Domov » Nakup dihurja, Vzreja in nakup

Predstavitev vzrediteljev: Nostrofuretti Ferretry

7 February 2018 368 ogledov

11942081_10206285883203900_1254508043751663448_o (1)Naslednji vzerditeljski par, Livia Szabó in Zsolt Györke, Nostrofuretti Ferretry, prihaja z Madžarske.
Ime mi je Livia, obožujem razstave dihurjev in rada se družim z ljudmi, ki imajo, tako kot jaz, radi dihujre. Če sem le prosta kadar je na sporedu katera od razstav, se je z veseljem udeležim in seveda sodelujem na njej tudi s svojimi dihurji. Letno se tako udeležimo večih razstav širom po Evropi. Naši dihurji, naši mladiči in mladiči dihurjev iz naše vzreje na razstavah v različnih državah dosegajo fantastične rezultate, na kar sva zelo ponosna.

Imam dolgoletne izkušnje tudi z divjimi dihurji in križanci med belimi dihurji in divjimi in sem zaljubljena tudi v druge vrste iz družine kun.

Na razstavah dihurjev sodelujem že vrsto let tudi kot sodnica. V tem času sem prepotovala že velik del Evrope in se ogromno naučila od drugih sodnikov in vzrediteljev. Sodila sem že na mednarodnih razstavah dihurjev na Madžarskem, Finskem, Danskem, Češkem in v Rusiji.

 Skupaj Zsoltom, mojim partnerjem, živim na Madžarskem blizu Budimpešte. Pred nekaj leti sva se preselila v hišo z velikim vrtom, ki jo še urejava. Oba sva po oklicu športna trenerja.

Dihurje imava in vzrejava pod imenom Nostrofuretti Ferretry, že od leta 2004. Cilj najine vzreje je vzrejati kvalitetne dihurje. Najpomembnša sta nama je zdravje in dolgoživost dihurjev. Vse najine vzrejne živali prihajajo iz izbranih linij, s posebno izbranimi rodovniki. Pri vzreji dihurjev se drživa striktnih pravil in podobno želiva tudi od izbranih vzrediteljev, ki jim prodava dihurje za nadaljno vzrejo. Naši dihurji so preden “gredo v vzrejo”, deležni temeljitega veterinarskega pregleda, ki vključuje tudi ultrazvočni pregled, pregled srca in krvi.

Vzrejava izključno kratkodlake dihurje, predvsem t.i. standardnih barv (soboljeva, temno soboljeva in peščena). Leta 2007 sva uvozila svoje prve dihurje z mitt vzorcem (opomba: to so dihurji “z nogavičkami”) in začela tudi z vzrejo le-teh, v različnih barvnih različicah (silver mitt, black roan mitt in black mitt). Vsi pa so, prav tako kot ostali najini iz kratkodlakih linij.

382657_2457116185190_1170661561_32172339_2114399119_n DSC_0272 – helyreállítva DSC_0586 DSC_0312

V vzreji imava raje močne, mišičaste dihurje, ki ustrezajo standardu belih dihurjev.

Imava več različnih linij – stare, čiste madžarske linije, ki izvirajo od izkušenih rejcev in nekdanjih rejcev ter druge linije, ki prihajajo s Poljske, Danske, Češke, ZDA in Latvije.

Najin cilj je vedno vzrediti idealne mladiče. Večina mladičev iz najinih legel je izključno za “hobi”, kot hišni ljubljenčki in niso namenjeni za nadaljno vzrejo. Vsi dihurji so prodani s pogodbo, ki zavezuje tako kupce, kot naju. Pred odhodom v nove domove so mladiči mikročipirani, cepljeni, deležni tretmaja proti parazitom, imajo potne liste in veterinarska potrdila. So socializirani, vajeni bivanja s psom in drugimi dihurji in vajeni uporabe stranišča.

Naše živali živijo z nama, so del družine. Imajo velike kletke, playpene in svoje sobe. V kratkem pa načrtujeva tudi izgradnjo velikih zunanjih ograd.

Lahko naju spremljate na Facebooku, če vas zanimajo naši mladiči, ne oklevajte in naju kontaktirajte. Na željo lahko podava vse podrobne informacije o načrtovanih leglih in dihurjih, ki so na voljo.

FB page: https://www.facebook.com/nostrofuretti.hu/

Web page: http://nostrofuretti.gportal.hu/

E-mail: nostrofuretti@gmail.com

1 zvezdica2 zvezdic3 zvezdic4 zvezdic5 zvezdic (Še ni ocene)
Loading...