Forum Zverinice

Prosimo, da se prijavite or registrirate .

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino prijave
Napredno iskanje  

Novice:

Vse nove uporabnike naprošamo, da se najprej predstavijo v forumu O članih in upoštevajo pravila foruma.
Hitri vodnik za nove in bodoče lastnike
Društveni telefon: +386 70 775 734
Vabimo vas, da se nam pridružite v Facebook skupini Zverinice

Strani: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : sreda 04 oktober, 2017, 22:06:58 22:06 
Začel Andja - Zadnje sporočilo Andja
Že dolgo me ni bilo tu.
Naša Zgaga Sraka se je poslovila februarja letos. :bye:
https://www.youtube.com/watch?v=3RjBlBr5MB0

 2 
 : sreda 18 januar, 2017, 08:44:11 08:44 
Začel gerjeviceva - Zadnje sporočilo Andja
Živijo in dobrodošla! Z zgolj mesno prehrano pri dihurjih ni prav nič narobe, zelo pa je treba paziti, da dobi vse, kar potrebuje. Poleg tega jih lahko navadiš na vse vrste hrane, samo "siliti" jih moraš dovolj dolgo :) Prosim, pridi na FB stran Zverinice, kjer aktivno sodeluje več članov foruma in dihurskih izvedencev in ti bomo s skupnimi močmi znali bolj pomagati.

 3 
 : sobota 07 januar, 2017, 19:27:59 19:27 
Začel gerjeviceva - Zadnje sporočilo gerjeviceva
Pozdravljeni.

Med vami sem bolj kot ne nova in imam naslednji primer. Dihurčka Riota smo posvojili meseca Oktobra (2,5 leti).. pri prejšnji lastnici je jedel brikete vedno ko je bil lačen, in od kar je pri nama sva opazila z mojim, da nekako našo hrano zavrača. (prve dneve je jedel vso hrano, ki sva mu jo dajala) .. Stopila sem v kontakt z prejšnjo lastnico, da mi pove kakšne brikete mu je dajala, in tako sva kupila vse iste ki mu jih je ona dajala (en paket hrane še čakava, saj sva jih zelo teško dobila) .. torej, ker briketov ni želel jesti sva pričela z mesom - piščančje meso, kuhano in popečeno, odvisno kako smo mi jedli, tako je dobil tudi on, kost je pojedel celo, torej kar je bilo mesa gor je vse pojedel - .. bili smo tudi na pregledu pri veterinarju in so nam povedali, da ne vidijo problema, edino če bi slučajno bruhal mu naj dajeva še pasto z vitamini (sva jo tudi nabavila - od začetka jo je imel rad, zdaj 2 dneva pa sploh zavrača, mogoče 2x poliže in to je tudi to ) ..

Danes in včeraj zvečer je bruhal, ampak kadar je bruhal se je naspal in potem normalno pojedel meso, in je bilo super. Vsak dan ga hraniva z mesom ker nič drugega ne želi .. svežo vodo ima vedno na voljo na 3 mestih, tako da vedno pije ko se zbudi. Tudi ko se zbudi in ko sliši, da je nekdo v kuhinji pri pultu pride tam in prosi za hrano, kadar je lačen.

Nevema več kaj bi naredila  :/ trudima se po najboljših močeh, da bi mu bilo lepo.. ima kdo kakšno idejo kaj narediti??  :_( da bi se vozili do Ljubljane je zelo dolga pot, saj smo iz drugega konca Slovenije :/

 4 
 : sobota 31 december, 2016, 00:27:27 00:27 
Začel gerjeviceva - Zadnje sporočilo gerjeviceva
Doma imam hrano VERSELE LAGA COMPLETE, mislim da je  2 kg (nisem prepričana, bom preverla) in nam stoji, ker naš dihurček te hrane ne mara, in mi jo je skoda metati stran. Torej, ali kdo hrani dihurcka z to hrano in jo potrebuje?

 5 
 : četrtek 22 september, 2016, 12:10:46 12:10 
Začel bolha - Zadnje sporočilo maja01
:( Zal mi je :(
Drzi se!

 6 
 : torek 06 september, 2016, 15:42:48 15:42 
Začel bolha - Zadnje sporočilo bolha
Mala Mi je že pri Grizeldi. Hvala Mimika, res si bila zlat dihurček. Pogrešam vaju, obe...

 7 
 : sobota 30 julij, 2016, 15:33:23 15:33 
Začel maja01 - Zadnje sporočilo maja01
Slabo leto je naokoli in lahko napisem se malo vec.

Z obema dihurckoma sem jaz osebno zelo zadovoljna.
Za Gusztava se vedno velja kar sem napisala - odlicno socializiran mladic, primerno veterinarsko oskrbljen, ustreza temu za kar je bil kupljen (za vzrejo) in jaz osebno imam z njegovo vzrediteljico dobre izkusnje in fer odnos. Letos sem od nje vzela se enega dihurja - tokrat samico. Kar se mene tice, je bilo spet vse kar mora biti, je bil pa v tokratni "rundi" en primer okuzbe s paraziti (Frida je negativna in se nekaj ostalih mladicev, ki so sli na HR, tudi). Tudi Frida je super socializirana, je sicer hiperaktivna - na to sem bila opozorjena - ampak to je to. Grize, tako kot je za mladice v tej starosti normalno, samo v igri in ima mero.

Kar se tice pa druge vzrediteljice - se je pa komunikacija z njene strani zakljucila enkrat spomladi. Res da ne govori anglesko, ampak na sporocila mi ze nekaj mesecev ne odgovarja sploh (tematika je razlicna - od vprasanja, ce ima letos namen imeti kaksno leglo, do tega, da jo prosim, ce mi poslje Drdrin rodovnik, pa samo sporocil, da je Drdra ok). Za dihurko velja enako kot lani - zame je super zverinica, za koga drugega bi bila nocna mora. V vzreji je ne mislim uporabit, ceprav imam vzrejno pogodbo.
Je pa zgodba s to vzrediteljico najverjetneje zakljucena (skoda, nekateri njeni dihurji so bili res super - v vzrejnem smislu), ker je oddala vse svoje zivali.

 8 
 : sobota 30 julij, 2016, 15:18:24 15:18 
Začel bolha - Zadnje sporočilo maja01
Pelji jo na VF.

Obicajno pregled vkljucuje odvzem vzorca in histolosko preiskavo (ali pa kar "rezanje" in histolosko preiskavo) - da se vidi za kaj gre in ce je potrebna se kaksna nadaljna terapija. In ja, dela se v anesteziji.

lp, m.


 9 
 : sreda 27 julij, 2016, 21:30:35 21:30 
Začel bolha - Zadnje sporočilo Sanja
Zivjo.

Žal malce obujamo tole temo.
Naši Maci je na tacki zrastel nek izrastek v velikosti rozine. Nič je ne boli ali moti, tudi obnaša se normalno.


Kako izgleda pregled zaradi takšnega izrastki? Kaj vse potegne za sabo? Kako se odstrani? Se dihurcka uspava?

V teh dneh bova šle itak k veterinarju pa vendar bi se rada malce pripravila.

Upam da ni kaj hujšega..

Lp
Sanja

 10 
 : sreda 20 april, 2016, 20:19:51 20:19 
Začel mirjana - Zadnje sporočilo Masa
 Žal mi je  :bye:

Strani: [1] 2 3 ... 10