17. Bioexo razstava

0
42

V soboto, 4. 10. smo se družili z ostalimi ljubitelji eksotičnih živali. Rastava je, kot običajno, potekala na Biotehniški fakulteti v Ljubljani.
Obiskovalci so si lahko ogledali si eksotične živali, predvsem velike plazilce in se preko izkušenih lastnikov podučili o njihovi oskrbi. Poleg tega je bila na ogled razstava žuželk in ptičjih pajkov, mesojedih rastlin in tropskih žab. Na ogled sta bili tudi igralnici podgan in dihurjev.

Ob razstavi je potekal spremljevalni program, ki je bil predvsem izobraževalne narave kot so delavnice za odpravljanje strahu in predsodkov pred živalmi, predstavitev vivarističnega krožka, predavanje o mesojedih rastlinah in o tem kako lahko preprečimo nekatere bolezni in obolenja pri belih dihurjih, ki ga je vodila predsednica našega društva, Maja Čonč.

Naše društvo je, kot je to že običajno, sodelovalo z igralnico dihurjev kjer smo člani društva odgovarjali na vprašanja obiskovalcev in jim skušali malo bolje predstaviti te živalice ter zgoraj omenjenim predavanjem. Pod nadzorom so lahko obiskovalci dihurčke tudi pobožali in se z njimi fotografirali. Igralnica je super priložnost tudi za druženje dihurjev, predvsem to priporčamo vsem, ki morda razmišljajo o še enem dihurju, pa ne vedo kako bo njihov dihur odreagiral na prišleka. V igralnici, pod nadzorom izkušenih članov, lahko ocenimo kakšen bo najverjetneje odziv.