O dihurjih > Vedenje, vzgoja in socializacija

Dihur razgraja

(1/4) > >>

LittleDiamond:
Danes pa so mi res počili živci  :_( približno eno uro sem že budna in vse kar si želim je, da bi se lahko enkrat v miru naspala med vikendom. V družbi treh psov to sploh ni tak problem ampak Alice... :wall: Ne vem več kaj naj storim. Večje kletke od njene ne najdem, spuščena je vsak dan, ima igrače v kletki, tunelčke 3 plastične in enga iz blaga, hodimo z njo ven...ampak ko je v kletk mi kot nora kopa po plastiki in lesu, kot psihopat trese vratca na kletki, da se ne pogovarjam, da moremo nazaj na stekleničko za vodo, ker si jo (tisto zahaklano!!!) nonstop meče dol, s hrano še pa sploh ne vem kaj bom naredila. Da pa gospodična wc uporablja po vsej kletki, to pa tako ni treba posebej poudarjat kajne? Malo mi je danes prišlo over the top  :ill: so vsi dihurji takšni? Ali potrebuje naša special treatmant?  :pinch:

mashy:
Ali imaš kletko ponoči pokrito?  Da je v njej tema? In imaš kletko v mirnem prostoru? To sigurno pomaga!
Tudi meni so  :ferret: velikokrat nagajali in me spravljali ob živce, ko so bili v kletki in zanalašč delali tak hrup. Rudi me je prav izsiljeval in tako delal, da je zbudil celo hišo. Pa se je čez čas umiril... Tako, da se tudi tvoja sigurno bo. Edino, kar ti svetujem, da jo ignoriraš in da ne vidi, da s tem razgrajanjem, doseže, da se ukvarjaš z njo...
Vili je še zdaj katastrofa, ampak samo če vidi /sliši koga v bližini. Ker imam zdaj kletko v posebni sobici, kjer ima mir, je pa OK.

Jana:

--- Citat: LittleDiamond - sobota 04 julij, 2009, 06:15:18 06:15 ---Malo mi je danes prišlo over the top  :ill: so vsi dihurji takšni? Ali potrebuje naša special treatmant?  :pinch:

--- End quote ---

Upam, da ne zameriš, ampak sem se kar nasmejala ob tem kar si napisala.  LOL :ashamed: Tudi moja samička je počela nekaj podobnega (govorim o razgrajanju po kletki), ko sem jo dobila. Potem pa se je postopoma odvadila. S tem te hoče prepričati, da bi jo izpustila ven. In ker so dihurji običajno bolj vztrajni od ljudi, to navadno tudi dosežejo. :evilgrin: In če je enkrat uspelo je vredno poskušati ponovno. Če nimaš možnosti, da bi kletko prestavila v drug prostor (vsaj čez noč), boš morala še malo potrpeti. Vedno, ko razgraja po kletki jo obvezno ignoriraj. Niti ne hodi do kletke, ne ogovarjaj je, predvsem pa je ne izpusti ven. Počakati moraš da se umiri in jo šele nato za nagrado lahko vzameš iz kletke. Če boš dovolj vztrajna in dosledna, se bo tudi tvoja dihurčica umirila. :) Enako je z navajanjem na stranišče. Preberi si temo o wc treningu in upoštevaj nasvete. Sprva se ti bodo zdeli brez posebnega učinka, vendar sem prepričana, da se bo trud izplačal. :yes: Vztrajnost, vztrajnost in še enkrat vztrajnost. 8)

LittleDiamond:
Ona je v dnevni, spalnica moja je pa zraven, v sosednji sobi. Je pa ne morem dat drugam, ker kletka ne gre skozi vrata  8) joj punce, hvala vam  :happy64:saj moje vprašanje je bilo bolj za ohladitev mojih živcev  :jay:zdaj, ko pa spi kot angelček v kletki, pa mi je žal, da sem se prej jezila na njo. Ti dihurčki so katastrofa kajne??? :ferret: :smitten: Uboga Alice, mislim, da izsiljuje za novega prijatelja, ki ne bi bil pes ampak celo pravi  :ferret:  :angel:

Ewa:
Tudi mene je že samo naslov teme nasmejal  :cheese: Moja dva razen spanja in razgrajanja drugega itak ne znata  :jay:
Da te malo potolažim, Felix je prvih par dni (noči :P) ko sem ga dobila delal vse mogoče v kletki. Na začetku sem ga imela zaprtega, ker ne on ne soba nista bila navajena, da bi bil spuščen. In smo šli......posodica za hrano ni bila nikoli na pravem mestu, hiško je bilo treba obvezno dvigat in spuščat (ono pritrjeno ker je tak zabavn zvok, ko vdari po plastičnem podestu  :jupi:) in pa seveda praskanje. Ko se je ene 10x na noč moral nujno popraskat in udarjal z nogo po podestu  :P Če je kdo pri meni spal ga je še njegovo diskretno prehranjevanje (trenje briketov  :angel:) motilo.
Potem smo ga spustili iz kletke po sobi in se je hurp bistveno zmanjšal, nekaj sem se pa tudi navadila (občasno prikotali sredi noči kakšno plastenko ali pa plastično vrečko mimo postelje, to je edino kar me še zbudi).
Ko pa smo dobili Loren..... :lipsealed: Pogosto se ponoči spomni, da je nujno treba it praskat k vratom sobe, ker ima premalo prostora (soba ima 33m2  :think:) in tudi eno uro koplje po parketu, ki se v letu in pol odkar jo imamo še (na srečo) ni predal. Ampak Loren vztraja, mogoče se bo pa nekoč prekopala  :evilgrin: Zvok ki ga ponoči res sovražim pa je, ko gre praskat po steni enega "talnega" predala, saj je neka lesena plošča, s katero ustvarjata nenormalne zvoke. In vsakič ko zarenčim iz postelje nehata, me nedolžno pogledata in počakata par sekund, če bom slučajno prišla tja. Če ne pridem pa spet na delo  :wall:

Itak pa se ne moreš jezit, sploh ko najdeš kje tako truplo  :cheese:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Sitemap 
Go to full version