Domov » Društvo Zverinice, Vzreja in nakup

Vzrejni pravilnik

24 November 2018 128 ogledov

18485521_1974133832817920_2670976267261007192_nNamen tega Vzrejnega pravilnika je izboljšanje kvalitete, predvsem zdravja in dolgoživosti, dihurjev v Sloveniji, hkrati pa želimo postaviti standarde dobre prakse v vzreji.

Njegov namen je tudi tako pomoč kupcem pri izbiri vzrediteljev, kot vzrediteljem pri njihovem delu in iskanju kupcev mladičev.
Kupci mladičev dobijo zagotovilo, da registrirani vzreditelji izpolnjujejo vsa določila Pravilnika, da imajo dihurji, ki jih uporabljajo v vzreji  opravljene zahtevane preglede, vključujoč temeljit veterinarski pregled, da so mladiči primerno oskrbljeni in ustrezno socializirani.
Registriranim vzrediteljem pa zagotavljamo pomoč v obliki organizacije vzrejnih pregledov, registracije vzrejnih živali, izdajanja rodovnikov, vzorec vprašalnika in kupoprodajne pogodbe, sodelovanja in povezovanja z drugimi vzreditelji, seznanjanja z aktualnimi smernicami in odkritji, ki se tičejo vzreje, podpore pri oskrbi legla.

Pravilnik je zasnovan na vzrejnih pravilih madžarskega združenja EUFeb, dopolnjen pa je s praksami iz nekaterih drugih evropskih držav (Finska, Estonija, Češka, Nizozemska) ter željami in predlogi vzrediteljev in članov, ki so sodelovali pri njegovem nastajanju.

Dotika se pogojev za namestitev vzrejnih dihurjev in mladičev,minimalne in maksimalne starosti dihurjev za vzrejo in števila legel, ki jih lahko ima posamezen vzrejni dihur, izbire vzrejnih živali, vzrejnega pregleda, razlogov za izločitev dihurjev iz vzreje, prijave paritev in legel, kontrole legel in registracije vzrejnih dihurjev in mladičev, parjenja v sorodstvu, uporabe križancev v vzreji, parjenja z dihurji določenih barv in vzorcev, parjenja angora dihurjev, oskrbe in prodaje mladičev, neželenih legel, nalog vzrejnega odbora društva, definicij Registriran vzreditelj, vzreditelj in vzrejališče in določa cenik storitev povezanih z vzrejo.

KLIKNI ZA OGLED VZREJNEGA PRAVILNIKA

KLIKNI ZA PRENOS POTRDILA O ZDRAVSTVENEM PREGLEDU, ki ga je potrebno (izpolnjenega) priložiti prijavi na vzrejni pregled.

1 zvezdica2 zvezdic3 zvezdic4 zvezdic5 zvezdic (1 glasov, povprečje: 5.00 od skupno 5)
Loading...