Forum Zverinice

O dihurjih => Prehrana => Avtor teme: Petya - nedelja 25 oktober, 2009, 20:44:42 20:44

Naslov: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): Petya - nedelja 25 oktober, 2009, 20:44:42 20:44
Zanima me, če imajo tudi vaši  :ferret: včasih čuden "okus"... namreč Bučka vedno hoče izmaknit kakšnega haribo medvedka...in potem se s tem bombončkom ful ukvarja, na koncu ga tudi poje  :blik:... in ful rada pije vodo z okusom :scared:... briketi ji grejo pa bol švoh v rit  :think:... a je lahko kaj narobe če je gumjaste bombončke in pije to vodo (saj ji je ne dam celo posodico, ampak kar v pokrovček od steklenice, napolnima ga največ 3×)? Telesno se ji nič ne pozna - se ne redi, hujša ali karkoli podobnega, kar bi se dalo opazit na telesu...
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): Masa - nedelja 25 oktober, 2009, 20:49:19 20:49
V vseh teh zadevah se nahaja kar precej sladkorja ce se ne motim?  :think:
Se mi zdi, da gumijasti medvedki niso ravno optimalna prehrana za dihurja  ;)
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): Jana - nedelja 25 oktober, 2009, 20:56:16 20:56
Gumijasti medvedki oz. kakršnekoli druge sladkarije nikakor niso primerne za dihurja.
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): Majci_1 - nedelja 25 oktober, 2009, 20:57:54 20:57
Samo  če poje en medvedek v mescu ali 2 mescih, pomoje nebi blo škodljivo.


Ker če tako realno pogledamo, tudi mi nebi smeli sladkorja zauživati.
 
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): Masa - nedelja 25 oktober, 2009, 21:06:23 21:06
Vprasanje je tudi, kaj lahko prebavi dihur, kaj pa clovek  :)
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): maja01 - nedelja 25 oktober, 2009, 21:15:16 21:15
Hrana (ali pijaca), ki vsebuje sladkor nikakor ni primerna za dihurja. Razloge zakaj, najdete tule (http://www.zverinice.com/forum/index.php/topic,27.0.html). Te stvari se (razen, ce ima dihur inzulinom s klinicnimi znaki ali brez) ne poznajo takoj, na dolgi rok pa zagotovo vplivajo na zdravje. Prav tako je potrebno biti previden pri hrani (ali pijaci), ki vsebuje umetna sladila, saj so nekatera (predvsem xylitol) lahko ze v majhnih kolicinah toksicna.
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): LittleDiamond - nedelja 25 oktober, 2009, 21:59:28 21:59
Zakaj pri zdravi pameti bi nekdo nalival dihurju vodo z okusom in ga hranil s haribo medvedi??
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): Bina - nedelja 25 oktober, 2009, 22:11:45 22:11
"No comment"
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): maja01 - nedelja 25 oktober, 2009, 22:18:19 22:18
Lepo prosim, ce se lahko tudi v "vrocih temah" drzite nekega osnovnga nivoja komuniciranja. Obicajno ima, ce nekomu utemeljeno in na prijazen nacin razlozis kaj in zakaj nekaj dela narobe, vec ucinka kot vihanje nosu, "nocomentanje" in sprasevanje po zdravi pameti. Velja za vse teme ne le tole. Za vse, ki ste pozabili kaj je namen tega foruma pa tole:

Osnovni cilji in dejavnosti ustvarjalcev spletne strani Zverinice, foruma te spletne strani in Društva ljubiteljev dihurjev so:

-> ozaveščanje in informiranje javnosti o belih dihurjih, njihovih potrebah in oskrbi
-> medsebojno nudenje pomoči in izmenjava teoretičnih in praktičnih informacij (izkušenj)
-> spodbujati pozitivno komunikacijo in dvigovati entuziazem ter zanimanje za bele dihurje
-> prizadevanje za strokovno etične, poštene odnose na področju oskrbe, nege, vzgoje in vzreje, kjer ima absolutno prednost kvaliteta in optimalni načini vzreje z vidika dobrobiti in kvalitete življenja živali
-> stalno opozarjanje na morebitne nepravilnost in zlorabe hobija in s tem povezano sodelovanje z novinarji, inšpekcijskimi službami in ustreznimi državnimi zakonodajnimi organi za področje živali ter drugimi sorodnimi organizacijami ali osebami
-> poskrbeti za zavržene ali osirotele bele dihurje in jim najti primeren dom
-> stalno prizadevanje za krepitev boljših medsebojnih odnosov vseh v teh dejavnostih in širše
-> spodbujati in dvigovati ekološko in etično osveščenost, še posebej na področju vseh malih živali

Hvala, m.


Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): Bina - nedelja 25 oktober, 2009, 22:19:56 22:19
"No comment"

Se opravicujem

Drugace se je tole nanasalo na tiste lastnike, ki imajo ze nekaj casa  :ferret: in ne na tiste, ki so "novi" da ne bo pomote....
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): maja01 - nedelja 25 oktober, 2009, 22:23:44 22:23
Petya, morda se tole ... Dihurji, tako kot tudi druge zivali, ne vedo kaj je zanje zdrava in primerna hrana. Imajo zelo razvit okus, se bolj vonj in se zato z veseljem lotijo tudi hrane (in ostalih stvari), ki zanje ni le neprimerna, ampak je lahko tudi zelo skodljiva. Njihov metabolizem in zgradba prebavnega trakta sta zelo specificna, prilagojena in narejena za prebavo hranil zivalskega izvora. enostavni ogljikovi hidrati povzrocijo preveliko nihanje v koncentraciji krvne glukoze in s tem preveliko stimulacijo endokrinega dela trebusne slinavke, kar lahko vodi v (rakave) spremembe na njej. Ravno tako za dihurje ni primerna hrana rastlinskega zvora, saj je ne morejo prebaviti. Izogibati se je potrebno tudi vsej zacinjeni in slani hrani.
m.  
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): mashy - ponedeljek 26 oktober, 2009, 11:05:56 11:05
Jaz bi še svetovala, da imej te zadeve, ki jih tvoj  :ferret: obožuje pa njemu nedosegljivem mestu. Ker če jih ima res rad, bo naredil vse, da do njih pride. Včasih ti lahko ukrade kako zadevo, ko še sama ne veš, od kod mu. Jaz sem zadnjič enkrat našla en košček pečenega krompirja v njegovem skrivališču  :ashamed: (pa mi ni jasno, kje ga je dobil ) Na srečo ga ni pojedel :mez:  Vedno pa se mi trudi ukrast, kakršno koli sadje  :supid: In potem imava borbe in lovljenje (če mu slučajno uspe kaj dobit) in seveda posledično iskanje tega sadja po njegovih skrivališčih.
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): Petya - ponedeljek 26 oktober, 2009, 19:49:25 19:49
 :thnx: za odgovore... potem najboljše da ji, ko mi hoče zlezt v kozarec z vodo, 100% to preprečim... ampak bo težko ko pa tak hoče nekaj pa ji ne smem dat  :P... no, za njeno dobro se bo pač treba potrudit...
Pa je možno da bi ji ta sladkor kaj spremenil "okus"? Saj že od začetka ni nekaj marala briketkov, niti mesa, (sploh ni požeruh)... sem mislila, da je bilo to pač zaradi spremembe okolja itd... smo sprobali že 3 različne hrane, naslednji teden moram dobit spet nekaj novega... malo bolj kot hrana za dihurje gre v promet Whiskas junior, od danes testiramo Science plan in samo držim pesti, da se začnemo malo redit... sam cuker bi jedla  :blik: :wall:
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): Jana - ponedeljek 26 oktober, 2009, 19:55:17 19:55
Priporočljivo bi bilo, da zamenjaš Whiskas in tudi Science Plan. Nobena od teh znamk hrane, namreč ni dovolj kvalitetna (no, Whiskas ni niti K od kvalitete). :no: Tukaj (http://www.zverinice.com/forum/index.php/topic,28.0.html) si lahko prebereš katere znamke hrane priporočamo. ;)
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): maja01 - ponedeljek 26 oktober, 2009, 20:23:38 20:23
Whiskas in podobne nekvalitetne hrane ji gredo v slast zato, ker vsebujejo precej soli in ojacevalcev okusa.

