Forum Zverinice

Prosimo, da se prijavite or registrirate .

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino prijave
Napredno iskanje  

Novice:

Vse nove uporabnike naprošamo, da se najprej predstavijo v forumu O članih in upoštevajo pravila foruma.
Hitri vodnik za nove in bodoče lastnike
Društveni telefon: +386 70 775 734
Vabimo vas, da se nam pridružite v Facebook skupini Zverinice

Strani: [1]   Dol

Avtor Tema: Briketirana hrana, ki jo priporočamo  (Prebrano 1449 krat)

0 Uporabnikov in 1 gost spremljajo to temo.

maja01

  • Administrator
  • *****
  • Odjavljen Odjavljen
  • Komentarjev: 10.707
  • Beastmaster
    • zverinice
Briketirana hrana, ki jo priporočamo
« : nedelja 01 september, 2013, 22:39:46 22:39 »

Hrane, ki so dobavljive na našem tržišču, ki ustrezajo (bolj kot ostale) potrebam dihurjev in ki jih priporočamo.

Na prvem mestu je vsekakor kanadska hrana Orijen (izgovori se oridzen ;)), proizvajalca Champion Petfoods.
Gre za biološko primerna mačjo hrano, ki je sestavljena po principu celega plena in ne vsebuje žitaric. Mesne sestavine so sestavljene kot elementi celega plena, s čimer je močno znižana potreba po sintetičnih dodatkih. Vsebuje 80 % (mišičnega) mesa, ki zagotavlja bogastvo aminokislin brez sintetičnih dodatkov, 15 % notranjih organov (jetra, srce in vampi), ki predstavljajo hranljiv vir vitaminov in mineralov ter 5 % prebavljivih kosti (kosti, kostni mozeg in hrustančevina), ki priskrbijo organizmu ključne minerale brez uporabe dodatkov.
Hrana je dobavljiva v dveh okusih, Cat & Kitten, ki vsebuje visok delež piščanca in purana proste reje, cela jajca in v naravi ujete lokalne ribe ter 6 Fish Cat, pri kateri so edini vir beljakovin ribe in je zato primerna tudi za alergike (za dihurje malce manj kot za mačke), sicer so karakteristike enake kot pri drugem okusu. 

Mačja hrana Power of Nature (različica Natural Cat) je visoko proteinska hrana, ki ne vsebuje žitaric, polnil, nizko kvalitetnih stranskih produktov ter umetnih barvil, arom in konzervansov. Vsebnost beljakovin je kar 80 %, od tega je 95 % beljakovin iz piščančjega mesa. Na voljo je v dveh okusih, Fee's Favourite (piščanec) in Meadowland (piščanec, puran, losos)

Mačja hrana Applaws Vsebuje 80 % mesa. Suha hrana, ki ima visoko vsebnost živalskih beljakovin, ne vsebuje žitaric in le majhen delež ogljikovih hidratov. Na voljo je v treh okusih Kitten (piščanec, zaradi majhnosti briketkov je primernejša za mlade ali starejše dihurje), Adult Cat (piščanec, sestava je enaka kot pri Kitten verziji) in Piščanec, losos.

Mačja hrana Naturea, z visoko vsebnostjo mesa (70 %), brez žitaric, z nizkim odstotkom ogljikovih hidratov. Od mesa vsebuje kunčje in piščančje meso, ter meso lososa in slanika.

Mačja hrana Acana iz linije Acana Regionals je na voljo v treh okusih, Wild Prairie (piščanec), Grassland (jagnjetina, ribe, piščanec, raca) in Pacifica (ribe) Bogata z beljakovinami, z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov in popolnoma brez žitaric. Hrana iz linije Acana Regionals vsebuje 60-65 % mesa in 35-40 % sadja in zelenjave. Ne vsebuje žitaric koruze, pšenice, soje, polnil, stranskih produktov ter umetnih konzervansov.

Mačja hrana Ziwi Peak, vsebuje od 75-90 % mesa po procesu sušenja. Izdelki ZiwiPeak ne vsebujejo žitaric, vsebujejo pa visoko stopnjo beljakovin in so nad 95 % prebavljivi. Hrana ZiwiPeak je izdelana v Novi Zelandiji, je 100 % naravna, zračno sušena in vakumsko pakirana.

Nutrivet Instinct vsebuje 80 % mesa, 20 % sadja in zelenjave ter ne vsebuje žitaric. Hrana je izdelana v Franciji in spada med najkakovostnejše izdelke briketirane hrane za mačke. Dobavljiva je v dveh okusih, Regional Farm Chicken (piščanec) in Wild ten fish (riba).

Mačja hrana N&D Grain Free, z visoko vsebnostjo proteinov iz najkvalitetnejšega mesa (70 % mesa), ki ne vsebuje žitaric. Kot osnovno sestavino uporablja piščančje meso, ovčje meso, meso divje svinje, ribe in jajca. Hrana je na voljo je v štirih okusih - Adult Cat Chicken & Pomegranate (piščanec in granatno jabolko), Adult Cat Boar & Apple (divja svinja in jabolko), Adult Cat Fish & Orange (riba, pomaranča), Adult Cat Lamb & Blueberry (jagnjetina, borovnice).

Porta 21 Grain Free, je bogata z živalskimi beljakovinami in aminokislinami, hkrati pa ima nizko vsebnost ogljikovih hidratov.

Od hran za dihurje, ki se dobijo na našem trgu je "uporabna" le ena hrana in sicer Totally Ferret, ki ga uvaža Aler d.o.o. Vendar pa, ker je tudi na našem tržišču mogoče kupiti veliko kvalitetnješih hran, te hrane ne priporočamo, oz. če jo že uporabljate, jo mešajte s katero od kvalitetnejših hran.

Ostalih suhih hran, ki jih ni na seznamu in se dobijo v Sloveniji, ne priporočamo (enako velja za TF), oz. jih celo odsvetujemo. Če niste prepričani, raje vprašajte preden kupite.
Evidentirano
You become responsible, forever, for what you have tamed.
Strani: [1]   Gor