Vsakokrat, ko se k obstojeci zivali doda novo (posvoji ali kupi - nima nobene veze), je potrebno vzeti v zakup, da bo za srecno sobavinje potrebno nekaj casa. Koliko je to nekaj casa je odvisno od vseh vpletenih - tako od obeh zivali, kot od lastnikov. Namenoma pisem zivali in ne dihurji, ker je v bistvui pri vseh - psih, mackih, pticah, dihurjih, morskih pujsih, ... podoben smorn. Lahko se ujamejo takoj, lahko traja nekaj dni, lahko nekaj tednov, lahko nekaj mesecev. Spol nima nobene veze (v kolikor gre za kastrate), ce ze kaj vpliva je to starost. Pri dihurjih, ki so bili dlje casa sami je za pricakovati vecje tezave kot pri tistih, ki so imeli druzbo, ni pa to nobeno pravilo. Po mojih izkusnjah se cisto vse da pripraviti do tega, da kolikor toliko slozno sobivajo. Pac ne mores zahtevati, da bodo najboljsi prijatelji, v dolocenih primerih je velik uspeh, da se tolerirajo (ceprav se obicajno v koncni fazi, vsaj pri dihurjih, konca na skupnih leziscih).
Zelo dobro vem kako izgleda zdruzevanje dihurjev, ki bi se na zacetku najraje pozrli, sem dala to cez v zelo hudi obliki (nekaj mesecev) vsaj dvakrat. Grozno je. Ampak z dolocenimi metodami, dovolj vztrajnosti, ... so moje izkusnje pac take, kot so. Se vedno sem uspela vse spraviti skupaj, pa nimam nobene carobne palcke.
Tezko je samo po prebranem na forumu dajati nasvete, saj je lahko to kar je zame se "normalno", oz. pac v mejah sprejemljivega za nekoga drugega ze na meji grozljivke in bo naredil vse, da do te stopnje ne pride. Tezko na podlagi prebranega tudi recem, ali ju pusti, da se zmenita sama (ko si v doloceni fazi, se morata), ali posezi vmes (ko gre cez neko mejo, moras, oz. ne smes dovolit, da do tam pride).
Vem, Ana, da te je moje pisanje prizadelo, ampak verjemi (tako kot sem ti ze napisala), meni je bilo tudi nadvse grozno brat tvoje pisanje v afektu.
m.