Forum Zverinice

O dihurjih => Prehrana => Avtor teme: Sanja - sobota 13 marec, 2010, 22:55:53 22:55

Naslov: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): Sanja - sobota 13 marec, 2010, 22:55:53 22:55
Maci noče jesti nobene druge hrane, razen TF briketov (drugihji niti še nisva kupila  :P), piščanca in vsake toliko prepeličjo jajčko.
Od druge hrane sva ji kupila Almo Nature, Hills in Royal, ampak niti smrčka ne da blizu, kaj šele proba. Sem probala malo na silo ji v gobček dat, da vsaj proba pa vse ven zmeče  :rolleyes: :wall:.

Kaj ji je narediti?

Rada bi v rezervi imela tudi kdaj kakšno drugo hrano zanjo..
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): maja01 - sobota 13 marec, 2010, 23:59:36 23:59
Z drugo hrano mislis pastete in mokro hrano v vreckah, ce te prav razumem? S tem ni popolnoma nic narobe, ce pises, da je meso. Edino kar bi bilo fajn, je, da jo navadite se an kaksne druge brikete.
m.
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): Sanja - nedelja 14 marec, 2010, 10:48:09 10:48
Vem, samo bi mi bilo zelo všeč, če bi jedela tudi kaj drugega, da je doma v rezervi kakšna mokra hrana za poštukat...

Za brikete pa se strinjam.
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): maja01 - nedelja 14 marec, 2010, 12:52:30 12:52
Hill's a/d - veterinarska dieta, dobi se samo pri veterinarjih ali racja zupca (receptura je improvizirana, notri lahko vrzes od zdrobljenih in namocenih briketov, mesa, ki ga zmiksaj in poljubnih drugih sestavin oz. dodatkov), ki jo lahko naredis v vecjih kolicinah in odvecno zamrznes. Precej fino se za doziranje obnesejo tiste vrecke za led (kjer dobis ven tako kroglico oz. "polpetko").
Mozno je, da jo bos morala od zacetka nekoliko navajati tudi na to. V vsakem primeru je priporocljivo, da hrano, ki je v obliki pastetk malo "raztranciras" in zmesas s toplo vodo (hrana naj bo ogreta na telesno temperaturo - ne sobno, ampka telesno). Ce sama ne bo jedla, ji najprej ponudi s prsta, ce se tako ne bo hotela, ji namazas na zgornjo dlesen (obicajno sledi pljuvanje in "davljenje", ampak po nekajkratni ponovitvi postopka ugotovijo, da jih morda noces zastrupit). Ce se to ne bo pomagalo, pa vzames 1 ml brizgo (brez igle, seveda), notri potegnes hrano, dihurja si das v narocje, ga primes za gubo in ga fiksiras, potem pa mu po malem (nekje po 0,3 ml, se pravi po eno tretjino brizge) spricas v gobec. Brizgo nastavis v razmak za kaninusi. Izgleda grdo, ampak je bolje, da jo na tak nacin hranjenja navadis prej (obicajno potem hitro ugotovijo, da ni nek bav bav in lepo sami jedo iz brizge) kot takrat, ko zboli in bos to prisiljena pocet.
Poskusis lahko sicer tudi s tuno, ampak pri tem pa res ni nujno, da bo jedla. Nekateri pac sploh ne marajo rib.

Drugace pa jaz mojim konzervice/vrecke kupujem samo obcasno, kdor ne mara, ga, v nasprotju z mesom, ne silim. Jih imam bolj za posladek in razvajanje kot kaj drugega. Zadnje case uporabljam Feline porta 21, Applaws in seveda a/d. Uporabljali smo tudi Almo nature (piscanec, ali piscanec z buco), Schesir, Felidae (pastetka), Bozita (ta je ful hecna, so notri kocke in okrog imajo zelatino, ni pa cisto pastetka) in se eno kater imena se ne morem spomnit (vrecke). Pred kratkim sem sprobala tudi Power of Nature (pastetka) ampak ni sla v promet. Tudi pri mackah ne.
m.
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): Andja - nedelja 14 marec, 2010, 14:38:39 14:38
obicajno sledi pljuvanje in "davljenje", ampak po nekajkratni ponovitvi postopka ugotovijo, da jih morda noces zastrupit

