O dihurjih > Vedenje, vzgoja in socializacija

Dihurčica in strah

(1/1)

Coco:
Tako pa smo tu.
Neizkušena in naivna sma z možem kupila mladička dihurja, saj je bila to ljubezen na prvi pogled. Pri nakupu je bila dihurka prava cuker, stara je 4 mesece, pustila se je nosit in držat brez da bi samo enkrat ugriznila. Sedaj po dveh dneh pa imamo pesa z očalalami, kot rečemo na Štajerskem oz. dihurja z zobmi.
situacija je naslednja. Dihurka me je ob prihodu domov po stresni vožnji najprej ugriznila. Ja vem, da je to normalno in ja tudi jaz bi v tej situaciji ponorela.
Prvi dan smo jo pustili v kletki da se navadi na okolico, se z njo pogovarjali ji dajali priboljške. Včeraj zvečer sma jo z možem spustila iz kletke. Po parih minutah je šla iz kleteke in začela raziskovati, zraven je gagala a tudi pihala. Sploh ko je naletela na naju je močno pihala. po kake pol ure je prišla do enega od naju in ugriznila, ne močno, a dovolj da naju je pošteno prestrašila. Po eni uri in nešteto ugrizih in pihanju a tudi nekaj igranja je šla nazaj v kletko tako da sem ji z brisačo naredila tunel.
Tako, kaj pa sedaj?
Malo se počutim kot pri zobozdravniku, se vsedeš in čakaš da bo bolelo.
Problem je ker nas je vseh strah. A radi bi da se strvari normalizirajo, predvsem ker imamo tudi triletnega otroka. Sicer fant ve, da je to zver, ni nikoli sam z živaljo, z nobeno pravzaprav. Z dihurko se pogovarja, ji da priboljške, a več tudi ne.
Najina želja je bila, da se bomo čez čas vsi skupaj, seveda nadzorovano igrali.

Torej, konkretno kako rokovati s prestrašenim mladičem.
Kaj narediti da jo odvadimo grizenja. Saj je ne morem pobrati in dat v transportno kletko na pavzo, ko pa se me boji bolj kot pa jaz nje.
V glavnem vsi si želimo družbe drugega, a smo prestrašeni. Aja, pa še to.
Pred nakupom sem prebrala vse. Našo, nemško in angleško literaturo. Študirala sem vso teorijo vsaj pol leta. Vem da grizejo , a tudi za vse tiste ki ne poznate glodalcev. tudi degu vgrizne in to bolj kot dihur, pa je vseeno nekako šlo.
Pa ne se zdaj preveč kregat na mene. Sama vem za napake, ki sem jih zagrešila.
Bolj potrebujem pomoč kot pa grajo.

maja01:
Za zacetek preberi sosednji temi o grizenju, pa upam, da se ti Eva javi. Brez tega, da vam nekdo pokaze boste tezko sli cez tale strah. Po tlf ti pa tudi ne bom mogla razloziti ...

Coco:
pozdravljeni,
Šele sedaj sem vidlela odgovor. Zadevo smo uspešno rešili. Le vstrajnost je bila potrebna in veliko poguma.

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version