Forum Zverinice

Prosimo, da se prijavite or registrirate .

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino prijave
Strani: 1 ... 8 9 [10] 11   Dol

Avtor Tema: Nakup dihurja  (Prebrano 11305 krat)

0 Uporabnikov in 2 gostov spremljajo to temo.

blyss

• Član društva
  • Odjavljen Odjavljen
  • Komentarjev: 568
Re: Nakup dihurja
« Odgovor #135 : sreda 11 avgust, 2010, 10:40:00 10:40 »

Res je verjetno vse odvisno od dihurja. Jaz sem pripeljala dihurčico domov, ko je bil Rudi star 4 leta, Neli pa 1 leto, pa nobeden prej ni živel z drugim dihurjem. Pa sta se kar hitro pobrala. Isti dan sta že spala v isti postelji, le še nekaj časa sta imela bolj grobo igro. Sedaj sta pa res najboljša prijatelja. Samo ne vem pa, če bi se isto zgodilo, če bi pripeljala samčka domov  :think:.
Evidentirano

Masa

• moderator
  • Prijavljen Prijavljen
  • Komentarjev: 3.735
« Odgovor #136 : sreda 11 avgust, 2010, 11:06:06 11:06 »

Pri nas so vse tri zdruzitve potekale brez problemov. V enem primeru so problemi ratali kasneje, v ostalih dveh jih nikoli ni bilo.
Evidentirano

*Trixi*

• huda zver
  • Odjavljen Odjavljen
  • Komentarjev: 392
« Odgovor #137 : sreda 11 avgust, 2010, 11:11:17 11:11 »

Ok, mislim, da je tole pač potrebno napisat..

Vsak, ki se odloči za novega dihurja (še toliko bolj, če je imel prej samo enega kar nekaj časa) lahko pričakuje, da morda pa ne bo vse tako kot beremo pri nekaterih na forumu kako so njihovi dihurčki oh in sploh skupaj in uživajo v medsebojni družbi.. Tudi nam se je zgodilo, da se nam novi dihur (pravtako samec in to 6-leten!!) ni razumel z našo dihurko. Smo ju ločevali, navajali, narazen dajali pa nič.. Potem pa smo se odločili za taktiko ne sekiranja.. kar pomeni, da smo se pač z vsakim posebej ukvarjali.. Če ne gre skupaj, gre pa narazen.. In sedaj smo na stanju, ko se pač ignorirata, ni pa več nobenih borb pod sedežno.. Nikoli (pa tudi če bi bilo še tako grozno) ga ne bi vrnila nazaj prejšni lastnici.

Mislim pa, da če so stvari tako grozne, da ni za živet, je morda bolje, da se dihurčka vrne in se mu poišče dom, kjer se bo dobro razumel z drugimi dihurji. Pač ne gre vsak z vsakim (mar ne?). Mislim, da je nesmotrna takšna situacija, kjer lastnik obupuje, saj s tem ne naredi nič dobrega za dihurja. Potrebno je razmislit ali smo dovolj pri sebi za to, da bomo preživeli par pretepanj našega in novega dihurja ali ne.

Lp, T.
Evidentirano

Petya

• huda zver
  • Odjavljen Odjavljen
  • Komentarjev: 529
« Odgovor #138 : sreda 11 avgust, 2010, 15:54:05 15:54 »

:goodpost: *Trixi*
Evidentirano

Grizli

• huda zver
  • Odjavljen Odjavljen
  • Komentarjev: 535
  • Grizli
« Odgovor #139 : sreda 11 avgust, 2010, 17:04:13 17:04 »

Hah, tudi mi trenutno (še) prakticiramo ločeno igro, ločene izpuste. Po kastraciji prvega dihurja ju bom probala ponovno združit ... in če ne bo šlo sta še vedno moja :) pač dve uri manj spanja zjutraj .... družabni večeri v pisani družbi, ali pa en ima svojih 40m2 drugi ima svojih 40m2 sej rešitev je veilko, samo ljubezni ne sme manjkat.
Evidentirano
Grizli, *Fedro*, *Sniffy*, Bamboos, Spoon & moja malenkost: Ika

maja01

• Administrator
  • Odjavljen Odjavljen
  • Komentarjev: 8.581
  • Glavna zver
    • zverinice
« Odgovor #140 : sreda 11 avgust, 2010, 19:26:12 19:26 »

