V vecini primerov je "problem" samo v lastnikih, ne v dihurjih. Ti se slej ko prej zmenijo. Ampak kot ze mnogokrat prej, opozarjam, da lahko na zacetku (in se nekaj casa) izgleda zelo grdo in posledicno si veliko ljudi potem takih dihurjev ne upa spuscati skupaj. Vem, sem da(ja)la to cez tudi sama in prvic sem bila s Tanjo non-stop na telefonu in po nekajkrat dnevno na mailih ...
Nemogoce je reci kako bo kdo odreagiral, bi pa rekla, glede na to, da Linux se ni kastriran, da je moznost, da bo slo s samicko lazje cez. Bi pa kastracija pri zdruzevanju vsekakor pomagala in jaz bi ga v tem primeru - iskanja novega doma, kar kastrirala (ce ima ze spuscene testise), ali naj pa to takoj/cimprej naredi novi lastnik.
Vsekakor pa, v vecini primerov, zdruzevanje dveh dihurjev, po moznosti takih, ki sta bila dlje casa sama ali dihurjev od katerih eden misli, da je njegovo poslanstvo to, da dela red na vsetu (ne glede na spol), nikoli ni romanticno ... Dalec od tega. In tudi nemogoce je reci, koliko casa bo trajalo, da se bosta dva dihurja ujela. Lahko gre hitro (nekaj piskanja in gaganja), lahko pa traja vec tednov, tudi mesecev ...
Tako da jaz sem pac mnenja, da ce se nekdo odloci za posvojitev se enag dihurja in zdruzevanje s svojim, ga pac posvoji in se potrudi, da ju spravi skupaj.
Predvsem pa sklepati kako se bo dihur vedel do drugega dihurja na podlagi tega, da je ugriznil cloveka, je ziva traparija. Ce bi se jaz ravnala po tem, zagotovo doma ne bi imela Taz Devil, ki je v prvih treh minutah, ko sem jo prinesla domov, mojemu bivsemu fantu skoraj odgriznila blazinico (to je bil res eden od hujsih ugrizov diurjev kar sem jih sploh kdaj videla in dozivela, tak pravi pitbulovski ...). Pa se je krasno in takoj ujela z vsemi. Se vedno se do (vecine) ljudi vede svojemu imenu primerno, do dihurjev je pa super. Med tem, ko je Tito ravno nasproten ... Do ljudi je super, crkljiv, pravi medvedek, vsakega novega dihurja bi pa najprej najraje ubil (ko jim pokaze kdo je sef, zivijo srecno in zadovoljno in spijo eden cez drugega ...)
Ce zelis, sem naslednjic, ko boste s kaksnim poskusali, lahko zraven in povem svoje mnenje.
m.