O dihurjih > Nega

Čiščenje ušesk

(1/9) > >>

Bina:
Že nekaj časa sem se odločala, da morava Saškotu očistit ušeska in sem se danes odločila to tudi naredit. Ampak :supid: :think: Kako naj to izvedem? :think:
Ga je fant držal v naročju, sedela sva na tleh, mu držal pasto, jaz pa sem mu poskusila malo fiksirat glavo in ušesek, da bi mu lahko s palčko očistila ušesek....  :/ Ni nam ravno uspelo zato ker:
1. ko je lizal pasto, je seveda premikal celo glavo levo in desno- pač je treba lizat malo z desne in malo z leve strani :supid: čeprav mu jo držiš direkt naravnost.... :think:
2. ušeska je čisto "potegnil notri"- kar izginila so LOL čeprav občasno sploh niso tako majhna (ko se nekaj zanimivega dogaja ROTFL LOL)
3. začel je ritensko lezt stran iz naročja in nikakor ga s 4 rokami nisva uspela fiksirat....
4. nisva si ga upala preveč na trdo prijet in bojim se, da mu ne bi s palčko poškodovala sluhovod ali bobniča ali kaj podobnega :huh:

Nekaj malega smo očistili, ampak bi mu morala definitivno še malo, ker ima kar precej umazana (verjetno tudi zaradi zadnjič ko je celo glavo zaril v zemljo ko je kopal kot zmešan LOL ROTFL).

V glavnem.... Ali bi lahko prilepili gor kako sliko kako točno izgleda sestava ušeska pri dihurju- tako kot so tiste slike od človeških ušes, pa če lahko malo bolj podrobno opišete celoten postopek, ker se moram naučit to delat, in to tako, da ne bo poškodb.... Z umazanimi ušesi, pa pač ne more naokoli po svetu hodit!!!! Kako bi pa to izgledalo?!? ROTFL ROTFL LOL :cheese:

Jana:
Jaz se čiščenja ušes lotim kar sama. Na začetku sem rabila nekoga da mi je pomagal, sedaj sem se pa že naučila prave tehnike.  .:)
Vsedem se tako da imam kolena pokrčena pred seboj. Z levo roko primem dihurja za gubo in ga pritisnem ob kolena. Če imaš dodaten par rok je zadeva toliko lažja, ker lahko eden drži dihurja za gubo in mu podpira zadnji del, drugi pa čisti s paličico. Na začetku se malce upirata, ampak se sčasoma sprijaznita z usodo. Moraš pa paziti, da ga res močno držiš, ker je zelo nevarno če premakne glavo medtem ko je v sluhovodu palička. Ko čistiš pazi, da ne greš pregloboko in da kljub temu očistiš vse zavoje kjer se nabira maslo.
Za vsako očiščeno uho jima dam za polizati malo paste in spet smo vsi prijatelji. :cheese:

Dubmaus.:
Točno tako delam tudi jaz.  :yes: in se obnese..čim ti primeš dihurja močno, se slej kot prej uda. Pa veš da je Vladimir res največja zgaga, ampak ko je pa treba čistit ušeska je pa treba, brez pogojev..  :yes: ravno danes sem mu jih uspešno očistila. So bila kar precej umazana, bo treba kmalu povprašat za garje...

§Jessy§:
Še eno vprašanje imam... :ashamed:
Nisem odpirala nove teme... bom kar tu vprašala...
Zanima me, če kdo ve, če bi bile primerne za čiščenje ušes kapljice Essentials ear cleaner? (drugače so za mačke)

LP

maja01:
Lahko jih uporabis, ampak ne prepogosto. Moje priporocilo je, da preden scistis usesa peljes Dinka k veterinarju, da vzame bris. V nasprotnem primeru je verjetnost, da bo bris lazno negativen na garje, vecja. Ce si usesa cistila danes, potem bos morala z veterinarjem pocakati kaksnih 10-14 dni, da se usesa zapackajo in garje, ce so ... razmnozijo.
Preden ne izkljucite garij, ti tudi odsvetujem cepljenja, dokler pa ni cepljen proti pasji kugi (2x), pa ti odsetujem tudi vse sprehode ven.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Sitemap 
Go to full version