13882348_1186798881384719_6189657749175212861_nNajboljši in najbolj zdrav posladek je košček mesa. Tega lahko dihurju ponudite kadarkoli in kolikor želite. V trgovinah za male živali lahko kupite tudi že pripravljene sušene priboljške na osnovi mesa, lahko pa jih pripravite tudi sami.

Meso narežemo na koščke ali trakove poljubne velikosti in jih posušimo v pečici (sušimo pri temperaturi 50 C, vsaj dve uri) ali dehidratorju.

Poleg tega mu lahko enkrat tedensko (v času menjave dlake tudi dvakrat tedensko) ponudite celo surovo jajce (lahko tudi z lupino).
Odličen in koristen priboljšek je tudi lososovo olje, ki je bogato z omega-3 maščobnimi kislinami, ki imajo ogromno pozitivnih učinkov na telo. Pazite le, da je olje izdelano iz divjih, ne gojenih, lososov, da vsebuje le naravne konzervanse in da je pri izdelavi uporabljena cela riba, ne le jetra.
Vitaminske in malt paste so zaradi visoke vsebnosti sladkorjev manj primerne, a vseeno so v določenih primerih (obisk pri veterinarju, socializacija dihurja, neokusna zdravila ipd.) priročne. Vsekakor pa bodite z njimi varčni in nikar ne upoštevajte navodil za doziranje.

MLEKO IN MLEČNI IZDELKI
Mleko in mlečni izdelki za dihurje niso primerni. Vse odrasle živali namreč takoj, ko nehajo sesati, izgubijo encim za razgradnjo mlečnega sladkorja, zato pitje mleka ali hranjenje z mlečnimi izdelki lahko povzroči drisko in prebavne težave.