 ROTFL LOOOL

Sanja, mogoče je pa vaša tudi tako izbirčna kot naš Šišmiš - mu je zelo všeč, če mu brikete/meso skuham v vodi, fajn pretlačim, dodam malo olivnega olja in ko se malo shladi, je čisto  :drool: :hyper: Juhica ali mehka hrana hladne/telesne temperature pri nas ne delujejo. Če bi bilo po njegovem, tudi navadne vode ne bi pil drugače kot toplo (ki je super za 'kopat', ampak pustimo zdaj to  :fiii:)
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): Lolly - ponedeljek 26 julij, 2010, 20:38:08 20:38
Poleg tega da si vztrajen in da jim probaš mazat zadeve na dlesni se lahko naredi še kaj? Mulca pač ne marata NOBENE konzerve, kar načeloma ni problem, samo zdaj zavračata tudi hillsov a/d, kar bi se pa morala navadit zaradi kastracij, te konzerve tako zelo ne marata da sta jo razmazala po kletki, ne samo ignorirala  :P Se v skrajni sili po kastraciji lahko ne uporablja te diete ali ju lahko še kako prepričava da jo morata pojest?
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): maja01 - ponedeljek 26 julij, 2010, 21:14:35 21:14
Kako si jima jo pa dala? Pac stresla na kroznik in to je to?
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): Lolly - ponedeljek 26 julij, 2010, 21:35:58 21:35
Dala sem v posodico, zmešala zraven tudi nekaj briketov, potem pa na prst in najprej ponudila s prsta, ko ni šlo sem jima namazala dlesni, potem sem pa pustila če bi jedla potem ko sta zaprta, tako potem ponavadi gre vsaj nekaj hrane (ko jima postane dolgčas). S piščancem, rumenjakom in tuno ni nobenih problemov, konzerve pa ne grejo preveč, a/d je šel še najslabše.
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): maja01 - ponedeljek 26 julij, 2010, 21:37:58 21:37
He, he ... Vsebino vsake konzervice zmesaj s toplo (telesna temperatura) vodo, da ni vec pastetka, ampak omakca. ni treba, da je ful tekoce, ampak taka gosta omaka.
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): Lolly - ponedeljek 26 julij, 2010, 21:47:27 21:47
O kul! Tole se simpl sliš, hvala!  :D Bom probala in poročam ;) In se z vsemi konzervami to naredi, tudi z zadevami ki so meso v želeju?
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): maja01 - ponedeljek 26 julij, 2010, 22:19:32 22:19
Vsaj pogrej jih na telesno temperaturo (telesno, ne sobno).

ampak ni nujno, da jih bosta jedla, tam se jih obicajno anjvec zmrduje. Sicer pa, ce ne jesta konzerv ni nic narobe, naj pac jesta meso in doma pripravljene packarije. Tudi brez a/d ja se da prezivet, samo je pac prakticno za takrat, ko gre kaj narobe. Je cisto odvec, da jih je treba takrat se silit s hrano, ki je niso vajeni.

