Vlado

dihur-vladoVlado je eden od tistih dihurjev na katere se smola kar lepi.
Kaj točno se zgodilo, ne bomo vedeli nikdar, predvidevamo pa, da je poskušal uiti iz kletke in se je pri tem zataknil in obvisel na robu rešetke. Posledica reševanja so bili polomljeni zobje, poškodba hrbtenice in poškodba ledvic. Stanje v ustni votlini smo sanirali, večino zob je stomatolog izdrl, nekaj je še zlomljenih in morda bo kasneje potreben še en stomatološki poseg, kljub temu pa Vlado pri hranjenju nima nikakršnih težav. Ob sprejetju v Ambulanto je bil Vlado zaradi poškodbe hrbtenice tako prizadet, da ni mogel niti stati, kaj šele hoditi. S terpijo in kasneje fizioterpijo se je stanje močno izboljšalo, ostalo pa je nekaj posledic – drža glave na stran, malce posebna hoja in tisto kar je nekoliko bolj zoprno, tako za skrbnike kot za Vladota – inkontinenca.
Kljub vsem tem težavam je po začetnih težavah spet vesel in razigran dihur, ki samo čaka kdaj in kje bo, skupaj s svojim cimrom Yodo, lahko ušpičil kakšno neumnost.
Zaradi zdravstvenih težav bo Vlado v oskrbi Društva ostal doživljenjsko, zanj ne iščemo novega doma. Zelo veseli pa smo vsakršne finančne ali materialne pomoči, ki bi pomagala pri njegovi oskrbi. Stroški oskrbe, predvsem veterinarske, so lahko zelo visoki, za Vlada pa, zaradi inkontinence porabimo tudi več pleničnih podlog, kar na koncu meseca nanese kar “lep” znesek. Poleg finančnih prispevkov torej lahko pomagate tudi z donacijo pleničnih/posteljnih podlog (Sabanindas, Abri soft, …), ali kvalitetne hrane (Power of Nature, Orijen, Totally Ferret, Acana, Applaws, N&D, …).

Več informacij o Vladimirju in njegovih dogodivščinah lahko preberete v njegovi temi na forumu.

Od Vladota smo se zaradi zdravstvenih težav morali posloviti.