15000796_1150465061668464_8303961233960736882_oIskreno se zahvaljujemo podjetju Iris d.o.o. in Natures Menu Slovenija za tole velikodušno donacijo!

Zakaj surova prehrana? Dihurji so striktni mesojedi, ki so se evolucijsko razvili, da jedo meso in kosti. Osnova njihove zobne strukture, čeljusti, pH želodčne kisline in celotnega prebavnega sistema so posebej zasnovani za prebavljanje surove hrane in kakovostnih beljakovin, ne pa za predelane kuhane beljakovine in škrobne ali sladke žitarice, kot sta pšenica ali beli riž.. Tudi beljakovine najbolje črpajo iz surovega mesa.
Danes je na trgu ogromno suhe ekstrudirane in ostale industrijsko predelane hrane za hišne ljubljenčke. Le-ta je lahko primerna, a je svetlobna leta daleč od hrane, ki jo je narava namenila za prehrano mesojedih živali.
O nevarnostih, ki jih hrana bogata s škrobom in drugimi ogljikovimi hidrati predstavlja za dihurje, smo že pisali (Zverinice, št. 1).

Kaj so prednosti Natures Menu surove hrane? Brez zapletene priprave, tehtanja ali varnostnih skrbi lahko mešate in kombinirate vse surove različice vsak dan v tednu. Raznolikost je ključna pri surovem prehranjevanju (razen če je iz zdravstvenih razlogov predpisano drugače) in z Natures Menu lahko varno spreminjate vrsto mesa, ki ga vaš ljubljenček dobi iz dneva v dan ali iz tedna v teden. Poleg obrokov lahko svojemu dihurju ponudite tudi surove mesnate kosti, kot so piščančja krila ali puranji vratovi, saj predstavljajo sestavni del surovega prehranjevanja in delujejo kot naravne zobne ščetke. Hrana vsebuje vse esencialne aminokisline v naravni, nepredelani obliki, vključno s taurinom.

Natures Menu je edina tovrstna hrana (surovi pripravljeni obroki) na slovenskem tržišču, ki je primerna tudi za dihurje.

cat_nugget_box_chicken_salmon_3_1_2 cat_nugget_box_chicken_rabbit_3_1_2 cat_nugget_box_chicken_duck_3_1_2Hrana je na voljo v treh okusih – piščanec & raca, piščanec & kunec ter piščanec & losos. Uravnotežena mesna mešanica je pripravljena v obliki malih kock, ki jih malce pred obrokom vzamete iz zamrzovalnika, preštejete in odtajate. Pakiranja so 400 g.

Več informacij o hrani najdete na njihovi FB https://www.facebook.com/www.naturesmenu.si in spletni strani http://www.naturesmenu.si/macka/raw-meals

Preberite še:
Osnove prehrane dihurjev
Kaj lahko dihurju ponudite kot posladek?
Inzulinom