Sicer pa - pripravis a/d po zgornjih navodilih, vzames mililitrsko brizgo in jo napolnis s hrano, primes dihurja za gubo in mu brizgas (ce ne je sam dajes nekje po 0,3 ml in pocakas, da pogoltne) v gobec, v "luknjo" med podocniki in premolarji. Pazis, da tako ali drugace (lahko z veliko pljuvanja) pozira in da ne spricas premocno, da ga ne "zalijes".
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): Lolly - torek 27 julij, 2010, 07:53:23 07:53
Saj konzerve ne nameravava več kupovat, je brezveze silit, samo a/d se bo pa pač treba navadit... Če jih z brizgo hraniš jim ne zameriš te hrane še bolj, ali potem pač ugotovita da je dobra in jo začneta sama jest?
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): maja01 - torek 27 julij, 2010, 12:04:39 12:04
Vecina zacne sama jest. Jaz pac ta postopek uporabljam kadar je treba in ni druge moznosti - ce dobimo kaksnega dihurja, ki a/d ja ni vajen, ga noce jest, pa ga mora (no, poleg a/d ja imam na zalogi se dve drugi hrani s katerima poiskusim, ampak gre a/d obicajno najbolj "v promet"). Zaenkrat je od vseh dihurjev zameril samo Jack (http://www.zverinice.com/forum/index.php/topic,949.0.html), ampak se je "vpicil" v orijen brikete, ampak mislim, da jih zdaj tudi ze je. Ce je kaksen res prav izbircen, seveda takoj, ko je mozno obi hrano, ki jo je vajen, ampak pri dolocenih posegih (operacijah crevesja) se briketov nekaj dni izogibamo, ce ze, jih razmocimo in zmiksamo (kar je za nekatere dihurje isti "shock" kot nova hrana).
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): Lolly - torek 27 julij, 2010, 16:18:34 16:18
No super, hvala za odgovore! Jih bomo že navadil ni vrag ;)
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): nastja - sreda 28 julij, 2010, 14:59:13 14:59
Kakšno strategijo pa uporabit, da bi začel jest meso (izogiba se ga že na daleč)?
Pa bi bilo vrjetno pametno, da kdaj kakšen košček poje. Lp.
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): Jana - sreda 28 julij, 2010, 15:09:40 15:09
Kakšno strategijo pa uporabit, da bi začel jest meso (izogiba se ga že na daleč)?
Pa bi bilo vrjetno pametno, da kdaj kakšen košček poje. Lp.

Majhen košček mesa mu porini v usta, da zazna okus. Ali pa ga premaži s pasto, pa bo mogoče sam poskusil.
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): nastja - sreda 28 julij, 2010, 15:33:39 15:33
Hvala za odgovor!
Sem se pa še nekaj spomnila, s čim bi bilo bolje začet, s kuhanim ali surovim mesom? Hvala..
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): Lavrich_ - sreda 28 julij, 2010, 17:59:21 17:59
To tudi mene zanima.
Js bi tut na meso navadu (dva mesojedca več v bajt bi blo super) :D
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): maja01 - sreda 28 julij, 2010, 19:28:35 19:28
Po zelji. Jaz svoje hranim s surovim.

Lavrich_ kaj tvoja dihurcica ne je mesa? Kolikor vem, naj bi jih PilotGirl hranila tudi z mesom.
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): Lavrich_ - četrtek 29 julij, 2010, 15:37:07 15:37
Negre ji, samo poliže ga.
Saj sedaj sem jo malo naokol prinesu. Zdrobljene brikete pa ful na drobno naseklan meso skupaj zmešal in par kaplic vode kjer se je kuhal meso. Tko v razmerju 1-1. To pa mislim da bo šlo!
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): nikasara - ponedeljek 23 avgust, 2010, 09:36:59 09:36
Mi imamo tudi tak problem. Čili ne mara mesa. Sm probala različno meso, surovo in kuhano, prav tako ne mara jajc, tune ali rib. Še slabše je kr noče pojesti niti mokre hrane.
Ne bi pa rada da je samo suho hrano, glede briketov ni tako zbirčen, trenutno ima almo nature+hills.
Ima kdo še kako idejo kako naj ga probam navadit? Očitno ga prejšnja lastnica ni hranila z ničemer, razn briketi.
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): Jana - ponedeljek 23 avgust, 2010, 10:48:22 10:48
Tudi moja dva ne marata mesa v nobeni obliki - surovo, kuhano, zato jima kuham "župco" (recept najdeš na forumu). Priporočam, da poskusiš s tem. Sam od sebe verjetno ne bo jedel in ga boš morala navajati. Poskusiš tako da mu ponudiš s prsta, če ne poliže, pa mu namažeš po dlesnih. Jaz sem oba navadila na to "župco" in jo dobita vsak dan za večerjo.
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): maja01 - ponedeljek 23 avgust, 2010, 21:29:51 21:29
Pa priporocam, da zamenjas brikete za kaj kvalitetnejsega.
m.
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): c4ndle.light - ponedeljek 23 avgust, 2010, 21:48:43 21:48
Ima kdo še kako idejo kako naj ga probam navadit?


