Forum Zverinice

Prosimo, da se prijavite or registrirate .

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino prijave
Napredno iskanje  

Novice:

Vse nove uporabnike naprošamo, da se najprej predstavijo v forumu O članih in upoštevajo pravila foruma.
Hitri vodnik za nove in bodoče lastnike
Društveni telefon: +386 70 775 734
Vabimo vas, da se nam pridružite v Facebook skupini Zverinice

Strani: [1]   Dol

Avtor Tema: Kdo smo  (Prebrano 3084 krat)

0 Uporabnikov in 1 gost spremljajo to temo.

maja01

  • Administrator
  • *****
  • Odjavljen Odjavljen
  • Komentarjev: 10.707
  • Beastmaster
    • zverinice
Kdo smo
« : sobota 09 junij, 2012, 20:26:52 20:26 »

Zavod KOSOVIR smo ustanovili posamezniki, ki imamo izkušnje s področja pomoči živalim. Smo aktivni člani društev Zverinice, Društva za zaščito živali Ljubljana in Mačjelovka.

Maja Čonč je študentka veterinarstva na Veterinarski fakulteti, UL. Od samega začetka študija aktivno sodeluje v Ambulanti za ptice, male sesalce in plazilce na VF, najprej kot prostovoljka, nato kot študent - veterinarski tehnik. Je ustanoviteljica in predsednica Društva ljubiteljev dihurjev - Zverinice, urednica spletne strani Zverinice in direktorica zavoda KOSOVIR. Kot prostovoljka sodeluje z Zavetiščem Horjul, hrvaškim Društvom Tvorum in drugimi. Redno se udeležuje izobraževanj, simpozijev in kongresov v Sloveniji in v tujini, na katerih tudi aktivno sodeluje kot avtorica in soavtorica strokovnih prispevkov, predvsem o boleznih in zdravstvenem varstvu belih dihurjev. Opravljen ima tečaj za oskrbnike hišnih živali.

Petra Mohar je univerzitetna diplomirana biologinja z dodatno izobrazbo na področjih iz varovanja okolja in narave. Izkušnje si je pridobila z dolgoletnim sodelovanjem in prostovoljskim delom v Društvu za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije, s poudarkom na proučevanju ujed, ter v času zaposlitve na zavodu Lutra, Inštitutu za ohranjanje naravne dediščine, s poudarkom na proučevanju evrazijske vidre. Je avtorica in soavtorica strokovnih prispevkov o varovanju okolja, narave, in odnosa mladostnikov do le-tega. Je članica strokovnega odbora DZZŽ Ljubljana, članica Delovne skupine za načrtovanje upravljanja z velikimi zvermi, članica nadzornega odbora Društva Zverinice in strokovni vodja zavoda KOSOVIR. Kot oskrbnica živali je bila zaposlena v zavetišču Horjul, v tujini pa ima opravljeno tudi usposabljanje za vodenje zavetišča.

Maša Vukadinovič je študentka, ki jo poleg književnosti in tujih jezikov močno zanima problematika eksotičnih vrst hišnih ljubljenčkov, s katero se pogosto srečuje tudi pri svojem delu v trgovini za male živali, v kateri svetuje že več let. Poskrbeti želi, da bi bili ljudje pred odločitvijo za domačo žival pravilno poučeni o njeni oskrbi in prehrani, še posebno, kadar gre za ne tako pogoste in invazivne vrste. Vodi forum o vevericah mošnjičarkah, ki ji delajo družbo zadnjih 10 let. Je članica sveta Zavoda Kosovir.
 
Dušan Maruzzi je aktiven član društva Zverinice in član upravnega odbora omenjenega društva in član sveta Zavoda KOSOVIR. Je solastnik in direktor računovodskega servisa z dvajsetletno tradicijo.
« Zadnja sprememba: četrtek 22 november, 2012, 10:36:33 10:36 maja01 »
Evidentirano
You become responsible, forever, for what you have tamed.
Strani: [1]   Gor