O dihurjih > Paraziti

Klopi

(1/5) > >>

Andja:
Sem odprla novo temo, ker je nisem zasledila.

Kako dihurja preverimo za klope? Ima zelo gosto dlako, in se bojim, da jih ne bi videla takoj. Kakšen je postopek odstranjevanja klopov? Je kakšna preventiva (npr. kot Autan za nas, ko se odpravljamo v gozd, in se z njim namažemo)? :think:

Sprašujem preventivno, ker me je skoraj kap, ko smo prejšnji teden na sestrini psici našli klopa, pa se je sprehajala samo po dvorišču  :scared: :agh:.

 :thnx:

Bina:
Sicer se ne spomnim kje (mislim da je med sprehodi) ampak je to ze pisano.... Sicer ne kako se jih odstranjuje ampak repelenti- etericna olja sivke in limone....

Majci_1:
Joj, moja babi ga je dobila lansko leto, pa še po vsej vrjtnostije glih mamo klopa   :supid:
Midva pa nisva videla, kar na enkrat so pa celi bli v  klopih, vsak dan po 3x sva pulila , vsak jih je imel po 40 komadov, teh mladičkov, sem znorela skor, 1 teden skupaj sma  pulila, potem sma jih skopala, da sva videla če sva kaj falila, potem sem pa šla v trgovino po ovratnice za klope, tako da smo se jih veselo rešili :)

Andja:

--- Citat: Majci_1 - torek 30 marec, 2010, 16:30:40 16:30 ---potem sem pa šla v trgovino po ovratnice za klope, tako da smo se jih veselo rešili :)

--- End quote ---

Kolikor sem se jaz pogovarjala z Majo, ni preveč pametno, da daš dihurčku ovratnico proti klopom.  :think:


--- Citat: Bina - torek 30 marec, 2010, 16:08:38 16:08 ---Sicer se ne spomnim kje (mislim da je med sprehodi) ampak je to ze pisano.... Sicer ne kako se jih odstranjuje ampak repelenti- etericna olja sivke in limone....

--- End quote ---

Hvala za usmeritev. Verjetno bo še komu poleg mene prav prišla.  :yes:

Majci_1:
Ja jaz sem takrat jo kupila in dala, meli so ene 3 tedne jo, pa ni blo nič kaj narobe.
Ni mi nič drugega na pamet prišlo.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Sitemap 
Go to full version