O dihurjih > Prehrana

Dihur ne je nič drugega

(1/10) > >>

Sanja:
Maci noče jesti nobene druge hrane, razen TF briketov (drugihji niti še nisva kupila  :P), piščanca in vsake toliko prepeličjo jajčko.
Od druge hrane sva ji kupila Almo Nature, Hills in Royal, ampak niti smrčka ne da blizu, kaj šele proba. Sem probala malo na silo ji v gobček dat, da vsaj proba pa vse ven zmeče  :rolleyes: :wall:.

Kaj ji je narediti?

Rada bi v rezervi imela tudi kdaj kakšno drugo hrano zanjo..

maja01:
Z drugo hrano mislis pastete in mokro hrano v vreckah, ce te prav razumem? S tem ni popolnoma nic narobe, ce pises, da je meso. Edino kar bi bilo fajn, je, da jo navadite se an kaksne druge brikete.
m.

Sanja:
Vem, samo bi mi bilo zelo všeč, če bi jedela tudi kaj drugega, da je doma v rezervi kakšna mokra hrana za poštukat...

Za brikete pa se strinjam.

maja01:
Hill's a/d - veterinarska dieta, dobi se samo pri veterinarjih ali racja zupca (receptura je improvizirana, notri lahko vrzes od zdrobljenih in namocenih briketov, mesa, ki ga zmiksaj in poljubnih drugih sestavin oz. dodatkov), ki jo lahko naredis v vecjih kolicinah in odvecno zamrznes. Precej fino se za doziranje obnesejo tiste vrecke za led (kjer dobis ven tako kroglico oz. "polpetko").
Mozno je, da jo bos morala od zacetka nekoliko navajati tudi na to. V vsakem primeru je priporocljivo, da hrano, ki je v obliki pastetk malo "raztranciras" in zmesas s toplo vodo (hrana naj bo ogreta na telesno temperaturo - ne sobno, ampka telesno). Ce sama ne bo jedla, ji najprej ponudi s prsta, ce se tako ne bo hotela, ji namazas na zgornjo dlesen (obicajno sledi pljuvanje in "davljenje", ampak po nekajkratni ponovitvi postopka ugotovijo, da jih morda noces zastrupit). Ce se to ne bo pomagalo, pa vzames 1 ml brizgo (brez igle, seveda), notri potegnes hrano, dihurja si das v narocje, ga primes za gubo in ga fiksiras, potem pa mu po malem (nekje po 0,3 ml, se pravi po eno tretjino brizge) spricas v gobec. Brizgo nastavis v razmak za kaninusi. Izgleda grdo, ampak je bolje, da jo na tak nacin hranjenja navadis prej (obicajno potem hitro ugotovijo, da ni nek bav bav in lepo sami jedo iz brizge) kot takrat, ko zboli in bos to prisiljena pocet.
Poskusis lahko sicer tudi s tuno, ampak pri tem pa res ni nujno, da bo jedla. Nekateri pac sploh ne marajo rib.

Drugace pa jaz mojim konzervice/vrecke kupujem samo obcasno, kdor ne mara, ga, v nasprotju z mesom, ne silim. Jih imam bolj za posladek in razvajanje kot kaj drugega. Zadnje case uporabljam Feline porta 21, Applaws in seveda a/d. Uporabljali smo tudi Almo nature (piscanec, ali piscanec z buco), Schesir, Felidae (pastetka), Bozita (ta je ful hecna, so notri kocke in okrog imajo zelatino, ni pa cisto pastetka) in se eno kater imena se ne morem spomnit (vrecke). Pred kratkim sem sprobala tudi Power of Nature (pastetka) ampak ni sla v promet. Tudi pri mackah ne.
m.

Andja:

--- Citat: maja01 - nedelja 14 marec, 2010, 12:52:30 12:52 ---obicajno sledi pljuvanje in "davljenje", ampak po nekajkratni ponovitvi postopka ugotovijo, da jih morda noces zastrupit

--- End quote ---

 ROTFL LOOOL

Sanja, mogoče je pa vaša tudi tako izbirčna kot naš Šišmiš - mu je zelo všeč, če mu brikete/meso skuham v vodi, fajn pretlačim, dodam malo olivnega olja in ko se malo shladi, je čisto  :drool: :hyper: Juhica ali mehka hrana hladne/telesne temperature pri nas ne delujejo. Če bi bilo po njegovem, tudi navadne vode ne bi pil drugače kot toplo (ki je super za 'kopat', ampak pustimo zdaj to  :fiii:)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Sitemap 
Go to full version