Pa si probala tudi kaj na silo porinit v gobček? Glede tega so precej smešni, moja npr. niti povohat ni hotela paste, potem sem ji pa parkrat s prstom z njo namazala dlesni, zdaj je pa čisto nora nanjo.
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): nikasara - torek 24 avgust, 2010, 09:09:19 09:09
Vse sem poizkusila. Najprej sem mu dala za povohat, nato sem mu namazala po dlesnih in se samo pači.
Zaenkrat brez uspeha :hm:
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): Masa - torek 24 avgust, 2010, 12:35:12 12:35
Kar vztrajaj  ;) Moji so raje lacni kot pa da bi sami od sebe poskusili kaj novega   :fiii:
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): c4ndle.light - torek 24 avgust, 2010, 14:55:34 14:55
Saj pri meni tudi ni šlo takoj, se je kar fino pačila na začetku. Je bilo kar dostikrat treba probat, potem ji je pa kar naenkrat ratala všeč.
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): klawdyy - sreda 06 april, 2011, 14:34:53 14:34
Moja razvajena mrda od kar je prišla na okus surovega mesa in tune, noče jesti nič več drugega. Prve dni je še z veseljem jedel briketke sam od sebe, sedaj pa je gospodič prefin za to. Tudi kuhano meso je bilo na začetku še užitno in ga je z veseljem zmazal, zdaj se pa tudi glede tega že zmrduje. Bog ne daj, da bi pojedel kakšen briketek, to je dobro samo za pod posteljo in je zmožen celo skledico briketov znositi tja in seveda jih potem ne poje. No danes sem mu naredila "župco" iz briketkov, Hill's-ovega a/d, piščančka in dodala malo olivnega olja. No tudi nad tem se je zmrdoval dokler ni bilo popolnoma tekoče pa še to ni hotel sam jesti. Včeraj skoraj cel dan ni nič jedel in sem to opazila šele zvečer, ko sem videla, da je vse briketke pospravil pod rjuho v kot kletke. Zaradi zob, predvidevam, da ni dobro, da je samo "župce" in ne vem kako mu naj dopovem, da so tudi briketki, čeprav hrustajo, dobri :)
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): Andja - sreda 06 april, 2011, 17:27:08 17:27
Ne mu dat izbire :girlpower:
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): maja01 - sreda 06 april, 2011, 22:26:50 22:26
Lahko je tudi samo surovo meso, ce mu to ustreza. Seveda to niso zgolj fileji, ampak tudi notreji organi in kosti ter hrustanec. To je tudi najboljse za ciscenje zob. Briketi te funkcije ravni nimajo.
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): klawdyy - sreda 06 april, 2011, 23:11:52 23:11
Ok najlepša hvala za nasvet Maja. Bomo videli, če ga tale izbirčnost kaj mine, če ne se bomo pa bolj na meso vrgli, ker se je zadnjič kar katapultiral, ko je z drugega konca sobe surovo meso zavohal  :)
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): Porto Riko - ponedeljek 06 februar, 2012, 16:14:56 16:14
Kaj pa to ko moj ne ve kaj je jajce in meso.  :think:
Ko mu dam malo da bi pojedel me samo gleda in ne ve kaj je to.  :?:
Sem mu tudi nekaj časa pustil, ker sem mislil da si bo premislil in probal pa nič.  :poke:
Pa sem mu tudi malo na smrček namazal, pa ni nič pomagalo.  :wall: :wall:
Ko pa mu dam meso surovo ali pa malo kuhani pa gre raje k briketom.
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): maja01 - ponedeljek 06 februar, 2012, 19:24:58 19:24
Zacni brati na prvi strani te teme, je napisan nasvet ... ;)
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): Porto Riko - ponedeljek 06 februar, 2012, 19:45:59 19:45
Maja hvala za opozorilo.
Sem pa že prebral malo o tem.
Bom še tako probal kot piše.
Prosim ne bit jezna zaradi napisanega posta v napačni temi.  :supid:
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): maja01 - ponedeljek 06 februar, 2012, 20:40:42 20:40
Nisem jezna. Ce je bilo kje kaj narobe, so ze punce premaknile.
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): *Tasha* - ponedeljek 20 maj, 2013, 21:23:07 21:23
Citat
aja, še eno vprašanje, kako pa ga navadit na meso, ene trikrat sem mu ga že ponudil, pa se zmrdne in ga noče vzet, ponudil pa sem mu piščančja krilca, samo meseni del, kurje jetrce, ter košček konjskega mesa, pa nič od tega ni hotel...mislim da bodo tukaj kar problemi

Saj ni nujno, da je surovo meso :)
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): Masa - ponedeljek 20 maj, 2013, 21:36:55 21:36
Je pa ZELO priporocljivo. ;)

Spodnjo stran kavca prekrijte z najlonom ali kaksnim drugim materialom.
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): bojans - ponedeljek 20 maj, 2013, 21:45:10 21:45
Hej.

