O dihurjih > Vedenje, vzgoja in socializacija

WC trening

(1/52) > >>

ursika_ursi:
hej :) eno vprašanje- kako si ga navadil na stranišče? moja Biba je stara 8 tednov, imam jo sicer šele 3. dan in še vedno kaka in lula kjerkoli in kadarkoli ;) vsak nasvet bi bil dobrodošel. opažam pa to, da se vedno pokaka v isti kot kletke :idea: je pol verjetno najboljše, če ji tja prestavim wc?

Jana:
Navajanje na wc zna biti včasih kar naporno. Če v kletki hodi na potrebo vedno na isto mesto, ji tja postavi wc, poleg tega pa ji daj noter kakšen iztrebek, da bo ugotovila čemu služi. Mesta kjer se polula oz. pokaka vedno dobro očisti, da tam ne bo več vonja, ki bi jo naslednjič spet privlačil.
Jaz sem svojo Nike (pri 7 tednih) navadila na uporabo wc-ja v kletki v 2 dneh. :)) Ampak moraš biti res vztrajna. Čimvečkrat jo postavi noter in jo pohvali če bo kaj naredila. :yes: Pa pazi, ker mali navihanci včasih hlinijo opravljanje potrebe samo zato, da bi dobili nagrado. :evilgrin:
Navajanje na zunanji wc (takrat ko je spuščena), pa zna biti malce bolj težavno. Če je prostor v katerem je dihurček spuščen zelo velik, boš potrebovala več kot eno stranišče. Če dihurčku wc namreč ne bo "pri roki" se bo pač podelal kjer bo naneslo. Velja pa tako kot v kletki... Čimvečkrat ga postavi noter (sploh če vidiš da se pripravlja na potrebo) in ga pohvali, ko bo naredil pravilno. Moja je kar nekaj časa pridno uporabljala tudi zunanji wc, zadnje čase pa kar pozablja na to. No, ali pa samo rada vidi, da ves čas pobiram za njo. :angry: Ko sem videla, da se je polulala nekje kjer ne bi smela sem ji tja postavila wc, ampak je šla naslednjič že na drugo mesto. Vedno sem po čiščenju tudi razkužila, ampak jo vonj razkužila ni odvrnil, da ne bi šla drugič spet tja. :blik: Sedaj sem poskusila še s kisom in zaenkrat se na daleč izogiba vsem kislo smrdečim mestom. :jupi: Upam, da jo bo izučilo.

Nekaj o tem si lahko prebereš tudi tukaj.

ursika_ursi:
Bom poskusila to metodo, če bo zaleglo:) kako pa sploh veš kdaj se po pokakala oz polulala? pri mački recimo takoj opaziš, kako pa je to pri dihurčkih?

Jana:
Malo usloči hrbet in dvigne rep. Opazuj in boš takoj vedela, da je to to.  ;)

maja01:
Enako kot macki (in ostale zivali) se tudi dihurji zelo tipicno pristimajo za opravljanje potrebe. Ko enkrat vidis, ne mores zgresit  :))

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Sitemap 
Go to full version