Forum Zverinice

Aktualno => Zaščita živali => Avtor teme: nastja - sobota 17 avgust, 2013, 15:55:38 15:55

Naslov: umetno jezero-past za živali
Objavil(a): nastja - sobota 17 avgust, 2013, 15:55:38 15:55
Pozdravljeni,

nisem vedela kako naj zacnem temo, pa sem jo dala kar v naslov. In sicer bi prosila vse tiste, ki veste kaj je potrebno storiti, v opisanem primeru, da mi pomagate.

Gre za sledeč problem: Živim v Mariboru in se večkrat odpravim na sprehod do Trikotne jase, ki se nahaja nad hotelom Areh. Vsak dan se tja vije neskoncno število pohodnikov, ki pa se z večine odločajo za dostop iz druge smeri kot jaz in ne vidijo prizorov (oz. si zatiskajo oci, oz. jim je enostavno vseeno), ki se vsakodnevno odvijajo v velikem umetnem jezeru, namenjenemu črpanju vode za zasneževanje.
Tla jezera so plastična, tako da žival, ki želi piti vodo (da sploh ne pomislim, kako je moglo biti sedaj, ko je bila suša) nima nikakršne možnosti, da bi se iz jezera rešila, ko ji spodrsne. Ker se jezero nahaja v neposredni bližini obširnega gozda, si lahko mislite, koliko divjih živali tukaj izgubi življenje, gre za pravo morijo! Pred dvema dnevoma je noter plaval srnjak, zadnjič lisica, zajec itd.
Enostavno nimam besed! Naše prelepo zeleno pohorje... Če si seveda človek!

Seveda nima smisla, da samo opisujem in gajam, in ker tudi sama tega več ne morem opazovat in me grabi jeza, vas prosim za nasvet in pomoč. Kako lahko ukrepam?
Hvala!
Lp
Naslov: Odg: umetno jezero-past za živali
Objavil(a): maja01 - sobota 17 avgust, 2013, 18:50:21 18:50
Podobna tema z nasvetom (http://www.zverinice.com/forum/index.php/topic,2221.0.html)
Naslov: Odg: umetno jezero-past za živali
Objavil(a): nastja - nedelja 18 avgust, 2013, 07:07:05 07:07
Hvala za pomoc. Morda se eno (butasto) vprasanje. V posredovani temi, se lahko jezero prijavi "/.../zaradi suma onesnaževanja in zastrupljanja okolja."
Na kaj pa bi se lahko nanasa ta prijava? Sprasujem zato, ker ne vem, ce je "samo" pogin zivali dovolj velik razlog, da se kaj spremeni.
Bom pa seveda poskusila.
Hvala
Lp