Če kaj pomaga: v prejšnjem stanovanju sva imela dvosed in se ga lotila takole: naredila sva okvir iz letvic izrezanih na višino nogic kavča in ga zbila skupaj okoli nogic. V novem stanovanju pa je kotni kavč z zaokroženim delom predstavljav nov izziv: odstranila sva mu nogice in problem rešen :) 
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): jasmina - ponedeljek 20 maj, 2013, 21:45:38 21:45
Zbirčnost ja, poznamo mi to :) Čimveč stvari probat, pa ne takoj obupat.

Najina Jalla ne je mesa, ne surovega, ne kuhanega, ne zmletega in kuhanega, ne pečenega (brez olja in začimb seveda), nikakršnega.... pa sem probavala tudi tako, da sem jo malo "posilila" z njim (beri porinila v gobček bolj na silo), pa je vedno izpljunila ven in bila potem še cela užaljena. Pa vem da bi bilo to zanje najboljše. Probavala sem vse možno, v mešalnik metala notri meso in namočene brikete, ji to potem še grela, da je blo bolj toplo (da ne govorim o tem kako mi je smrdela kuhinja po mokrih toplih briketih  ROTFL),pa ni šans da bi jedla.

Ima pa zelooooo rada kunčjo paštetko od Power of Nature. To ji pripraviva tako, da iz konzerve vzameva večji kos paštetke, dava v posodico, pa čez malo vroče vode, potem pa se tisto "spasira" da se lepo pogreje z vodo. Gospodična teče čez celo stanovanje, tako da je na koncu še pred mano na mestu, kjer ima vedno posodico s pašteto. Pa na začetku ni hotele tudi tega jesti, smo prišli od tega da je najprej polizala dol s prstov, potem iz kuhinjske žličke, po kakšnih 10ih obrokih pa tudi iz posodice. Je pa sedaj tudi tunino paštetko od Power of Nature jedla, tako da sem skoraj ploskala ko jo je prvič :) Brikete pa, Orijen ima najraje, pa ji jih mešam še z N&D in sedaj še z Naturea (nama je dala Maja za stestirat in so ji bile brikete zelo všeč, pa smo bili spet veseli :jupi:).

Sem pa zmetala tudi cel kup hrane v smeti, še posebej mokre, ker gospodična pa že ne bo jedla nekaj kar ji ne diši. Recimo tuno od Applawsa ni šans da je, isto piščanca ne. Pomoje je raje lačna, kot da bi jedla nekaj kar ni po njenem "okusu".

Ampak z malo vztrajnosti boste našli tudi kaj drugega kot samo eno vrsto briket, samo potrebno je poizkusit čimveč. Mi bomo tudi še kdaj probali s surovim mesom, mogoče se ji okus tudi kaj spremeni, pa ji bo všeč (ostajam optimistična ;))

Torej obožujemo tole http://www.kosovir.com/pon/344-pon-konzervice-kunec.html pa čezdalje bolj tudi tuno istega proizvajalca.