Vsakokrat, ko se k obstojeci zivali doda novo (posvoji ali kupi - nima nobene veze), je potrebno vzeti v zakup, da bo za srecno sobavinje potrebno nekaj casa. Koliko je to nekaj casa je odvisno od vseh vpletenih - tako od obeh zivali, kot od lastnikov. Namenoma pisem zivali in ne dihurji, ker je v  bistvui pri vseh - psih, mackih, pticah, dihurjih, morskih pujsih, ... podoben smorn. Lahko se ujamejo takoj, lahko traja nekaj dni, lahko nekaj tednov, lahko nekaj mesecev. Spol nima nobene veze (v kolikor gre za kastrate), ce ze kaj vpliva je to starost. Pri dihurjih, ki so bili dlje casa sami je za pricakovati vecje tezave kot pri tistih, ki so imeli druzbo, ni pa to nobeno pravilo. Po mojih izkusnjah se cisto vse da pripraviti do tega, da kolikor toliko slozno sobivajo. Pac ne mores zahtevati, da bodo najboljsi prijatelji, v dolocenih primerih je velik uspeh, da se tolerirajo (ceprav se obicajno v koncni fazi, vsaj pri dihurjih, konca na skupnih leziscih).

Zelo dobro vem kako izgleda zdruzevanje dihurjev, ki bi se na zacetku najraje pozrli, sem dala to cez v zelo hudi obliki (nekaj mesecev) vsaj dvakrat. Grozno je. Ampak z dolocenimi metodami, dovolj vztrajnosti, ... so moje izkusnje pac take, kot so. Se vedno sem uspela vse spraviti skupaj, pa nimam nobene carobne palcke.

Tezko je samo po prebranem na forumu dajati nasvete, saj je lahko to kar je zame se "normalno", oz. pac v mejah sprejemljivega za nekoga drugega ze na meji grozljivke in bo naredil vse, da do te stopnje ne pride. Tezko na podlagi prebranega tudi recem, ali ju pusti, da se zmenita sama (ko si v doloceni fazi, se morata), ali posezi vmes (ko gre cez neko mejo, moras, oz. ne smes dovolit, da do tam pride).

Vem, Ana, da te je moje pisanje prizadelo, ampak verjemi (tako kot sem ti ze napisala), meni je bilo tudi nadvse grozno brat tvoje pisanje v afektu.
m.
Evidentirano
You become responsible, forever, for what you have tamed.

mhs medo

• Gost
nakup dihurja
« Odgovor #141 : četrtek 15 december, 2011, 06:56:41 06:56 »

Lep pozdrau. Sm nou na forumi pa se zanimam za nakup dihurja. namen mu mam narediti kletko doma in sicer mere 150*80*60. razdeleno bi meu u 4 nastropja. zdej me pa zanima sledeče , vidu sm enga dihurčka u zooticu na rudniku. pa me zaqnima kakšne mate izkušnje z nakupom u zoocentrih? in kaj mi priporočate? mogoče mate kak kontakt od kazga dobrga rejca pri nas?                                                                                                                             

lep pozdrau mhs medo
Evidentirano

Pš1

• moderator - član
  • Odjavljen Odjavljen
  • Komentarjev: 782
Re: nakup dihurja
« Odgovor #142 : četrtek 15 december, 2011, 08:40:15 08:40 »

Hey Medo,

lepo pozdravljen. Prosim lepo, da upoštevaš pravila pisanja na forumu, da bodo tvoji komentarji berljiv vsem  :).
Zverinice: forum > Aktualno > Pravila foruma.
Društvo se nepodpira in odobrava nakupa dihurjev iz trgovin, ker te ponavadi pridejo iz obupnih pogojev iz dihurjih farm. Predstavljaj si masovno proizvodnjo nekega izdelka, dihurčki so po večini nesocializirani, veterinarsko nezadostno oskrbljeni gensko nestabilni, ter so nagnjeni k razvoju raznih bolezni in obolenj. Pri slovenskih "rejcih" je podobno. Nima uglednega rejca, ki bi izpolnjeval vse pogojev spodbne reje.
Ogromno zavrženih in prekrasnih dihurčkov čaka pravega skrbnika. Mogoče je tvoja kosmata kepica sreče že na forumu pod Zverinice: forum > Iščejo nov dom > Oddam dihurja.
Za ostale stvari velikost kletke... pa piše na informatvni zgibanki, letaku, www in forumu. Prijetno (obvezno) branje.
Evidentirano

Andja

• moderator - član
  • Odjavljen Odjavljen
  • Komentarjev: 3.118
  • Kraljica neumestnih komentarjev :)
« Odgovor #143 : četrtek 15 december, 2011, 08:41:18 08:41 »

Živijo in dobrodošel!

