O dihurjih > Nega

Higiena

(1/8) > >>

Ewa:
Kako pogosto vi menjavate posteljnino? Jaz jima tedensko operem vrečo v kateri spita vsak dan, na približno 14 dni pa operem komplet opremo iz kletke + očistim celo kletko. Pogosto Felix spi tudi v postelji. Kljub temu pa ima pogosto mastno dlako, na predelu proti repu pa ga srbi (to sklepam po tem kako se nastavlja ko ga čoham) in tu pa tam vidim tudi kaj prhljaja.
Hkrati s tem (mastna dlaka) večinoma pride tudi pogostejše "izpuhanje"  :P (včeraj me je iz neznanega razloga ene trikrat razveselil, tudi med njegovim spanjem), občasno pa tudi z iztrebkom spusti ta vonj. Sicer bi ta tema verjetno bolj spadala pod temo o hormonih ampak nisem prepričana za kaj gre. Sploh če še povežem vse skupaj z umazanijo v ušesih  :blik:

Bina:
Sašo se zaenkrat še ne "masti" tako da mu operem zadeve ko vidim da so malo take- ne čiste ampak ne pa še umazane- če me razumeš :think: :angel:

maja01:
Jaz jim komplet vsa lezisca zamenjam tednesko, ce je pa potrebno, pa posamezen kos prej.

Ewa:
No, midva sva vseeno šla k veterinarju na pregled. Garij nima, dobila sva kapljice za ušesa in ko to porabiva imava ponovn pregled. Za vse ostale nevšečnosti (vonj, srbeča in mastna koža) pa še nismo našli vzroka. Zdaj bomo počakali če je vse skupaj od ušes, drugače bom dobila še šampon  :think: Možne razlage za vse skupaj (z veterinarjeve strani) so alergije (hranjen je s piščancem, briketi felidae, pasto gimpet -multivitamine in malt soft; thrive priboljški  :huh:) ali pa kakšne spremembe v okolju, da bi vse to bilo vzrok psihičnega stanja. Mene s temi razlagami ni ravno najbolj prepričal, sploh pa nisem navdušena nad umivanjem z raznimi šamponi. Tudi v okolju se ni kaj spremenilo, pravzaprav se še več ukvarjam z njim kot sem se prej, saj se več učim v sobi (včeraj je med biologijo eno uro spal v mojem naročju, če ga ne vzamem gor bojkotira stranišče  :supid:), spi pa itak pri meni v postelji.  :angel:

maja01:
Moj nasvet ostaja enak - da preverite nivo estrogena v krvi ...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Sitemap 
Go to full version