Pa srečno z navajanjem na raznovrstno hrano :)
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): maja01 - ponedeljek 20 maj, 2013, 22:35:11 22:35
jasmina, zdaj ji pa zacni v te pastetke pocaaasi, v majhnih kolicinah mesat koscke mesa. Na zacetku naj bo to res malo, npr. za velikost nohta, fino nasekljanega (kot najbolj na drobno naseckan petrsilj) ali zmiksanega mesa. Zacni z rajsi manjso kolicino kot preveliko, da ne bo potem nosa zavihala nad pasteto, potem pa najprej pocasi povecaj razmerje in zacni dajat vse vecje koscke.
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): jasmina - ponedeljek 20 maj, 2013, 22:37:35 22:37
Odlična ideja, poskusimo to že jutri. Hvala!
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): Mija - sreda 27 november, 2013, 21:11:22 21:11
Blaaaaah! Odkar je bila Mija bolna in smo jo fino pitali z župo na žlico, noče več sama jesti! Če ji nastaviš hrano kar tako, bo pač tak dolgo čakala, da jo vzameš v naročje in nahraniš. Zadnjič sem ji nastavila hrano in potem sem dve uri čakala, če bo kaj ali ne. Na koncu sem seveda popustila jaz. Briketi sploh ne pridejo v poštev. Sedaj jo okoli prenašam tako, da ji zmešam raztopljene brikete z a/d konzervo in vsaj to malo poje (na žlico!). In to najbolj priden in neizbirčen dihur, ki je prej jedel v nenormalnih količinah!
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): Masa - četrtek 28 november, 2013, 02:25:23 02:25
Po dveh urah nehranjenja je ne bo pobralo ;) Sigurno ;) Kar vztrajaj, bo ze zacela jesti :)
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): Mija - torek 10 december, 2013, 19:45:58 19:45
Obupala! Mija je zmagala! Zdaj je samo a/d konzervo že dva dni, ker je bla že čisto suha in ne morem več gledati njenega štrajkanja! Par dni me ni bilo doma, mami jo je vsaj enkrat ali dvakrat na dan hranila na roke, briketov ne povoha.

Razredčen a/d pa seveda gre v rit! So kakšne alternativne konzerve, ki bi ji tudi bile všeč? Zdaj jo grem spet fojtrat - že 5ič danes.
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): KateLue - petek 11 april, 2014, 19:48:39 19:48
Potrebovala bi pomoč glede prehrane mojih dveh dihurjev.
Verjetno sem nekaj delala zelo narobe, saj mi dejansko ne jesta skoraj nič več.

Od nekdaj ju imam na Orijenu - piščanec, tu in tam kdaj dobita Natureo, Acano ali Taste.
Gucci ni NIKOLI (odkar je pri meni!) želel pojest nič drugega kot suh briket ali suh posušen piščančji/račji file (pasji priboljški) - ter GIMPET pasto.
Mango je kot mladiček veselo jedel sveže meso (piščanček), kurje želodčke, kakšne kvalitetnejše mačje konzervice, jajčko, itd. Potem pa se je iz danes na jutri odločil (dobesedno), da ne bom več nič izmed tega jedel. Poskušala sem s temi župicami, kar ste tukaj na forumu pisali recepte - nič. Kupovala meso od zajčka, race, govedina, NIČ.
Zadnja 2 meseca mi pa še briketke odklanjata in jih pojesta res zelo, zelo malo (menim da premalo, glede na njuno strukturo telesa + v primerjavi z 1 leto nazaj).
Tretirana sta proti notranjim in zunanjim parazitom, redno. Tudi iztrebek je normalen, le velikokrat komaj kaj iztrebita, saj skoraj nič ne pojesta.

Zakaj bi temu bilo tako? Res si zelo želim, da bi jedla meso in sem jima pripravljena ju dajat, ker vem da so to karnivori.

Cca 2-3x na teden dobita 1 palčko posušenega fileja (pasji priboljšek). Ali je to napaka, da jima dam in bi potem samo to jedla?
In pa vsak dan dobita malo GIMPET paste, ko se učimo trikcev ali sta pridna na sprehodu.

Prejšnji teden sem še poskusila dat preko briketkov LUPO lososovo olje, sta malo lizala ampak nekega efekta, da bi normalno jedla ni bilo.

Prosim za pomoč, hvala.
Naslov: Odg: Dihur ne je nič drugega
Objavil(a): Andja - nedelja 13 april, 2014, 10:30:30 10:30
Morda je to samo zaradi pomladi, ker takrat vsi malo manj jejo, morda bo treba malo na pregled k veterinarju... drugače pa poskusi spet z mesom (mislim, da smo imeli eno temo na to, kako dihurja navadiš, da je meso) ali kakšnimi drugimi briketi. ;)
Če imaš priboljške iz 100 % sušenega mesa, je to tudi bomba in jima jih lahko daš malo več.