Kupovanje dihurčkov trgovinah odsvetujemo, saj za njih po navadi ni primerno poskrbljeno (veliko jih grize, ker niso socializirani kot je treba, veterinarska oskrba zelo šepa, in predstavljaj si, da rabiš vsak dan veliko gibanja, si pa po par mesecev zaprt v škatli 1x1 meter...). Lahko pogledaš, imamo na forumu par dihurčkov, ki potrebujejo nov dom in so primerni tudi za nove lastnike. Ti pa priporočam, da si najprej o njih veliko prebereš (sploh tole: Nakup dihurja), greš h komu na obisk, ki ga ima (za to se lahko dogovoriš tukaj: Rad bi spoznal...), da vidiš kako tile tornadi zares funkcionirajo v človeški družbi. Aja, pa seveda, predstavi se v kotičku O članih ;) :D

Ps: Mere kletke se pa kar super slišijo :yes:
Evidentirano
Kar je dano je v pesku zakopano.... Sulplaaaajz!!!! ::)

mhs medo

• Gost
« Odgovor #144 : četrtek 15 december, 2011, 11:03:28 11:03 »

Živjo

Najpej kaj od napisanega ne znaš prebrati? Oprosti za slovnične napake, če kaj nisi znal prebrat oz če na zastopiš oz po slovensko  NE RAZUMEŠ lahko vprašaš.Ti zveseljem odgovorim.
Vidim tudi da nisi razumel mojega vprašanja. Ne zanima me kaj vaše društvo podpira ampak me zanimajo samo izkušne z nakupi v zootikih.Če jih nimaš potem ni ne piši svoja mnenja in mišlenja.

Druga stvar, moj kolega je kupil dihurja v zooitku.Zraven je dobil vso dokumentacijo.Dihur je bil tudi imel vsa osnovna ceplenja.Res pa je da je imel dihiur (ušesne) garije. Ter od začetka je malo grizel (LOGIČNO če bi bil ti v kletki pa bi te ljudje nonstop nekdo s prstom dregal bi ga ti tud) ampak v roku enega mesca se je z ljubeznijo lastnika to čisto odvadla ( no problem).

Glede rejcev bom pa tako rekel. JEBE se jim za dihurje!!!!! Gre se jim samo za tistih kurčevih par E!! Zato pa raje rešim enga bogega dihurja iz trgovine za 1000E kot pa da dam samo 5e za dihurja pri rejcu!

Drugače pa tudi če je dihur bolan ga lahko peljem k veterinarju. Nekaterim je pač škoda denarja za zdravje živali kaj naj rečem meni pač ne.

Lp Medo!
Evidentirano

albin

• Član društva
  • Odjavljen Odjavljen
  • Komentarjev: 356
  • Manja&Božo
« Odgovor #145 : četrtek 15 december, 2011, 11:38:22 11:38 »

Živjo

Zato pa raje rešim enga bogega dihurja iz trgovine za 1000E kot pa da dam samo 5e za dihurja pri rejcu!

Rešil boš mogoče tistega, ampak bo v roku 2 dneh tam že nov dihurček  :girly: .

P.S. Pa ne se zdej neki razburjat, ker sta ti Andja in Pš1 lepo odgovorili in povedali svoje mnenje.
Evidentirano
.....Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.... 8)

maja01

• Administrator
  • Odjavljen Odjavljen
  • Glavna zver
    • zverinice
« Odgovor #146 : četrtek 15 december, 2011, 11:54:24 11:54 »

Dragi mhs medo. Na tem forumu veljajo dolocena pravila, ki se jih bos moral - hoces, noces - drzati, ce zelis tu sodelovati. Eno od njih je to, da se vsak nov uporabnik predstavi, drugo pa, da pisem kolikor toliko slovnicno pravilno. Ne vtikamo se v vsako napacno postavljeno vejico ali v slengu napisano besedo (ker tudi moderatorji in administratorji delamo napake), ampak zelimo, da je napisano na nekem normalnem nivoju.

