Forum Zverinice

Prosimo, da se prijavite or registrirate .

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino prijave
Napredno iskanje  

Novice:

Vse nove uporabnike naprošamo, da se najprej predstavijo v forumu O članih in upoštevajo pravila foruma.
Hitri vodnik za nove in bodoče lastnike
Društveni telefon: +386 70 775 734
Vabimo vas, da se nam pridružite v Facebook skupini Zverinice

Strani: [1]   Dol

Avtor Tema: Namenitev dela dohodnine  (Prebrano 1412 krat)

0 Uporabnikov in 1 gost spremljajo to temo.

maja01

  • Administrator
  • *****
  • Odjavljen Odjavljen
  • Komentarjev: 10.706
  • Beastmaster
    • zverinice
Namenitev dela dohodnine
« : sobota 24 november, 2012, 16:40:31 16:40 »


Vsi zavezanci za dohodnino lahko še do 31. decembra oddate zahtevo za namenitev dela dohodnine za leto 2012. Po zakonu o dohodnini namreč lahko do 0,5 % odmerjene dohodnine namenite za financiranje splošno-koristnih namenov. Med upravičenci za namenitev dela dohodnine za leto 2012 je kar nekaj društev, ki delujejo na področju zaščite živali in imajo status društev, ki delujejo v javnem interesu.

Kljub temu, da ima društvo Zverince status društva, ki deluje v javnem interesu, nismo na seznamu upravičencev do donacij za leto 2012 saj smo status društva pridobili v letu 2012. Zato vas vabimo, da svojih 0,5 % namenite Društvu za zaščito živali Ljubljana s katerim uspešno sodelujemo in nam pomaga pri našem delu. Donacije bodo porabljene v skladu s statutom društva, tudi pomoči zapuščenim živalim.
Lep primer pri katerem so donacije prišle še kako prav, je zgodba muce Lune, ki je bila v oskrbi Društva za zaščito živali Ljubljana kar tri leta. V tem času so le za stroške njene veterinarske oskrbe porabili več kot 1500 EUR. Lunino zgodbo nekateri od vas, predvsem tisti, ki sledite našemu forumu, poznate vsaj delno. Naj še enkrat povemo, da je bila Luna v oskrbi članice DZZŽ Ljubljana, ki je aktivna članica tudi v našem društvu in ji je “pomagala” pri zabavi in socializaciji nekaterih dihurčkov, ki so (bili) v naši oskrbi. Luna je končno dobila svoj dom v katerem ji, med drugim, delajo družbo tudi trije dihurčki.

Seznam vseh upravičencev do donacij za leto 2012 je bil objavljen v Uradnem listu (Ur.l. RS, št. 56/2012), najdete ga tudi na spletni strani DURS.

Obrazec zahteve je dostopen na vseh davčnih uradih in izpostavah, lahko pa se ga natisne s spletne strani DURS. Podpisano zahtevo je potrebno osebno ali po pošti oddati na pristojni davčni urad. Zavezanci, ki imate digitalno potrdilo, lahko zahtevo oddate elektronsko preko portala eDavki.

Naj povdarimo, da del dohodnine, ki ga namenite v dobrodelne namene nikakor in na noben način ne vpliva na višino preplačane dohodnine, ki vam jo država vrne. Če svoje pravice do donacije v dobrodelne namene ne izkoristite, to pomeni le, da jo “država spravi v žep”.
Evidentirano
You become responsible, forever, for what you have tamed.
Strani: [1]   Gor