Živijo Tomaž!

Najprej bi te prosila, da se predstaviš v temi o članih (kot to narekuje forum). No, zdaj, ko sem te opozorila, ti pa lahko na tvoja vprašanja odgovorim

Vedno smo veseli nekoga, ki se dobro pozanima o dihurčkih, preden si nabavi svojega!

Kar se tiče beaglov, mislim, da smo o tem že nekje govorili, a se zdaj točno ne spomnim kje. V glavnem naj bi se dihurčki razumeli tako z mačkami in psi, a je problem, če imajo psi v sebi "lovsko kri" in bi jih lahko doživljali kot plen. Za beagla bo maja01 točno vedela kako in kaj.
Glede dopusta smo tukaj ostali forumaši, s katerimi se načeloma lahko dogovoriš za varstvo, ko greš na počitnice (če je dihur čipiran in cepljen, ga lahko vzameš tudi s sabo, a moraš vedeti, da slabo prenašajo vročino, in je priporočena klima v apartmaju). To se dogovarjamo potem v temi "Dihurski vrtec".
Tudi jaz sem se spraševala o tem, kako primerno je imeti dihurčka v kletki medtem, ko si v službi ali kje drugje več časa, in sem potem to rešila s tem, da sem svojo sobo zavarovala ("ferretproofing"), in se zdaj lahko prosto giblje po njej, ko me ni

. Obvezno pa vedno zapiram okna, ko odidem.
Crkljivost je odvisna od vsakega dihurja. Ni takšna 'maza' kot so psi in mačke, da bi ti v nedogled ležal v naročju in bi ga ti čohal, to vsekakor ne. Imajo preveč "dela" in preveč stvari za "pospravit"

. Jaz, recimo, vidim razliko med Bibo (ursika_ursi), ki bi se crkljala v nedogled, Sašotom (Bina), ki je kar scrkljan, in mojim Šiškebabom, ki je cel živčen in je preveč zaposlen, da bi se crkljal. Je pa res, da ko sem ga dobila, je zdržal na rokah celih pet sekund, preden je začel ritati, zdaj je pa že bolj razvajen gospod, ki pride ponoči tudi kdaj k meni spat.

Ko smo pa zunaj na sprehodu, je pa preveč zanimivih stvari, da bi sedel na rokah in je čisto

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala, vprašaš lahko tukaj karkoli, vsekakor pa bi ti priporočila, da pred nakupom ali posvojitvijo greš na obisk k nekomu, ki ga ima (lahko tudi k nam

), da malo vidiš, kakšni so v živo.
Samo svoj nick sem pravilno napisala
Urška