O dihurjih > Nega

Menjava dlake

(1/19) > >>

Bina:
2x letno verjetno.... kako pa to potem izgleda? da dlaka kar leti naokoli, ali da gre stran ko ga češeš? pa koliko časa to traja- kak teden, mesec? al je odvisno koliko ga češeš.... itak je logično, da bolj ko ga češeš prej je konec ampak vseeno. :))

maja01:
Dlako praviloma menjajo 2x letno, jeseni in spomladi, pri tem, da je spomladanska menjava obilnejsa. Letsonji mladici prave jesenske menjave dlake se ne bodo imeli (nekaj jo bodo zamenjali, ne bo pa cisto tako kot kasneje). V casu menjave dlaka intenzivno odpada, predvsem spodnja, mehka podlanka. Zato je v tem casu priporocljivo cesanje in redno dajanje paste proti dlacnim kepam (tista za macke, jaz uporabljam Gimpetovo Malt pasto ali navaden bel vazelin). Menjava dlake navadno poteka dokaj hitro, navadno v 14ih dneh zamenjajo vecino dlake. Lahko pa, predvsem spomladansko "goljenje" poteka v vec fazah.

Kako to izgleda ... Obupno. Sploh, ce imas vec dihurjev in ne menjajo dlake "sinhrono". :P Dolge krovne dlake niso tak problem, ker pac padejo na tla, veliko nadleznejsa je podlanka, ki je kar nekako puhasta in jo v casu menjave najdes povsod ... Na mizi, v hrani  :P, na vseh oblacilih, ... Tudi izgled zivali je temu primeren. Izgledajo, kot bi jih pozrli molji. ::)

Taz ob menjavi dlake:


Jaz ob menjavi dlake ...  :P


Ob menjavi dlek, oz. po njej, dihurji navadno precej zamenjajo svojo barvo in vzore. Pravilo je, da pozimi posvetlijo in potem spomladi potemnijo. Ni pa nujno, da se vzorec povsem povrne v prvotno stanje. Najvecja razlika je ravno pri "enoletnikih", ko spomladi prvic dobijo odrasel kozuh.

Taz v letni dlaki:


Taz v zimski dlaki:


Tidra v letni dlaki:


Tidra v zimski dlaki:


Clovek bi tezko rekel, da gre sploh za istega dihurja, se predvsem, ker se cez zimo lahko tudi posteno zredijo (teza lahko niha tudi za 40%).

Bina:
HUH, samo res.... A si prepričana, da sta to isti dihurki?  8) da ju ni kdo je zamenjal? ROTFL Samo hudo, maš poleti druge dihurje ko pozimi. hi hi hi :cheese: :)) ROTFL

maja01:
O, ja. Sicer pa Taz, tudi, ce bi kdo hotel, ne bi mogel zamnjat. Bi sama protestirala proti temu ..  :evilgrin:

PilotGirl:
O hudo! A taka razlika je v maski letne pa zimske dlakce :) To bomo doma še presenečeni ;) So pa res poskrbljeni, za zimo, da so man opazni  ROTFL

Sem te jaz tudi hotela vprašati, če so slučajno zamenjeni, samo jaz ti čisto vrjamem, sam me je pa res presenetila taka razlika, sploh pri Taz-u ;)

Koliko časa pa se menja ta podlaka, je podobno kot pri haskiju? Ko imaš dobesedno občutek, da češeš in češeš in nikamor ne prideš, da se kar nabira od nekje ;)

Sicer, sem vajena, da se znajde vse povsod dlaka od mojega Nike-ja, sicer me mal pol folk čudn gleda, kaj delam s cotam, pa malo mi je narodno, ko so obiski, pa iz kozarca kdo vleče dlako ali pa gre s pol kile dlake od Nike-ja dam ;) No zdej ne  bo samo Nike kriv za dlakco  ROTFL Zdej bosta še dve zverinice ;)

Se je že kaj probalo tisto čudo za česanje Furminator?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Sitemap 
Go to full version