Se strinjam z Benjaminom. Vsak mald dihur grize, to je namrec njihov nacin komunikacije. Popolnoma enako kot mladi psi in mlade macke. Razlika med socializiranimi in nesocializiranimi zivalmi pa je "le" v tem, kaksno in zakaj je to grizenje. Bistvena razlika je med igrivimi ugrizi in ugrizi iz strahu, obrambe, dominance. Ugrizi iz strahu so namrec bistveno, bistveno, bistveno bolj boleci in krvavi.
Vladimir absolutno ne sodi med dihurje za katere bi jaz rekla, da ima tezavo z grizenjem. Pac, res je, trenutno ni dihur, ki bi se pustil vlaciti po rokah in crkljati, mogoce nikdar ne bo, ampak tezav z grizenjem nima. Kolikor grize, pac grize iz razposajenosti in igrivosti. Dobro, Vlado je pac eden tistih dihurjev, ki so malo zahtevnejsi in v idealni situaciji ne bi koncal pri neizkusenem lastniku. Jasno to ne pomeni, da je z Dubmaus karkoli narobe, nikakor (prosim re ne bodi uzaljena, ker ne mislim nic slabega, samo razlagam). Hocem povedati, da bi imela ona bistveno manj tezav, ce bi dobila kaksnega karakterno malo manj zahtevnega dihurja - manj "stikljivega", malo bolj umirjenega, ... in da kaksen bolj izkusen lastnik z Vladotom ne bi imel toliko problemov. Zame bi bil Vlado npr. idealen

in ce bi (teoretiziram) lahko izbirala, bi si mogoce zelela, da je Tito tak (Dubmouse bi pa zelo ustrezalo, da bi imela dihurcka kot je Tito). S tem seveda ne mislim, da je s Titotom karkoli narobe, da ga ne maram (rajsi 17x povem isto, ker vem kako ljudje vcasih berejo

), samo njegov karakter mi ni v nikakrsen izziv. Konec koncev, prden sem vzela Trinity, sem iskala dihurja, ki bi bil tak kot Vladimir, samo s to razliko, da bi bil se nesocializiran.

Hja, nekateri si prav zelimo zakomplicirat svoje zivljenje.

Je pa res, da je Tito med ostalimi hiperaktivci pravi balzam za duso.
Skratka ... hotela sem povedati, da so za Vladovo trenutno stanje, tud glede "grizenja" in hiperaktivnosti v veliki meri krivi tudi hormoni in pac starostno obdobje v katerem je. Scasoma se bo tudi on, vsaj malo, umiril. Verjemi.
m.