O dihurjih > Nalezljive bolezni, cepljenja

Gripa - kasljanje, kihanje, ...

<< < (2/9) > >>

urša:
Iz Celja. Hodimo pa k Zvitorepki. Lepo prosim, ne me vikat.

LP Urša

maja01:
Je bilo misljeno mnozinsko, ne vikalno  :D

Koliko je pa imel temperature? Samo kiha, ali tudi kaslja? Ima izcedek iz oci, smrcka? Ce ja, kaksen je ta izcedek (prozoren/gost/...)?

urša:
Meni deluje kot kihanje. Tako, večkrat zaporedoma, kot bi mu nagajala muca v nosu. Oči ima čiste in nič kalne, smrček pa hladen in moker. Mogoče bolj moker, ko kihne, se pa po kihanju oblizne. Ampak ni videti kot smrkelj, tudi ni nič sluzast, samo prozoren in moker smrček. Tudi nosnice zgledajo prehodne, vsaj kolikor vidim. Ali mu moram vseeno meriti vročino :ill:, tudi če na otip ni vroč? Nima vročih tačk, ni vroč v pazdušni gubi. Tudi jeziček je normalno roza barve.

Če predvidevaš, da je potreben antibiotik, bi te prosila, da mi napišeš, kateri in cca koliko (Rudy ima cca 1.700 - 1.800 g). V Celju dihurji niso zelo pogosti in potem je včasih dobro vedeti, kaj priporočate vi, ki imate več izkušenj. Sicer ne vem, ali jutri ambulanta dela.

LP Urša

maja01:
Temperaturo mu vseeno izmeri (priporocam, da jo meris 2x dnevno - zjutraj in zvecer). Sicer pa, ce samo kiha, bi jaz pocakala z zdravili, mu pa tudi ne bo skodilo, ce jh dobi.

Ce boste hodili k veterinarju, prej poklici in se narocite, povej, da ima respiratorno obolenje (in da je sum na gripo). Naj mu da ene sirokospektralne antibiotike, mislim, da bo vedel kaj in koliko. Doma ga osamite in naj z njim rokuje samo en clan druzine. Glej, da bo jedel in pil.

Ce bi bilo karkoli slabse, me lahko tudi poklices.
m.

urša:
Maja, najlepša hvala za informacije :thnx:, ceprav gnjavim med prazniki. Jutri bom preverila, kako je z ambulanto.

Kam pa te lahko pokličem, če bi bilo potrebno? Upam sicer, da bo vse v redu.


LP Urša

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Sitemap 
Go to full version