In kako izgleda to, da ne mara briketov? Se jih ne pritakne/izbira in je po malem? In kaj v tem primeru naredis ti? Ji pustis hrano in pocakas, da bo jedla, ko bo lacna/ji ponudis nekaj za kar ves, da rada je/ ...? Katere znamke hran ste ze preiskusili? Kaksno meso si ji ponujala (vrsta mesa, kuhano/surovo)?

m.
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): Petya - ponedeljek 26 oktober, 2009, 22:43:32 22:43
No, smo ugotovili, da tudi S.plan ne gre v promet - kar se tiče  :ferret: (ampak pri 3h mačkonih ni straha, da bo kaj ostalo  ::) ).

Ne vem, če sem se prav izrazila, da ne mara briketov... ampak ni najbolj navdušena... saj jih je (poje zelo malo, posodico ima vedno polno in tudi briketi so sveži, npr. zvečer in dopoldne jih menjam), ampak verjetno zato, ker je lačna in ji gre verjetno tudi bolj v rit sladkor (ne vem, sklepam)...

Naša hrana je pa bila: Ferret complete - že napisano, da ni najbolj kvalitetna, zato sem hotela preizkusit nekaj drugega, pa žal drugega kot Vitakraft-ove nisem dobila, potem pa sem kupila Ferret PRO... prve hrane nimam več, Vitakraftove mi je pa ostalo za kako pest in ko sem naredila kupčke s to in Ferret PRO, je zbirala Vitak., ko pa sem dodala Whiskas, je zbirala W.  :think:
Dobila je pa že tudi meso, purana ali piščanca, ne vem čist točno, prsi, pečene (brez soli, olja) in tudi surove... pa se je tudi bolj afnala okrog tega...  :wall:
Imamo pa tudi pasto, Beapharovo, pojedel pa jo bo pes, ker jo nobena druga žival noče, še bojijo se je  :P (P.S.  :) tiste druge nimajo nikjer, kjer jaz iščem).

Prejle sem jo stehtala - 695g, stara pa je skoraj 5 mesecev... ko sem jo dobila (začetek septembra) je imela okrog 520g... meni se zdi to za mlado žival (pre)malo - to sklepam glede na to, da smo imeli doma že ogromno mladičkov, največ muck itd. in v do 6,7 mes. je vse ful opazno rastlo... Bučka se mi zdi pa že skozi drobčkena... pa rebrce se ji čutijo in okrog riti tudi malo  :_(

Obnaša se pa čisto enako že ves čas... je hiperaktivna, ful divja, pokrade vse "zokne", mamico tudi še vedno "kolje"  :jupi:  :hyper: in tako dalje... vem da je vesela  :ferret: in jo mamo ful lepo, ampak js bi rada da se malo poredi in zraste... ker ko gledam slikce od ostalih, so vsi take bunkice  :happy64: Bučka pa je taka pretrgana  :baby: glista  :mez:

Zaj sem se pa razpisala, a?  ;)
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): natsirocks - ponedeljek 26 oktober, 2009, 23:36:31 23:36
Ja hrano bi bilo sigurno pametno zamenjati s kakšno bolj kvalitetno.
Recimo že pri nas je bila strašanska razlika, ko smo Almo nature zamenjali z Orijen. Samo jo je kot nor, dosti raje kot prejšnjo hrano, kar naenkrat se je začel hitreje in bolj opaženo rediti, kakec je pa iz dneva v dan bolj podoben tistim prejšnjim.
Tako da hitro zamenjat hrano, whiskas ni dober za nobeno žival, za dihurčke, ki so tako zelo občutljivi, pa sploh ne. In ja, moraš biti vztrajna, tudi meni Samo kar naprej leze v posodo, ko pijem mleko, mi krade ogrizke od jabolk, ampak mu to vedno vzamem in konec. Je samo briketke in včasih dobi tudi piščančje meso, ostalo pa pač ni zanj in pika. :)
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): maja01 - ponedeljek 26 oktober, 2009, 23:56:44 23:56
Hrano vsekakor zamenjaj s kaksno kvalitetnejso. Boljsi izkoristek se pozna na vsem, tako na kvaliteti dlake, kot tudi na rasti in "popolnjenosti" dihurja. Ne da bi jo videla samo na podlagi teze in starosti zelo tezko sodim o tem ali je prelahka, ali je teza prava, saj je razpon velikosti (in posledicno primerne teze) precej velik.

Res je, da se hran, ki so boljse kvalitete ne dobi ravno povsod, ce pa poves od kod si, te lahko malo bolj natancno usmerimo (ce ti nakupovanje v spletnih trgovinah ne disi) - enako velja za pasto.

