Kai

Tole je februarja 2014 na forum napisala njegova skrbnica Petra:

…ali novo ime za novo upanje.
Kai bo čez dober mesec praznoval 8. rojstni dan in je slabe 3 tedne nazaj ponovno izgubil dom. Za starčka se kar dobro drži. Poleg let in neprestanega podajanja iz enih rok v druge in s tem stresa zaradi menjavanja okolja ter prilagajanja spremembam (kar z leti postane vedno težje!) ga pesti še inzulinom in okvara srca. Več o tem lahko napiše Maja01.

TOLE in TOLE sta njegova zadnja domova od nekaj njih, ki jih je moral zapustiti. Vsem je seveda neskončno hudo, ker so ga morali zapustiti in predati dalje, Kai pa vdano prenaša zmišljevanje lastnikov njegovega življenja in njegove usode.

Zaradi njegove starosti in zgodovine ima tale srček bore malo možnosti, da bi ga nekdo posvojil z vsemi njegovimi težavami vred. Zato bo najverjetneje ostal pri meni (če se v kratkem ne zgodi čudež in se pojavi dobra vila (ali vilinček), ki bo posvojila Kaia skupaj s Keylo), finančno oskrbo zanj pa bo prevzelo Društvo za zaščito živali Ljubljana.

Čeprav je že na drugi polovici povprečne/pričakovane življenjske dobe dihurjev, upam, da me bo še dolgo razveseljeval, me jezil, lulal mimo wc-ja, raztresal hrano in se crkljal pri meni. Kljub temu, da si dihurja v resnici nisem želela.

Kai pa ostaja v naši oskrbi do konca.