Kar se tice nakupa v trgovini je vec razlogov zakaj tega ne podpiramo. En je ta, ki ga je omenila Ps1 - dihurji tja pridejo iz zivalskih farm (vtipkaj v google puppy mills) kjer je glavno vodilo proizvesti cim vec zivali s cim manj stroski. Vse ostalo jih ne zanima. Samice imajo pod lucmi, da imajo cim vec legel letno, parijo brez nekih pametnih kombinacij, ce ze, potem zgolj z namenom dobiti neke zanimive barvne kombinacije (ki pa obicajno za seboj potegnejo se kaksno drugo, manj prijetno posledico). Ne zanima jih genetsko ozadje vezano na zdravje, zato so ti dihurji (in druge zivali) parjeni v sorodstvu, kar za sabo spet potegne dolocene tezave. Zdravstvene tezave. Dihurji iz trgovin imajo "vso dokumentacijo", seveda, ker jo morajo imeti, saj so povecini uvozeni iz ceskih, madzarskih ali slovaskih farm. Ta "vsa dokumentacija" ni nic drugega kot cip, potni list in cepljenje proti steklini. Sem ter tja je kaksen se cepljen proti pasji kugi, oz. bolje receno "cepljen". Pac, ima nalepko v potnem listu. Ce ji verjames - fajn zate ...
Se en razlog zakaj NE kupuj v trgovini lahko preberes v sosednji temi (http://www.zverinice.com/forum/index.php/topic,1937.msg50942.html#new upam sicer, da bo zakljucek lep, kaj dosti upanja pa, glede na diagnozo ni ...).
Drugi je ta, da da z nakupom "resis" konkretnega dihurja, ampak na njegovo mesto pride drug.

Glede rejcev je napisanega ze dovolj, bo treba malo pobrskati po forumu, vendar velja - niso vsi enaki in ne kupuje se dihurja pri vsakem.
Evidentirano

Andja

• moderator - član
  • Odjavljen Odjavljen
  • Komentarjev: 3.118
  • Kraljica neumestnih komentarjev :)
« Odgovor #147 : četrtek 15 december, 2011, 11:54:51 11:54 »

zanimajo samo izkušne z nakupi v zootikih.Če jih nimaš potem ni ne piši svoja mnenja in mišlenja.

Hotel si nasvet, dobil si ga. Slabe so. Dihurji imajo ponarejene dokumente, med drugim. Mi imamo dihurčke, ki iščejo dom, ker so jih lastniki zavrgli, kar nima nobene zveze z rejci.
Če želiš imeti visok račun za veterinarja in se ubadati z grizenjem, izvoli.

In prosim, da pogovor ostane na ravni, ki jo zahtevajo pravila foruma.
Evidentirano
Kar je dano je v pesku zakopano.... Sulplaaaajz!!!! ::)

Pš1

• moderator - član
  • Odjavljen Odjavljen
  • Komentarjev: 782
« Odgovor #148 : četrtek 15 december, 2011, 12:07:30 12:07 »

Medo, če želiš reševati dihurje, postani aktiven član kakega društva, sploh ni nujno da si naš član.
Poglej si  še iz kakih okoliščin pride dihur v trgovino:
http://blog.peta2.com/2011/09/breaking-investigation-abuse-death-at-ferret-factory.html
Povpraševanje kupcev je razlog masovne proizvodnje dihurjev. Posledično preveč živali premalo dobrih domov.
Če že imaš srce pri živalih, potem ne jemlji naših odgovorov, kot osebni napad, ampak kot konstruktivno komunikacijo vsem, posebej tvojemu novemu dihurčku, v prid.

Drugače pa sem posvojila 2 dihurčici iz Zootica, ena, komaj 2 leti stara je kmalu poginila zaradi čira na dvanajstniku, druga je zaenkrat zdrava. Je pa kar nekj članov foruma, ki imajo Zooticove dihurčke, ravno pri eni so odkrili limfom... Skratka zadeve so precej resne. Me pa veseli, da bi ne glede na zdravstveno stanje dihurčka primerno zanj skrbel.
Evidentirano

maja01

• Administrator
  • Odjavljen Odjavljen
  • Glavna zver
    • zverinice
« Odgovor #149 : nedelja 18 december, 2011, 19:34:12 19:34 »

Vceraj, na slovensko italijanski meji: http://www.striscialanotizia.mediaset.it/video/videoextra.shtml?14288

"Ulov" iz enega od puppy millov. Nic drugace, kvecjemu slabse, ne izgleda prevoz manjsih zivali, tudi dihurjev. Glede na eno tako "posiljko" si lahko mislite kako izgleda tam kjer te uboge zivali producirajo.
Evidentirano
Strani: 1 ... 8 9 [10] 11   Gor