Mimogrede, ni ti potrebno pretiravati in briketov dnevno menjavati, razen, ce so razmoceni ali kako drugace "kontaminirani". Nekoliko vec pazljivosti je potrebno v poletnih mesecih. Jasno, to seveda velja, ce je kolicna briketov taka, da jo poje v nekem zgednem casu (npr. dva, tri dni). Ko posodo sprazni (oz. notri ostanejo drobtinice), jo pa dobro operi in nasuj sveze. To mora povsem zadostovati. Nasprotno pa mora biti voda menjana vsaj enkrat dnevno (ce je posoda velika), raje veckrat.

Lp, m.
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): Petya - torek 27 oktober, 2009, 09:17:56 09:17
Bom naročila Orijen... je pa res, da v trgovinah nimajo neke različne hrane za dihurje... prav žalostno, da v Mr.Pet-u v BTC-ju niso imeli drugega kot Ferret PRO (jaz pa sem prišla ful navdušena, ker sem mislila, kakšno izbiro vsega bom imela  :huh: ), da o ZOOTIC-u ne govorim (tu so pa imeli samo neko čudno hrano, sem jo tudi kupila, se zaj spomnem).

Takšno zalogo hrane, kot jo imam zaj jaz doma  :supid:... prodajala bi jo lahko hehe  LOL
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): maja01 - torek 27 oktober, 2009, 10:36:11 10:36
Ne, da je nimajo v trgovinah - ni izbire hrane za dihurje. Edina uporabna hrana za dihurje, ki se jo pri nas dobi, je Totally Ferret (Aler - hala A)
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): Petya - nedelja 13 december, 2009, 14:56:51 14:56
Ne bom odpirala nove teme, bom kar tu nadaljevala...
Ali obstaja kakšna varjanta da poredim tole našo  :ferret: ? In mimogrede, Orijena sploh ne mara... bi jo pa rada malo poredila zato, ker se mi zdi da jo je sama kost in koža... meni je zelo presuha, vse kosti ji čutim ko jo primem in mam včasih tudi občutek da ne mara da jo božam ravno zaradi tega (kot da bi jo bolelo ko jo čez kosti)... sploh ne vem kaj je narobe... ma pa hrano in vodo ves čas... taka tečka je za jest  :grrr:
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): maja01 - nedelja 13 december, 2009, 15:26:14 15:26
Kaj pa dobiva za jest?
m.
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): Petya - nedelja 13 december, 2009, 15:49:58 15:49
Ferret pro in Orijen, sedaj mamo tudi Vitakraftovo hrano za dihurčke, ki pa glede na sestavine ni najbolj kvalitetna (pa mislim da sem vam že dala enkrat to hrano v "analizo"  :) ) ampak ona zbira to hrano iz mešanice. Meseka ne mara, ne pečenega ne surovega. Ji pa med briketke dam male "kapljice" paste (ki jo zaj obožuje), ker sem jo hotla na finto, ampak ona briketke pusti  :blik:. Kupili smo ji tudi že razne konzervice, brez uspeha. Zaj mi ostanejo še župce. Bi pa ona jedla sladkor, ampak ji ne pustim, edino kar dobi sladkega je čaj (ne da ji ga devam, si ga sama postreže iz skodelice ko si ga pripravim). No pa za predstavo - pest briketkov ima za 3 dni (približno).
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): Andja - nedelja 13 december, 2009, 16:15:32 16:15
Citat: Petya link=topic=833.msg20891#msg20891 date=126071579javascript:void(0);8
No pa za predstavo - pest briketkov ima za 3 dni (približno).

