PRIREDITEV JE ODPOVEDANA!

Po letu dni premora, bomo letos v Društvu ljubiteljev dihurjev – Zverinice zopet organizirali Dihurčkov dan.Verjamemo, da ste ga tudi vi enako nestrpno pričakovali kot mi. Namen prireditve je srečanje ljubiteljev dihurjev in spoznavanje dihurjev v živo, kar je namenjeno vsem, ki razmišljajo, da bi si belega dihurja omislili za hišnega ljubljenčka.

Člani društva bomo odgovarjali na vprašanja o dihurjih, organizirali bomo praktični delavnici o osnovni negi in oskrbi dihurja ter delavnico izdelovanja igračk. Pripravili bomo tudi strokovno predavanje na temo prehrane belih dihurjev.
Kot vedno, bodo organizirani dihurski “vrtec”, igralnica in več zabavnih tekmovanj za dihurčke.
Pripravili bomo srečelov, izkupiček katerega bo namenjen za oskrbo brezdomnih dihurjev v oskrbi društva (trenutno skrbimo za Filipa in Zala, ki iščeta nov dom ter za Čilja in Keylo, ki v naši oskrbi ostajata do konca življenja).
Kot vsako leto, bo tudi tokrat organizirana veterinarska stojnica, na kateri bo veterinar odgovarjal na vprašanja o skrbi za zdravje belega dihurja, mogoče bo preventivno merjenje glukoze v krvi in pregled ušesnih brisov na morebitno prisotnost ušesnih garij.

Vstop prost.

Kaj in (približno) kdaj se bo dogajalo?
11:00 Odprtje Dihurčkovega vrtca in igralnice
11:30 – 12:30 delavnica NOV DIHUR V DRUŽINI in OSNOVNA NEGA DIHURJA
12:45 – 13:45 predavanje – PREHRANA BELIH DIHURJEV (Maja Čonč)
14:00 – 15:00 IZDELAVA IGRAČ ZA DIHURJE – “Do it yourself” (Tjaša Žižek in Doroteja Stupar)
15:15 – 16:15 Zabavno tekmovanje HITROSTNO SKOZI CEV IN POLIGON
16:20 – 16:50 Zabavno tekmovanje NAJ NAJ
17:00 – 17:50 Zabavno tekmovanje ZEHCEV NA MINUTO
18:00 Zaključek vrtca in igralnice

PODROBNEJŠA PREDSTAVITEV PROGRAMA:

DIHURČKOVA IGRALNICA IN VRTEC
Tu bodo lastniki pustili svojo zverinico, da se spozna in poigra z drugimi dihurčki. Ostali pa bodo lahko opazovali dihurje pri njihovih vsakdanjih vragolijah. Dogajanje v igralnici bo nadzorovano s strani članov društva in rediteljev, tako da bod interakcije med dihurji nadzorovane, predvsem pa, da ne bo neprimernih kontaktov med obiskovalci in dihurji.

Vsi dihurji, ki bodo sodelovali na Dihurčkovem dnevu, morajo biti cepljeni proti pasji kugi, tretirani proti parazitom, kastrirani in zdravi.
Lastniki lahko rokujejo le s svojim dihurjem, oz. z dihurjem za katerega imajo dovoljenje lastnika.

 Delavnica: NOV DIHUR V DRUŽINI in OSNOVNA NEGA DIHURJA
Na praktični delavnici bomo povedali kaj so tiste stvari, za katere bi bilo pripoorčljivo, da jih novopečeni lastniki dihurjev opravijo, ko se jim pridruži nov družinski član. Pokazali bomo kako pristopiti k dihurju, kako z njim rokovati, ga razumeti in se z njim sporazumeti na primeren način. Prikazali in praktično izvedli bomo osnovno nego dihurja – nega dlake, pregled zobovja, krajšanje krempljev, čiščenje ušes, ….

Predavanje: PREHRANA BELIH DIHURJEV
V 45 min dolgem predavanju PREHRANA BELIH DIHURJEV, bo govora o prehranskih potrebah belih dihurjev. Predava strokovnjakinja za bele dihurje, predsednica Društva Zverinice, Maja Čonč.

Delavnica: IZDELAVA IGRAČ ZA DIHURJE – “Do it yourself”
Na delavnici bodo obiskovalci pod mentorstvom Tjaše Žižek in Doroteje Stupar izdelali nekaj igračk in ležišč za dihurje.
Imate stare hlače ali pulover, ki ga ne oblečete več? Zakaj bi te obleke ždele v omari, če lahko iz njih ustvarimo pravi zabaviščni park za dihurčke? Tunel iz hlač, ležalnik iz majice,… Samo malo domišljije in vse bo pripravljeno v zelo kratkem času. Zabava se lahko začne.

Zabavna tekmovanja
Zabavna tekmovanja bodo potekala od 15.15 naprej, organizirano bo hitrostno tekmovanje v premagovanju poligona, tekomovanje za najtežjega in najlažjega dihurčka ter tekmovanje v številu zehcev v eni minuti. Štartnina: za eno tekmovanje znaša 1 €, 1,50 € za dve tekmovanji, 2 € za vsa tri tekmovanja. Za večje število dihurčkov, istega lastnika tretji dihurček tekmuje gratis, če tekmujejo štirje ali več, se dogovorimo.

– HITROSTNO TEKMOVANJE: Dihurji se bodo pomerili v teku skozi cev in čez poligon z ovirami.

– NAJ NAJ: Zabavno tekmovanje na katerem bomo izbrali  NAJtežjega in NAJlažjega.

– TEKMOVANJE V ZEHANJU: Znano je, da dihurji, ko jih primemo za vratno gubo, prično zehati. Organizirali bomo tekomvanje – kateri dihur največrat zazeha v eni minuti.

INFORMATIVNA IN PRODAJNA STOJNICA DRUŠTVA ZVERINICE
Člani društva bodo odgovarjali na vprašanja lastnikov dihurjev in vseh ostalih obiskovalcev. Predstavili bomo dihurje, ki so v oskrbi društva. Na stojnici bodo obiskovalci lahko kupili društvene izdelke, dobili informativne tiskovine in sodelovali v srečelovu z bogatimi nagradami.
Na stojnici bo mogoča tudi včlanitev v društvo.

VETERINARSKI KOTIČEK
Veterinar Aljoša Kolenc bo odgovarjal na vprašanja glede cepljenja, preventive, bolezenskih znakov, kastracije, … Iz ušesnih brisov, ki jih bomo dobili na delavnici o negi dihurja bomo naredili preparate in jih pogledali pod mikroskopom ter preverili prisotnost ušesnih garij. Na željo lastnikov bomo dihurju izmerili raven glukoze v krvi – znižana koncetracija je namreč eden od zankov inzulinoma, najpogostejše neoplazije pri belih dihurjih. Mogoča bo izdaja potnega lista, čipiranje in vpis čipiranih dihurjev v Centralni register.

Vemo, da so mnogi lastniki in ljubitelji dihurjev tudi ljubitelji in lastniki psov. Tudi sami obožujemo pse. Kljub vsemu prosimo, da tokrat svoje pasje prijatelje pustite doma, saj zaradi varnosti vstop s psom na prireditev ne bo mogoč. Hvala za razumevanje.

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da se na delavnico in tekmovanja predhodno prijavite. Prijavo pošljite na maja@zverinice.com. Prijave bodo mogoče tudi na dan dogodka na prodajno-informativni stojnici. S predprijavami si zagotovite višjo štartno številko, ki jo prevzamete na stojnici.