Forum Zverinice

Aktualno => Zaščita živali => Avtor teme: Ewa - sobota 06 avgust, 2011, 13:51:37 13:51

Naslov: Zbiranje podpisov za skrajšanje transporta klavnih živali
Objavil(a): Ewa - sobota 06 avgust, 2011, 13:51:37 13:51
Upam, da ni kaj narobe, če to kopiram z mojpes.net-a?

Spoštovani.

Pred kratkim je danski poslanec v Evropskem parlamentu Dan JORGENSEN sprožil kampanjo zbiranja 1 milijona podpisov za podporo pobudi, da bi se živali za zakol znotraj EU smele prevažati maksimalno 8 ur.

Slovenska poslanka v Evropskem parlamentu Mojca Drčar Murko (ALDE, LDS), ki je članica odbora za okolje, javno zdravje in varnost hrane ter podpredsednica pododbora za dobrobit živali v Evropskem parlamentu se je pridružila akciji in vas prosi, da postanete podpisniki pobude "8hours".

Poslanka podpira sleherno pobudo, ki ima za cilj izboljšanje razmer živali med dolgim prevozom. Kot tranzitna država se namreč Slovenija sooča s tem problemom, saj prek njenega ozemlja prevažajo živali za zakol zlasti iz smeri vzhodne Evrope proti Italiji. V Sloveniji deluje inšpekcijska mobilna enota, katere naloga je nadzorovanje razmer med prevozom živali na celotnem državnem ozemlju. Pregledov tovornjakov, ki prevažajo živali, pa je sorazmerno malo (leta 2007 jih je bilo 209), zato iz števila inšpekcij ne dobimo prave podobe položaja. Evropa potrebuje boljšo zakonodajo od sedanje, še zlasti zdaj, ko je zaradi odprave notranjih meja poti tovornjakov s tovori živali teže nadzorovati.

Več o kampanji si lahko preberete na spletnih straneh www.8hours.eu, tudi v slovenščini.

Hvala za podporo akciji, za vaš podpis ter za širjenje pobude med vašimi prijatelji in kolegi.

Lep pozdrav,
Mateja Poljanšek
Asistentka poslankeČe še niste podpisali, dajte zdaj. In če je kdo slučajno spregledal lik: www.8hours.eu (http://www.8hours.eu) Delite tudi s prijatelji, znanci, sorodniki,...
Naslov: Re: Zbiranje podpisov za skrajšanje transporta klavnih živali
Objavil(a): §Jessy§ - sobota 06 avgust, 2011, 16:41:44 16:41
Ob vikendih jih na Petrolu zmeraj, ko sem tam, poslušam, kako obupano mukajo, ko pride prevoznik natočit gorivo. :( Mi kar zagreni dopoldne.
... jih sploh kaj nahranijo po tem, ko jih natovorijo? :/

Tako da sem vsekakor za to... da ne trpijo preveč.
Naslov: Re: Zbiranje podpisov za skrajšanje transporta klavnih živali
Objavil(a): Ewa - sobota 06 avgust, 2011, 16:56:46 16:56
Nahranijo jih po moje ne, ampak meni se tu zdi večji problem voda. Ker sem prepričana, da ti tovornjakarji ne hodijo z vedrom napajat vsake posamezne živali. Pa koliko prostora (n)imajo. Vse skupaj zelo nagravžno.
Naslov: Re: Zbiranje podpisov za skrajšanje transporta klavnih živali
Objavil(a): Tilen - nedelja 07 avgust, 2011, 03:21:50 03:21
Vecina voznikov je na tabletah,da se jim ne spi ker zivali morajo v dolocenem casu pripeljati tudi pavze ne delajo redno,pa kakor jaz vem imajo prikolice napajalnike,kar se tica prevoza zivali je zelo strogo,tudi nekaksen izpit rabis za prevoz zivih zivali....Pa pri nakladu zivali,sadja,mesa,in useh podobnih stvareh je prisotn inspektor ki tudi izda paperje,ni tako enostavno kakor mislite...
Naslov: Re: Zbiranje podpisov za skrajšanje transporta klavnih živali
Objavil(a): nastja - nedelja 07 avgust, 2011, 15:46:09 15:46
Podpisano!