Razen, če samičke (tako mlade) jedo občutno manj, se meni to zdi *zelo* premalo :think:. Naš Šiškebab vsake 3 ure melje kot zmešan.. Pest briketov za pol dneva - 1 dan. Nom nom nom.   :yam:
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): maja01 - nedelja 13 december, 2009, 16:29:29 16:29
Ce jo izbira, jo daj ven ... Dokler bo lahko izbirala in je izbircna, bo seveda izbrala ven samo tisto kar ji je bolj vsec. Bi se enkrat ta teden oglasila, pa bova pogledali tudi kako je s hrano, samo ti se ne morem obljubit kdaj, ker imam malo zabasan urnik, ce ne prej, naslednjo soboto?
Z a/d jem si ze poiskusila (po njem bo sicer najbrz imela mehkejsi iztrebek, je pa energijsko bogat in ko ga enkrat poiskusijo, ga vecina obozuje)? Sicer pa lahko poiskusis z juhicami - morda za zacetek samo razmoci brikete in dodaj kaksno jajce, zlico olja in malo paste. Ce ne bo jedla sama, ji ponudi s prsta, ali iz brizge. Na zacetku jih je potrebno malo prisilit in posilit, ko se uvaja kaksno novotarijo v prehrani, saj je zaradi ustvarjenih preferenc ne smatrajo kot hrano ... prej kot strup  :P :rolleyes:
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): Živalca - sobota 02 januar, 2010, 20:04:23 20:04
Mene pa zanima kako je z krekerji ker jih moja  :ferret: včasih ukrade iz omare in si privošči kakšnega.  :drool: Jaz mislim, da nebi smelo bit kaj narobe, ker navsedanje je to samo pšenica in sol, edino strah me je, da se nebi polj napihnili ko bi se napila vode? Prosim za nasvet. Hvala.
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): maja01 - sobota 02 januar, 2010, 20:14:41 20:14
klik (http://www.zverinice.com/forum/index.php/topic,27.0.html) - popravljena povezava.
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): Bina - sobota 02 januar, 2010, 20:22:44 20:22
Am Maja01, mislim da si pozabila vstavit povezavo....  :huh: :think:
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): Živalca - nedelja 03 januar, 2010, 19:37:01 19:37
torej če prav razumem, če ji dam tu pa tam kakšen kos krekera, ne bo nič narobe?
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): maja01 - nedelja 03 januar, 2010, 20:19:17 20:19
Tu in tam pomeni max. 1x tedensko (rajsi manjkrta) kolicina velika za en noht, ce ravno moras. Ce pa izbres kaksne druge priboljske, na bazi mesa, pa se toliko bolje.
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): Živalca - torek 05 januar, 2010, 17:44:28 17:44
hvala za odgovor saj to je full poredko, samo moja lumpika je tak izbirčna, da se moram res potrudit da najdem kaj je njej dobro :)
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): Andja - četrtek 14 januar, 2010, 14:37:44 14:37
Danes mi je lump Šišmiš ukradel eno kokico in jo v skrivališču veselo oglodal  :drool:. Ko je končal, je bil že hop spet na postelji in hotel še eno  :fiii:. Jaz pa ne ne, ne smeš, sem dvignila posodo. Potem je trikrat prevohal vse v mojem naročju, hotel lizati moje roke, ko pa mu nisem pustila, se je oprl na moja kolena in naslonil svoj smrček na moj nos in naredil taaaaake velike učke *puppy_eyes*  :angel:  Bumbar mali. :buw:

