Forum Zverinice

O dihurjih => Zdravje => Avtor teme: amy. - sreda 13 julij, 2011, 13:34:53 13:34

Naslov: Krvavenje iz ušes
Objavil(a): amy. - sreda 13 julij, 2011, 13:34:53 13:34
Torej danes zjutraj pridem do dihurja k kletki in ugotovim, da je celo glavico potisnila v prazen tulec toaletnega papirja, ki ga prejšnjo noč tam sploh nisem opazila. Seveda sem ji ga takoj dala dol in opazila, da ima ušesa od tega nekoliko stisnjena k glavi, poleg tega pa je bila nanjih še posušena kri.  :/ Ne morem reči kako dolgo je imela tisti tulec na glavi ampak je možno, da bi se to zgodilo od tega? Sicer je z njo vse čisto v redu... veselo se podi naokoli in zraven gaga. Nič se ne vidi, da bi jo kaj motilo, pa tudi na vse zvoke se normalno odziva. Sem pa vseeno res zelo zaskrbljena in upam, da mi bo kdo od vas lahko to malce razložil...  :huh:
Naslov: Re: Krvavenje iz ušes
Objavil(a): Ewa - sreda 13 julij, 2011, 15:29:06 15:29
Da bi imela ušesa popraskana od tulca toaletnega papirja je praktično nemogoče. Moji ves čas rinejo glave noter in ni nikoli nobenih problemov in tudi nikomur se glava ni noter zataknila, so jo vedno vsi sami varno spravili ven. Če ima na ušesih posušeno kri je čisto možno, da ima garje. Ste jo peljali k veterinarju, ko ste jo dobili?
Če pa ji je kri pritekla iz ušesa je pa stvar malo bolj resna.
Naslov: Re: Krvavenje iz ušes
Objavil(a): amy. - sreda 13 julij, 2011, 16:21:36 16:21
Ja, ampak je imela res čisto potlačena ušesa, ko sem ji tulec dol spravila, tako da ga je verjetno že imela dalj časa... Glede garij... ne vem no, ker se nič kaj ne praska po ušesih ali kaj podobnega. Vsaj ne tako pogosto, da bi jaz to opazila. Sem pa skoraj prepričana, da ji kri ni pritekla iz ušesa oz. močno upam, da je tako. Navsezadnje bi potem verjetno opazila še kake drugega spremembe, ne? Ker je ona čisto enako razposajena in razigrana kot prej. Pri veterinarju še nismo bili odkar je pri nas, ker je prišla šele pred petimi dnevi in je bila pri vzreditelju že 2x cepljena proti kugi, razgliščena in pač opravljen ta veterinarski pregled, da je vse okej. Je možno, da bi potem v takem kratkem času dobila garje? No, v vsakem primeru bi bilo najbrž najboljše, da se naročimo pri veterinarju... jaz res upam, da to ni bilo nič kaj bolj resnega.
Naslov: Re: Krvavenje iz ušes
Objavil(a): maja01 - četrtek 14 julij, 2011, 00:28:11 00:28
Seveda sem ji ga takoj dala dol in opazila, da ima ušesa od tega nekoliko stisnjena k glavi, poleg tega pa je bila nanjih še posušena kri.  :/ Ne morem reči kako dolgo je imela tisti tulec na glavi ampak je možno, da bi se to zgodilo od tega?
Ja, je mozno. Lahko se ji je zataknil in ga je praskala dol, zraven pa si je spraskala se usesa.