V sklopu Argonavtskih dni bo v nedeljo, 17. junija na Vrhniki Čarobni argonavtski dan, namenjen predvsem družinam in otrokom. V športnem parku Vrhnika bodo potekale različne delavnice, tekmovanja in plesni nastopi ter predstavitve različnih društev in njihovih dejavnosti. Na stojnicah se bomo predstavili tudi Zverinice – Društvo ljubiteljev dihurjev, Zavetišče Horjul in Društvo za zaščito živali Ljubljana.
V našem kotičku si boste lahko ogledali kratko predstavitev šole za azilaše ter se nam pridružili na dveh delavnicah – skrb za psa ter nega in rokovanje z dihurjem. Na stojnicah bodo na voljo osveščevalni materiali in pestra izbira izdelkov za dober namen.

Naslednjo soboto, torej 23. 6., pa bo v organizaciji Društva za zaščito zivali Ljubljana spet potekal DOBRodelen ŽUR se pozna. Gre za plesno-zabavno prireditev, katere namen je zbrati čim več sredstev za zapuščene živali zavetišča Horjul.
Pred samim dogodkom imamo DZZŽ Ljubljana, Mačjelovka in Zverinice – Društvo ljubiteljev dihurjev informativno prodajne stojnice, Luka Kanižar in Pšena Kovačič bosta obiskovalce krasila z začasnimi tatuji. DZZŽ Ljubljana organizira tudi srečelov, na katerem z nekaj srece lahko zadanete: unikatno mestno kolo, polet z balonom, individualno svetovanje za ličenje, rafting, dan v pustolovskem parku, bon za nego rok, kino vstopnice, nego psa, ročno izdelan nakit iz čipk, bon za wellness center, bon za eko jušna kosila, knjigo 2 za 1 in še mnogo več!

Program:
17.00 Odprtje dogodka in druženje ob stojnicah, srečelov
18.00 Začetek plesnega dogodka
19.30 Druženje ob pijači in jedači

Karte za DOBRodelen ŽUR lahko od 9. 6. 2012 naprej kupite:
– v OrCa cruelty free trgovini, na Komenskega 44, LJ
– v Trgovini in servisu športne opreme Žare, na Povšetovi 88, LJ
– Nega rok BTC, Hala A
– prek e-naslova: slady12@gmail.com in tadeja9korosec@gmail.com
Cena karte za ogled prireditve DOBRodelen ŽUR se pozna III je 10 €, cena srečke za srečelov pa 3 €. Celoten izkupiček bo namenjen oskrbovancem v Zavetišču Horjul.