(P.S.: Ni dobil še ene. :))
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): Masa - četrtek 14 januar, 2010, 14:48:02 14:48
No ja, saj uvideven je. Maximusa pa prav nic ne gane in mi veselo na glavo ali za vrat skoci, kadar imam v roki kaj gumijastega, cokoladnega ali penastega. Vse te stvari namrec zelo strastno preganja.  :P
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): erika - četrtek 14 januar, 2010, 21:40:27 21:40
Da ne omenjam mojega Mihca. Mala baraba, točno ve, kdaj vzamem prepovedano čokolado ali kaj podobnega, pridirka okoli ovinka, da ga kar zanaša po parketu in naravnost name, potem se pa preganjava tako dolgo, da že mene mine čokolada (dihurska dieta). Ali pa kakšen smoki, pa suhe fige,..groza, mislim, da je ni stvari, ki je ne bi pogoltnil, samo zato, ker ve da je ne sme. Moj dragi mu pa še popušča in ravno sedaj zavija z očmi, ko mu berem iz foruma, zakaj Miha nikakor ne sme sladkih zadev ipd.
Ima pa rad rooibois in metin nesladkan čaj :blik:
Sicer pa smo imeli decembra okoli miklavža borbe. Niti nisem opazila, kako je en dan samo izginil čokoladni parkelj. miha pa ves srečen letal okoli in dišal po čokoladi, jaz pa ne in ne ugotovit, kje bi jo imel... na koncu sva razmontirala omarico v kuhinji ker jo je notri skril in prav grdo pihal, ko sva mu jo vzela :batine: :batine: :grrr: :supid: :supid:
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): Anja - petek 12 februar, 2010, 09:54:57 09:54
Kami ima fetis na pivo ... lasko najrajse ;D enkrat pozabla zapret sobo pa je prevrnila kozarec in veselo lizala luzico ... od takrat vedno ko samo slisi da se odpira plocevinka prileti :D Moj dihur je kronik .  :scared:
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): larisa - petek 12 februar, 2010, 12:19:07 12:19
 LOL LOL
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): Živalca - nedelja 14 marec, 2010, 09:46:00 09:46
Anja hahaha, da je neboš mogla na zdravljenje peljat  LOOOL
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): maja01 - nedelja 14 marec, 2010, 12:57:32 12:57
Pivo disi in je vsec marsikateri zivali. Upam, da ji ga kljub vsemu ne dajes (tudi v manjsih kolicinah ne). Ce ze, potem kupi zanjo brezalkoholno pivo ali Pasje pivo (http://www.pripolulanemplotu.si/kategorija_Pasje-pivo).
m.
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): Anja - ponedeljek 15 marec, 2010, 11:17:51 11:17
Neeeee ne dajem ji piva ... nocem dihurja kronika!  :scared: Ne ne, more se zavedat, da ne more dobit vsega! Par krat ga je pila, ko sem pozabla kozarec na mizi ... parkrat pomeni 2x ... od takrat vedno (VEDNO!!!) zapiram vrata ko grem iz sobe ;D Me je izucilo, ko sem jo povohala, pa je po piru smrdela. .. ko stari pijancek ...bljak.  :sick:
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): hellolucek - ponedeljek 15 marec, 2010, 12:28:09 12:28
 LOOOL :party:  LOOOL .. naši so pa čokoholiki, treba vedno skrivat čokolado pred njimi :supid:
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): Masa - ponedeljek 15 marec, 2010, 12:32:29 12:32
Moji imajo radi pepelnike  :P
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): hellolucek - ponedeljek 15 marec, 2010, 12:33:46 12:33
sami odvisniki LOL LOL
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): maja01 - ponedeljek 15 marec, 2010, 13:08:11 13:08
Ok, ok, ... samo napisem, ker namrec iz izkusenj vem, da se nekaterim ljudem pac pijane zivali zdijo zelo zabavne. Pa raje napisem, ne samo zate, temvec tudi za vse ostale, ki tole berejo.

