No jaz sem šla danes v zootica in so mi takoj sprintali račun sploh niso nič komplicirali. Potem sem pa šla na VURS in jim povedala kaj se dogaja in tajnica najprej sploh ni hotela dati zadeve naprej in sem ji tako dolgo težila, da se je šla pozanimat in so rekli, da naj napiše zapisnik in da bodo preverili. Na ta zapisnik oz. zaznamek je napisala vse, kar se dogaja in, da želim da se preveri podpis in štampilka (veterina šoštanj- Urban Hrušovar) in cepljenje proti steklini, ki je napisano v potnem listu za živali, ni pa vnešeno v CRPsi, potem nadzor v trgovini Zootic glede cepljenja, vodenja dokumentacije, izvor živali,... in kontrola uvoza živali v podjetju ALFAPET d.o.o.- Zootic.
Lahko bi dala tudi kri na preiskavo na lastne strokške ampak je ati, ker se tudi bolj spozna na te zadeve kot jaz reku, da lahko oni odvzamejo kri kot dokaz, da so ga res cepili in če so ga jim mi to povrnemo.
Potem sem šla pa nazaj v Zootica in jim rekla, da mi naj do jutri pripravijo vse podatke o izvoru in vse kar spada zraven in je prodajalka takoj klicala to šefico Kesnjo (se mi zdi da ji je tako ime) in mi jo dala na telefon ampak ji je bilo tako težko dopovedati zakaj to rabim potem me je še zarad registra spraševala, če sploh vem kaj to je. Ko sem ji končno dopovedala da vem kaj to je me je še vedno prepričevala, da so to verjetno pozabili vpisati ali pa dihurjev ne vpisujejo, in da njenega psa ko je bil star 15 let, ko ga je cepila proti steklini tudi niso vpisali.

Pa sem ji rekla, da to ni pes pa tudi 15 let ni star, in da mi naj do jutri pripravijo podatke, ker ne mislim več sploh znjo razpravljat o tej zadevi in je rekla, da me bo poklical nekdo drug. Naj bi tudi klicala tega veterinarja in ji je rekel, da so cepljeni in da se je včeraj pogovarjal zmano, ampak jaz se nisem pogovarjala z njim pač pa z veterinarko ali tehnico, ki je preverila podatke, in zato sem jo vprašala, če je klicala v Celje ali v Šoštanj pa je rekla, da ne ve in da se ne spomni.
Rekla sem tudi, da je v registru še vedno zapisano, da je ta Viktorija Žgank lastnica Binča in da vem, da so to Matoševi dihurji pa je rekla, da Matoša nima tu nič zraven, pa sm rekla, da če nima Matoša ma pa njegova žena in da ni to neka bistvene razlike.
Klicala sem tudi tega veterinarja Urbana Hrušovarja sam je bil na terenu ampak sem dobila njegov mobitel, vprašala sem ga, če je kdaj cepil dihurje pa je rekel da jih je in, da jih je proti steklini tudi cepil, če sta v potnem listu štampilka in podpis. Pa sem ga vprašala kako to, da so cepili proti kugi in steklini na isti dan, če pa more biti vmes nekaj časa in je rekel da je to neko tako cepivo ko se lahka na isti dan cepi in, da je R na koncu. In, da v drugih veterinrskih postajih cepijo z nekimi drugimi cepivi, ki niso tako vredu in dodajajo neko tekočino. Nevem za skor 1leto nazaj je vedel, da je on cepil. V registru pa ne ve zakaj ni vpisano, in ker neve če se dihurji vpisujejo v register tako kot psi, ker so zveri. Uglavnim tole se mi zdijo neki "mutni" posli.
Nevem meni se zdi, da bi morali na tej veterinarski postaji opraviti temeljit nadzor nad vsem. Zanima me, če je možno na primer, ko cepijo več dihurjev oz. živali hkrati nardijo tako, da nekaj cepljen in čepiranj plačajo po takšni ceni kot je, nekaj jih pa cepijo na črno in plačajo bistveno manjšo ceno in jih ne vpišejo v register?