screen-shot-2016-11-30-at-2-50-59-pmV letu 2016 smo do sedaj poskrbeli za kar 33 zavrženih ali brezdomnih dihurjev, kar je do sedaj rekordno število. Kot veste se naše društvo financira izključno iz prostovoljnih prispevkov, donacij in članarin, … Zato smo se odločili, da štirikrat letno organiziramo licitacije z namenom zbiranja denarnih sredstev za izvedbo društvenih projektov in za oskrbo naših kosmatih varovancev. Z veseljem sporočamo, da smo ustvarili našo uradno Facebook stran za licitacije, ki smo jo poimenovali Zverinska nogavička.
S prvimi licitacijami, ki bodo zanimive in praznično obarvane začnemo 4. 12. ob 10h. Licitirali bomo prekrasne izdelke in prepričani smo, da boste našli kaj zase ali za svoje bližnje.

Kako bo vse skupaj potekalo?
Predmete za licitacijo lahko donira kdorkoli. Darovani predmeti so lahko nove ali rabljene in dobro ohranjene stvari, ki jih donator ne potrebuje več in meni, da bi komu lahko prišle prav. Živali ni dovoljeno darovati na licitacijah!

Če imate kakšen predmet (ali storitev), ki bi nam ga želeli podariti, nam prosimo pišite na licitacije@zverinice.com ali se nam oglasite prek zasebnega sporočila na FB strani.

15181621_827078430768207_3509730592338761649_nLicitacije bodo potekale na Facebook strani Zverinska nogavička – licitacije za Društvo Zverinice in sicer štirikrat letno, na njih pa lahko sodeluje (licitira) kdorkoli. Čas trajanja posamezne licitacije bo objavljen sproti.

Darovalec (donator) postavi predmet na licitacijo tako, da nam predmet dostavi osebno ali po pošti, poleg tega nam lahko po želji pošlje tudi sliko in opis predmeta na licitacije@zverinice.com. Obvezno morate pripisati še svoje podatke (ime in priimek, kontaktna številka in če je potrebno tudi FB ali spletno stran) in izklicno ceno darovanega predmeta. Predmet lahko donator postavi na licitacijo do najkasneje enega tedna pred začetkom licitacije.
Izklicna cena darovanega predmeta je stvar darovalca in jo določi sam. Minimalna izklicna cena je 1€.

Vsak licitiran predmet bo fotografiran in objavljen v albumu na Facebook strani Zverinska nogavička – licitacije za Društvo Zverinice. Na licitacijah se sodeluje tako, da vsak ponudnik v času trajanja licitacije v komentar pod fotografijo izbranega predmeta zapiše svoj ponujen znesek. Klik na »všeč mi je« oziroma »like« se ne šteje kot ponujeni znesek. Ponujeni znesek ne sme biti nižji od izklicne cene, ki je določena za posamezen predmet. Svojo ponudbo lahko ponudnik izvede večkrat, pri čemer dviguje nazadnje ponujeno najvišjo ceno. Ponudnik lahko trenutni znesek zviša za poljuben znesek, pri tem pa le-ta ne sme biti nižji od enega evra (1 €). Upoštevati je potrebno čas trajanja licitacije, saj se vsako prepozno licitiranje ne šteje kot ponujeni znesek.

Najuspešnejši ponudnik in kupec predmeta postane tisti, ki pred koncem licitacije ponudi najvišji znesek. Ponudnik, ki je »kupil« predmet, bo obveščen preko zasebnega sporočila na Facebook strani.

Najuspešnejši licitator mora znesek za katerega je predmet »kupil« nakazati na TRR Društva ljubiteljev dihurjev – Zverinice (Cesta na Brdo 85, 1000 Ljubljana), št. SI56 1914 0500 8678 066 z namenom »donacija«, lahko pa se dogovori za osebni prevzem in plačilo. Plačilo predmeta je potrebno izvesti v roku enega tedna po zaključku licitacije. Ponudnik je upravičen do predmeta šele, ko v dogovorjenem roku na tekoči račun nakaže svoj ponujeni znesek in na naslov licitacije@zverinice.com ali na zasebno sporočilo na Facebook strani pošlje potrdilo o plačilu, ki vsebuje datum in znesek nakazila, v zadevi pa vsebuje ime oz. šifro licitiranega predmeta. Stroške, ki bodo nastali ob pošiljanju predmeta, bo v celoti kril »kupec« predmeta.

V primeru, da ponudnik zneska za licitiran predmet ne plača v roku tedna dni po zaključku licitacije, bomo predmet ponudili licitatorju, ki je ponudil drugi najvišji znesek. Ponudnik, ki ne nakaže zneska v dogovorjenem roku, ne more več sodelovati v licitacijah, organiziranih s strani Društva Zverinice. Po izvedeni transakciji organizator licitacije v roku 7 dni od izvedenega plačila po pošti pošlje »odkupljeni« predmet na naslov ponudnika (razen v primeru osebnega prevzema).

Sledite nam na strani, sodelujte pri licitiranju in stran delite s prijatelji.
Hvala, ker nam pomagate!