Glede na naslednje zapise - tudi pepelnike in cokolado je potrebno pred dihurji striktno umikati, saj so tako cigareti/tobak/kaj drugega kot cokolada zanje nevarni. Spet - pisano predvsem za tiste, ki samo berejo ...
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): Anana - sreda 17 marec, 2010, 10:44:14 10:44
če smo že pri butastih stvareh ki jih dihurji pojejo - moj je kradel orehe in skrival v zavetišče, in jih tam jel!   :rolleyes: ::)
(udej so orehi na sigurnem in on ne more do njeh)
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): Masa - sreda 05 maj, 2010, 17:21:47 17:21
Liesl mi je ravnokar en kos indijskega (cashew?) orescka pozrla. In del sem ji sicer potegnila izmed zob, nekaj majhnih kosckov je slo pa sigurno dol. Orescki so neprazeni in nesoljeni. So slucajno strupeni?  :blik: Lahko povzrocijo, razen ocitnih, se kaksne tezave? Ali bodo v isti obliki tudi ven prisli?  :hm:
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): maja01 - sreda 05 maj, 2010, 18:54:08 18:54
Mislim, da je nekaj z njimi, ja, ampak tale hip ne vem kaj ...
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): maja01 - sreda 05 maj, 2010, 18:55:17 18:55
Am, se popravljam. Niso, macadamia je toksicna.
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): Masa - sreda 05 maj, 2010, 19:17:04 19:17
Uf. Malo me je ze skrbelo, na netu pa tudi nisem nicesar nasla. No ja, bo malo vec malt paste dobila  :evilgrin:
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): maja01 - sreda 05 maj, 2010, 19:39:58 19:39
Kaksen vecji kos bi znal bit edino problematicen zaradi blokade. Nafilaj jo z maltpasto in/ali vazelinom.
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): vereja - četrtek 31 marec, 2011, 21:35:53 21:35
Kako pa je z ribami?Naš ima ful rad sardelce in tuno.Glede na to, da so tudi v briketih verjetno lahko, ane? Tudi pečeno ali konzervirano (za gospoda v oljčnem olju)?
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): vereja - četrtek 31 marec, 2011, 21:40:29 21:40
..ahm  :fiii: ...sem že nšla odgovor kakšno vrstico višje na forumu.
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): Ađo - ponedeljek 09 maj, 2011, 17:33:13 17:33
Naš Ađo je tut kar izbirčen glede prehrane, samo briketki in nič drugega (mešani, premešani, zmešani, enojni, dvojni,... samo da so briketki). Še pit pozabi včasih in me ob jutrih (4am) včasih pošteno prestraši, ko se ji kaj zatakne ker je premalo pila ter jo moramo spomnit, da kakšen požirek vode tut gre zraven :supid: . Me je pa enkrat lansko leto presenetila, ko sem ji dala za povohat kaki in glej ga zlomka smrduha ga je z veseljem probala in celo pojedla (zelo zelo mali košček, ker ji več nismo pustili :D ). Od kje je ona kaki staknila :blik:
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): Petya - torek 10 maj, 2011, 07:24:56 07:24
Naša je tudi znorela ko je zavohala kaki. Pa mlečni gres bi jedla, pila čaj in kakav,... samo da ni meso, riba ali kaj podobnega  :P
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): albin - sobota 03 december, 2011, 07:21:35 07:21
Božo je danes pohrustal veščo in po oblizovanju sodeč je bila odlična  :rolleyes: .
Naslov: Re: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): Masa - sobota 03 december, 2011, 11:20:20 11:20
Liesl je pred kratkim uplenila kobilico :) Ful je hrustala ::) Pa pajke, muhe, vesce in ostale zuzke in frcoplane tudi lovi in zre. 
Naslov: Odg: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): sponka - četrtek 06 junij, 2013, 10:20:00 10:20
mene pa zanima če lahko sadje res tako slabo vpliva na dihurje?? ker moj bi pomoje tud ubijal samo za sadje.. in to vse sadje... pa se mu sploh ne upam dajat tega... in me res zanima glede tega, kolk je to kaj škodljivo?? oz. kaj, koliko priporočate??
Naslov: Odg: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): maja01 - četrtek 06 junij, 2013, 11:08:50 11:08
Ja, res.

Dihurjev prebavni trakt ni narejen za prebavo rastlinske hrane. Dihurji so striktni mesojedci, ceprav bi sami pozrli se marsikaj drugega, kar ni zivalskega izvora in dosti njih bi "ubijalo" za kaj drugega kot meso (vecina njih zal predvsem za kaj drugega kot meso, zal).
Vecina sadja vsebuje vecje kolicine sladkorja, kaj jim sladkor naredi in zakaj ni primeren, lahko preberes tukaj (http://www.zverinice.com/forum/index.php/topic,1065.0.html).
Zaradi kratkega in hrani zivalskega izvora prilagojenega prebavnega trakta, sadja (z izjemo sladkorja, ki ga crevo takoj vsrka) ne prebavijo. Bolj ali manj pride ven v enaki obliki kot notri. Nekaj vec o njihovi prehrani: http://www.zverinice.com/forum/index.php/topic,27.0.html (http://www.zverinice.com/forum/index.php/topic,27.0.html)

Ce prav res moras (pa res ni potrebe po tem), potem sem in tja (kar pomeni 1-2x mesecno, ne vec) manjse kolicine sadja (kar pomeni npr. koscek sadja v velikosti nohta) ne bodo naredile neke vecje skode, razen morda spremenjenega iztrebka. Pogostejse dajanje sadja, pa ze lahko vpliva na razvoj inzulinoma ali kronicnega vnetja prebavil. Tile nasi dihurji (zelo konkretno govorim za slovensko populacijo) imajo ze tako ali tako zelo ubogo gentsko ozadje in njihova zivljenjska doba je povecini krajsa od tiste pricakovane. Res ni nobene potrebe, da jim z neprimerno oskrbo (cetudi iz ljubezni) se povecujemo moznost za tezave.
Naslov: Odg: Kaj vse dihurji pojedo...
Objavil(a): sponka - četrtek 06 junij, 2013, 11:41:20 11:41
ja saj, sem pričakovala tak odgovor :) ravno zato mu nisem hotela dajat.. sam škoda res... mesa pa ni šans... :S