Forum Zverinice

Prosimo, da se prijavite or registrirate .

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino prijave
Napredno iskanje  

Novice:

Vse nove uporabnike naprošamo, da se najprej predstavijo v forumu O članih in upoštevajo pravila foruma.
Hitri vodnik za nove in bodoče lastnike
Društveni telefon: +386 70 775 734
Vabimo vas, da se nam pridružite v Facebook skupini Zverinice

Strani: [1]   Dol

Avtor Tema: Domači proboljški iz sušenih jeter  (Prebrano 684 krat)

0 Uporabnikov in 1 gost spremljajo to temo.

KatjaT

  • Član društva
  • ****
  • Odjavljen Odjavljen
  • Komentarjev: 191
  • Laughing should be a requirement! :D
Domači proboljški iz sušenih jeter
« : sreda 25 junij, 2014, 15:16:25 15:16 »

Mene bi pa zanimalo če bi bili takšni doma narejeni priboljški, ki jih moj kolega naredi za svojega im mojega kužka vredu tudi za dihurčka. Tukaj je recept:

- kupiš jetrca - goveja cca 0.5 kg je čist dovolj (menda bo za dihurkota boljša opcija če so kurja?)

- jih kuhaš ene 45 min

- jih narežeš na rezine, zložiš na pekač in daš v pečico (lepo jih zložiš, da se ne dotikajo med samo (kasneje jih obrneš in še malo sušiš)

Pečico nastaviš na cca 100 stopinj (ventilacija), vsake toliko pa lahko pečico odpreš da spustiš vlago ven. Jaz sem celo lep čas pustil pečico prižgano in imel na malo odprto pečico. Sušiš pa cca 1 uro (oziroma dokler ni suho, ne rabiš pretiravat, itak, odločiš še kak suhe hočeš met, fajn je da so še malo mehki).

Potem smo to preprosto shranili v vrečko in hranili v hladilniku.  :cheese:

Bi to bila dobra dihurska poslastica?  8)


Evidentirano

Andja

  • moderator - član
  • *****
  • Odjavljen Odjavljen
  • Komentarjev: 3.730
Odg: Domači proboljški iz sušenih jeter
« Odgovor #1 : sreda 25 junij, 2014, 15:39:40 15:39 »

Če bi jih jedli, morda ::)
Evidentirano
Kar je dano, je v pesku zakopano.... Sulplaaaajz!!!!

KatjaT

  • Član društva
  • ****
  • Odjavljen Odjavljen
  • Komentarjev: 191
  • Laughing should be a requirement! :D
Odg: Domači proboljški iz sušenih jeter
« Odgovor #2 : sreda 25 junij, 2014, 16:42:32 16:42 »

Ija, to bo pa dobro vprašanje, ki ga bomo skušali odgovoriti pri dihurski degustaciji.  :popcorn: :omnom:  :cheese:
Evidentirano

Dteja

  • zver
  • ****
  • Odjavljen Odjavljen
  • Komentarjev: 306
Odg: Domači proboljški iz sušenih jeter
« Odgovor #3 : sreda 25 junij, 2014, 19:36:53 19:36 »

Katja, Rufus se priporoča za testiranje ;) V torek, 1.7. bova v Grajskem parku  8)
Evidentirano

maja01

  • Administrator
  • *****
  • Odjavljen Odjavljen
  • Komentarjev: 10.706
  • Beastmaster
    • zverinice
Odg: Domači proboljški iz sušenih jeter
« Odgovor #4 : sreda 25 junij, 2014, 20:15:56 20:15 »

Tisti del s kuhanjem lahko izpustis.

So pa jetrca malo specificnega okusa in jih ne marajo vsi dihurji. Komot isto naredis s katerim koli mesom.
Evidentirano
You become responsible, forever, for what you have tamed.

KatjaT

  • Član društva
  • ****
  • Odjavljen Odjavljen
  • Komentarjev: 191
  • Laughing should be a requirement! :D
Odg: Domači proboljški iz sušenih jeter
« Odgovor #5 : sreda 25 junij, 2014, 21:29:19 21:29 »

Aha super, hvala za komentarje punce! Bom poskusila s sušenimi in svežimi  :cheese:

Dteja, bom poskušala do takrat kaj robe zrihtat da bo lahko gospod Rufus degustiral!  :D :car: Bomo spili kaj tisto kavico za katero smo se dogovarjali?  :D Če mi poveš kdaj začneš in končaš v parku lahko prideva z Janjo prej ali potem ali medtem in gremo kaj popit :) Si za?  :D
Evidentirano

Dteja

  • zver
  • ****
  • Odjavljen Odjavljen
  • Komentarjev: 306
Odg: Domači proboljški iz sušenih jeter
« Odgovor #6 : sreda 25 junij, 2014, 22:56:20 22:56 »

Ooo, seveda! Koj ko bom vedela točno, ti javim na FB  :cheese:
Evidentirano

KatjaT

  • Član društva
  • ****
  • Odjavljen Odjavljen
  • Komentarjev: 191
  • Laughing should be a requirement! :D
Odg: Domači proboljški iz sušenih jeter
« Odgovor #7 : četrtek 26 junij, 2014, 08:12:35 08:12 »

Zmenjeno!  :D
Evidentirano

Masa

  • moderator
  • *****
  • Odjavljen Odjavljen
  • Komentarjev: 4.495
Odg: Domači proboljški iz sušenih jeter
« Odgovor #8 : četrtek 26 junij, 2014, 22:00:00 22:00 »

Namesto jeter, s katerimi ni za pretiravati, lahko uporabis srce. Je bolj popularno meso in komot doziras v vecjih kolicinah.  :)
Evidentirano

KatjaT

  • Član društva
  • ****
  • Odjavljen Odjavljen
  • Komentarjev: 191
  • Laughing should be a requirement! :D
Odg: Domači proboljški iz sušenih jeter
« Odgovor #9 : četrtek 26 junij, 2014, 22:19:14 22:19 »

Uuuuu hvala lepa tudi za ta predlog, morda pa se lotim!  :thnx:  :D
Evidentirano
Strani: [1]   Gor