Forum Zverinice

Prosimo, da se prijavite or registrirate .

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino prijave
Napredno iskanje  

Novice:

Vse nove uporabnike naprošamo, da se najprej predstavijo v forumu O članih in upoštevajo pravila foruma.
Hitri vodnik za nove in bodoče lastnike
Društveni telefon: +386 70 775 734
Vabimo vas, da se nam pridružite v Facebook skupini Zverinice

Strani: 1 ... 14 15 [16]   Dol

Avtor Tema: Problematika prostozivecih mack  (Prebrano 15123 krat)

0 Uporabnikov in 1 gost spremljajo to temo.

Ahera

  • golič
  • *
  • Odjavljen Odjavljen
  • Komentarjev: 8
Re: Problematika prostozivecih mack
« Odgovor #225 : četrtek 04 avgust, 2011, 17:09:54 17:09 »

Ne razumem, kako je nekomu lahko tako zelo vseeno, za neko živo bitje, ki čuti, vidi, živi... :/

Osebno mislim, da ljudem ni vseeno. Odnos je način življenja (Slovenija je kmečka država) - mački so za lovljenje miši pa podgan, psi so za čuvanje doma. Ljudje nimajo znanja, niso osveščeni in živijo v svojih pripričanjih - imajo svoj "kulturološki zemljevid" in po njemu živijo. Več kot je takšnih akcij, kot jih ima Zavetišče Horjul, Mačja hiša in tudi Zverinice, bolj bodo ljudje poučeni. Se mi zdi, da so se v zadnjih parih letih stvari izboljšale - večja osveščenost je. Zavetišča, društva in "skrbniki živali" narekujejo kriterije ravnanja z živalmi, kar se pozna predvsem po mestih. Imam pa občutek, da roka nadzora manjka na vaseh. Tudi sama sem rasla na vasi, raje ne razlagam v kakšnih okoliščinah so živele naši živali. Imeli smo vse, od prežvekovalcev, ptičev do morskih prašičkov. Edino pes je videl veterinarja, ko ga je bilo potrebno cepiti za steklino. Zakaj? Ker so moji dojemali to cepljenje kot obveznost. Za vse ostalo je bila "lisica" kriva. Mački so mogoče dočakali drugo pomlad, pes je živel na povodcu ... ampak to ne samo pri nas. Vse vasi so živele in ŠE VEDNO živijo na takšen način. KAKŠNI BRIKETI, NE SE HECAT, z mize ostanki - krompir, špageti pa kosti brez mesa.

Jaz sem zrasla v takšnem okolju, šele ko sem se zavedala delovanja zavetišč in vseh tečk :) (to je ljubkovalno), sem začela razmišljati ... v bistvu imajo prav te tečke. Počasi in vztrajno, s ponavljanjem nepoučenim ... bomo dosegli v vedno večjem številu podpornikov, da bo tudi VURS pod lupo. Vse žalostne zgodbe živali me vedno spravijo do joka. So pa potrebne. Da pričnemo kritično razmišljat in ČUTIT.
Evidentirano

Pš1

  • moderator
  • *****
  • Odjavljen Odjavljen
  • Komentarjev: 1.785
    • Psena Kovacic Art
Odg: Problematika prostozivecih mack
« Odgovor #226 : nedelja 11 november, 2012, 07:48:32 07:48 »

Društvo Mačjelovka v sodelovanju z Zavetišče Ljubljana pripravlja usposabljanje prostovoljcev za lovljenje prostoživečih mačk. Teoretično izobraževanje bo v torek, 20. novembra ob 18. uri v Zavetišču Ljubljana, Gmajnice 30.
Tisti, ki bi radi pomagali pri reševanju problematike prostoživečih mačk in ste se nam pripravljeni pridružiti na terenu, se lahko prijavite na info@macjelovka.org. Sporočite nam ime in priimek, vaš naslov ter telefonsko številko, na kateri ste dosegljivi.

Prijave zbiramo do nedelje, 18. novembra do 22. ure. Število mest je omejeno.
Evidentirano
Strani: 1 ... 14 15 [16]   Gor