Forum Zverinice

Prosimo, da se prijavite or registrirate .

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino prijave
Napredno iskanje  

Novice:

Vse nove uporabnike naprošamo, da se najprej predstavijo v forumu O članih in upoštevajo pravila foruma.
Hitri vodnik za nove in bodoče lastnike
Društveni telefon: +386 70 775 734
Vabimo vas, da se nam pridružite v Facebook skupini Zverinice

Strani: [1]   Dol

Avtor Tema: Pravila za pisanje  (Prebrano 9163 krat)

0 Uporabnikov in 1 gost spremljajo to temo.

maja01

 • Administrator
 • *****
 • Odjavljen Odjavljen
 • Komentarjev: 10.707
 • Beastmaster
  • zverinice
Pravila za pisanje
« : sobota 30 avgust, 2008, 00:06:03 00:06 »

Ob registraciji na forumu Zverinice ste se strinjali s Pogoji uporabe tega foruma.

-> Strinjali ste se, da ne boste objavljali sporočil z zlonamerno, žaljivo, nespodobno, vulgarno, obrekljivo, sovražno, grozečo ali katerokoli vsebino, ki lahko prizadene druge uporabnike tega foruma. Če opazite tako sporočilo, obvestite moderatorja oz. administratorja, ki bo v uglednem času ustrezno ukrepal. To ni le forum ljubiteljev belih dihurjev, temveč vseh živali in vse provokacije na račun dobrobiti živali, delovanja ali etičnega razmišljanja posameznih članov ali žalitve in diskreditacije niso dovoljene. Sodelujmo na kulturnem, strokovnem in konstruktivnem nivoju. Pišite spoštljivo, do drugih se obnašajte tako, kot bi želeli, da se tudi oni obnašajo do vas. Na forumu ni dovoljeno reševanje zasebnih sporov v stilu pranja umazanega perila ali iz maščevanja iz osebnih subjektivnih razlogov, razen če ne gre za nek širši interes ali za konkretne hude in dokazljive objektivne nepravilnosti.  

-> Administratorji in moderatorji niso odgovorni za vsebino objavljenih prispevkov (razen svojih), saj sporočila izražajo mnenje in mišljenje njihovih avtorjev.

-> Vse nasvete uporabljate na lastno odgovornost, drugi uporabniki vam lahko le svetujejo ali vas napotijo na ustrezno inštanco. Strokovne zdravstvene nasvte in oskrbo pa vam lahko nudi le veterinar, po pregledu vaše živali.

-> Objave (tekst in slike) uporabnikov foruma tudi po njihovem eventulenem izpisu ostanejo objavljeni na forumu - kot njegov sestavni del, razen v primeru, da lastnik foruma, administratorji in moderatorji odločijo drugače.

-> Na forumu lahko objavite samo svoje slike, tekstovne prispevke in drugo vsebino, ki je zaščitena z avtorskimi pravicami. Slike naj bodo objavljene na lastnem strežniku, oz. na strani, ki dovoli objavljanje slik. Objavljanje tujih slik z drugih spletnih strani ni dovoljeno, razen če imate za to dovoljenje avtorja (v tem primeru to tudi napišite). V kolikor ugotovimo, da je prispevek objavljen brez dovoljenja avtorja, bo izbrisan.

-> Vsebin in prispevkov s spletne strani Zverinice.com in foruma Zverinice.com, razen kadar je izrecno rečeno drugače (primer je informativna zloženka), brez dovoljenja upraviteljev strani ni dovoljeno razširjati ali objavljati na drugih spletnih straneh, forumih in v drugih medijih. Ob ugotovitvi takih objav bo podana zahteva za izbris administratorju spletne strani, na kateri bo objava, član pa bo opozorjen. V kolikor vsebina ne bo izbrisana, bodo uporabljeni drugi ukrepi. Pri vsaki dovoljeni uporabi vsebin je potrebno navesti vir od koder je vsebina kopirana oz. citirana.

-> Avatar je slika, ki se pojavi ob vašem imenu pri vsakem sporočilu. Velikost naj ne presega 80x80 pikslov in 6kB. Slika mora biti vaša last ali pa morate imeti za njeno objavo dovoljenje avtorja. V nasprotnem primeru bo izbrisana.

-> Prosimo da vsi, ki imate v podpisu sliko ali animacijo, to odstranite. Podpis ni namenjen prikazovanju slik, zato imate avatarje. Če želite drugim pokazati svojega ljubljenčka, lahko v podpis napisete povezavo do albuma, ali slike objvite v zato namenjeni temi.

