Forum Zverinice

Aktualno => Zaščita živali => Avtor teme: petrap - sobota 18 avgust, 2012, 20:53:43 20:53

Naslov: Prijava živalim nevarnega bazena
Objavil(a): petrap - sobota 18 avgust, 2012, 20:53:43 20:53
Jaz za večje probleme z mojim Biksijem zaupam samo VF. Me pa zanima tole: na Gočah (vas nad Vipavo) ima en kmet večji bazen z vodo, ki vsebuje tudi druge kemikalije (npr.: peroksid). Ne vem zakaj točno potrebuje ta bazen, vendar se govori, da se velikokrat tam utopijo srne in druge divje živali. Pred nekaj meseci se je tam skoraj utopil pes. Zaradi peroksida ima še zdaj poškodovane kremplje in dlako. Lastnik psa ga je uspel rešiti in odpeljati k veterinarju, kjer so ga oskrbeli, vendar lastnika bazena ni hotel prijaviti, ker sta v sorodu  :?: Zanima me, kam lahko prijaviš tako situacijo, ker se govori, da se tam utapljajo razne živali in trpijo, ker ne morejo ven iz bazena. Nimam pojma, kje točno je ta bazen in zakaj točno se uporablja, glede na to, da je poln kemikalij.  :/
Naslov: Odg: Prijava živalim nevarnega bazena
Objavil(a): pridna - nedelja 26 avgust, 2012, 08:09:51 08:09
Prijavi na Inšpektorat RS za kmetijstvo, gozdrastvo, hrano in okolje zaradi suma onesnaževanja in zastrupljanja okolja. Če je bazen namenjen kakršnemukoli postoku, ki zahteva predelavo s kemikalijami, potem itak potrebuje dovoljenja (ki jih očitno nima, če je bazen nezavarovan) in iz tega sledijo tudi posebni pogoji varovanja in čiščenja odpadnih voda. Če pa ne, pa ne vem, zakaj ima tam shranjene kemikalije, bo moral pojasnit inšpekciji.
Naslov: Odg: Prijava živalim nevarnega bazena
Objavil(a): pridna - nedelja 26 avgust, 2012, 08:12:20 08:12
Nimam pojma, kje točno je ta bazen in zakaj točno se uporablja, glede na to, da je poln kemikalij.  :/

Seveda boš pa rabila vsaj približno lokacijo ali naslov, ker ne pričakuj, da bodo oni malo lutali tam okoli in iskali bazene po vaseh.

Če se ti zdi vredno, pojdi tja (v tisto vas), razišči in nato prijavi.