O dihurjih > Vedenje, vzgoja in socializacija

Prestrašenost

(1/4) > >>

Ewa:
Pri Felixu že nekaj časa opažam da je zelo plašen. Najprej sem mislila, da se boji samo sesalca, ampak sem ugotovila, da se vstraši vsakega nenadnega zvoka. Ko sliši da kdo prihaja po stopnicah v sobo takoj leti pod omaro. Če slučajno ne sliši prej pa se skrije ko kdo odpre vrata. Jaz sem začela žvižgat preden pridem v sobo, kar ga pomiri, ker ve kdo pride.
Danes so sesali po stopnicah pred mojo sobo in je Felix spal v mojem naročju. Ko je slišal ta zvok (pržgan radio in zvok niti ni bil tako močen) je totalno zapaničaril in ker nisem hotla da se vrže na glavo sem ga ulovila. Še enih 10 min je bil čisto paničen in se izmotaval iz mojih rok.

Pretiran stres in živčnost verjetno ne vpliva preveč dobro na srce in vse ostale notranje organe. Pri konjih imamo različne holistične pripravke, ki so zelo koristni. Kaj pa se da v takih primerih za dihurje narediti?  Zaradi konjev sem zelo v homeopatiji in holistiki  :rolleyes: in sem zasledila že marsikaj za pse in mačke, ne vem pa če obstaja kaj za dihurje? Revež se mi namreč smili in samo čakam kdaj si bo nekaj nardil ko ne zvozi ovinka  :wall:

blyss:
Moja Neli je tudi kar naprej letala pod omaro, pa se je počasi umirila, ker je spoznala, da ji noben nič noče in se nima česa bati. Pomoje bo čas vse pozdravil.

mashy:
Tudi naš Vili je pred časom imel neke probleme, in se je bal vsega. Mene, mojega fanta.... Skrit je bil pod kavčem in to skoz... ta strah je trajal cca. 14 dni. In po vseh možnih ugotavljanjih kaj mu je (ali ga je stresla elektrika, ali je kdo prišel v hišo...) sva potem ugotovila, da ga je prestrašila kuna, ki živi blizu naju (mogoče celo na podstrešju) in pride vsake toliko časa naokol pogledat. Verjetno je prišla na okno, in ga malo prestrašila... Bogec...

maja01:
Lahko poiskusis z Bachovimi kapljicami - rescue remedy, ali pa s kaksnim homeopatskim pripravkom.
m.

Otto.:
Oprosti ker me ni bilo nekaj casa ampak mene nekaj zanima ko pokajo petarde in se :ferret:prestrasi kako ga pomiris?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Sitemap 
Go to full version