-> Dovoljenje za pisnaje na forum imajo le registrirani uporabniki. Gostom je pisanje in pregledovanje nekaterih delov foruma in dostop do kontaktnih podatkov registriranih uporabnikov onemogočen.

-> Na tem forumu pišemo slovensko (razen izjemoma), besedila v "slengu" ali žargonu (piši kot govoriš) bodo izbrisana. Kletvice niso dovoljene. Velike črke v računalniškem jeziku pomenijo kričanje, zato se temu "dretju" izogibajte. Prav tako se izogibajte najstniškemu načinu komunikacije : ful, kwa, jst, ... in internetni spakedranščini. Če se zmotite, lahko sporočilo, do deset minut po njegovi objavi, popravite z gumbom »uredi«.

Administratorji in moderatorji
-> Da bi vse funkcioniralo kot mora, ima forum administratorja in moderatorje. Njihovo delo je zagotavljati nemoteno delovanje foruma, primernost prispevkov. Moderatorji in administratorji lahko odgovarjajo na vaša vprašanja, so vam v pomoč pri tehničnih zagatah, lahko urejajo sporočila uporabnikov, teme in forume. Spoštujte njihove odločitve.

-> Delo administratorja/moderatorja in nestrinjanje z njim niso predmet debate na forumu. Te probleme rešujte preko zasebnih sporočil!

-> Prispevki, za katere moderator presodi, da niso v skladu s pravili, bodo spremenjeni oziroma izbrisani.
« Zadnja sprememba: nedelja 01 november, 2009, 13:26:12 13:26 maja01 »
Evidentirano
You become responsible, forever, for what you have tamed.

maja01

 • Administrator
 • *****
 • Odjavljen Odjavljen
 • Komentarjev: 10.707
 • Beastmaster
  • zverinice
Re: Pravila za pisanje
« Odgovor #1 : nedelja 13 september, 2009, 14:32:05 14:32 »

Ker se je pisanje po domace v zadnjem casu malo prevec razpaslo, se enkrat opozarjam na tole:

-> Na tem forumu pišemo slovensko (razen izjemoma), besedila v "slengu" ali žargonu (piši kot govoriš) bodo izbrisana. Kletvice niso dovoljene. Velike črke v računalniškem jeziku pomenijo kričanje, zato se temu "dretju" izogibajte. Prav tako se izogibajte najstniškemu načinu komunikacije : ***, kwa in uporabi tujk in internetni spakedranščini. Če se zmotite, lahko sporočilo (do 10 minut po objavi) popravite z gumbom »uredi«.

Zaradi vsake slengovske besede in vsakega narecnega izraza sporocila ne bodo brisana, tudi ne bomo steli manjkajocih vejic in sporocil popravljali s SSKJ in pravopisom v roki, ampak prosim, da pisete vsaj priblizno slovnicno pravilno. Ce vsak od nas zacne pisati tako kot se pogovarja s prijatelji, verjemite, da polovice ne boste/ne bomo razumeli. V kolikor pa bo posamezen uporabnik opozorjen veckrat in kljub opozorilom pravil ne bo uposteval, bomo zaceli z brisanjem (brez izjem in privilegijev). Obljubim.

Hvala,
m.
Evidentirano
You become responsible, forever, for what you have tamed.

maja01

 • Administrator
 • *****
 • Odjavljen Odjavljen
 • Komentarjev: 10.707
 • Beastmaster
  • zverinice
Re: Pravila za pisanje
« Odgovor #2 : petek 18 september, 2009, 20:15:12 20:15 »

Ker opozorila ocitno ne zalezejo, bom zacela z ukrepi :batine:. Za zacetek bom vsakemu uporabniku (ki je ze bil opozorjen, oz. je clan foruma ze nekaj casa in bi torej pravila moral poznati), malce priredila prispevke :old:, ce tudi to ne bo zaleglo, bom pa res zacela z brisanjm ... Izjema pri tem so clani, ki niso Slovenci, mislim, da se trudijo po najboljsih moceh  ;)

Kot receno, ne pricakujem, da boste/bomo povsem slovnicno pravilni, ampak nek nivo pisanja pac zahtevam.
m.
Evidentirano
You become responsible, forever, for what you have tamed.
Strani: [1]   Gor