dihur-jupiDruštvo Zverinice je prostovoljno in neprofitno združenje, ki se financira iz prostovoljnih prispevkov, donacij, članarin ter iz prihodkov od prodaje društvenih izdelkov.

Kot prostovoljci svoje delo opravljamo v svojem prostem času, zato je dodatna pomoč vedno dobrodošla in veseli bomo vsakega novega člana. Vsak član lahko aktivno sodeluje v društvu in pomaga pri naših dejavnostih (osveščanje javnosti o dihurjih, prodaja društvenih izdelkov na stojnicah, sodelovanje v društvenih projektih, začasno nameščanje dihurjev …). Lahko pa postanete podporni član in s svojim članstvom podprete prizadevanja in delovanje društva.

Veseli bomo tudi vsake finančne ali materialne pomoči.
Finančno nam lahko pomagate s prostovoljnimi prispevki (fizične osebe), sponzorstvi oz. donacijami (podjetja) ali nakupom naših izdelkov (majice, nalepke, koledarji, priponke …). Prostovoljne prispevke in donacije lahko nakažete na naš transakcijski račun SI56 3000 0002 0267 119 (Sberbank), ali oddate v temu namenjene skrinjice na prireditvah na katerih sodelujemo s stojnico.
Materialno nam lahko pomagate z donacijo predmetov za srečelov oz. dobrodelne licitacije (ni nujno, da so predmeti kakorkoli vsebinsko povezani z dihurji), donacijo opreme in hrane za dihurje, ki so v oskrbi naših članov (kletke, posodice, igrače, …).
Veseli bi bili tudi sponzorstev pri izvedbi naših projektov, predvsem pri izdaji informativnih in promocijskih tiskanih materialov.

Pomagate nam lahko tudi  z nakupom naših izdelkov, ki jih lahko naročite prek spletne pošte narocila@zverinice.com ali jih kupite na kateri od naših informativno prodajnih stojnic. Celoten izkupiček od prodaje izdelkov je namenjen pomoči zavrženim dihurjem in takim, ki iz kakšnega drugega razloga potrebujejo pomoč.

Pomagate nam lahko tudi s posvojitvijo dihurjev, ki s pomočjo našega društva iščejo nov dom. Žal je problem brezdomnih dihurjev tudi v Sloveniji vedno večji, zato s svojim znanjem in pomočjo pri nastanitvah sodelujemo z zavetišči za brezdomne živali, pomagamo pa tudi dihurjem, ki jih lastniki iz takih ali drugačnih razlogov ne želijo ali ne morejo več imeti. Vsi dihurji, ki se oddajajo s pomočjo našega društva so veterinarsko pregledani in zdravi, tretirani proti parazitom, cepljeni proti pasji kugi, mikočipirani in kastrirani (v kolikor niso, je to posebej navedeno).

dihur-poskodbaNekateri dihurji so iz takih ali drugačnih razlogov težje posvojljivi, ali pa jim nove nastitve ne iščemo, vseeno pa potrebujejo našo pomoč. Gre predvsem za starejše dihurje, dihurje, ki imajo zdravstvene težave in tiste, ki (še) niso dovolj socializirani. Nekateri pa, čisto enostavno, samo zelo dolgo iščejo svoj dom. Takim dihučkom lahko pomagate s posvojitvijo na daljavo. Iz doniranih sredstev bomo krili njihovo veterinarsko oskrbo, stroške kvalitetne hrane in drugih stvari, ki so potrebne za srečno življenje.

Za vsakršna vprašanja glede prispevkov, donacij in sodelovanj smo dosegljivi prek spletne pošte info@zverinice.com ali na telefonski številki 070 775 734.