O dihurjih > Poškodbe, okostje, zobovje

''Odtrgan'' krempeljček

(1/2) > >>

ursika_ursi:
Naši gospodični je danes zopet uspelo nemogoče :P Spustila sem jo iz kletke in šla po škarjice, da bi ji postrigla kremplje (ki sploh nisi predolgi), ker praska ko nora :pinch: in naenkrat začne fuuuul cvilit- me je skoraj kap od strahu kaj si je naredila, ker se je RES drla :scared: :agh: Kaj vidim? No, ko me je spustila blizu sem videla, da ima en krempeljček zasukan za 90 stopinj v levo in čisto krvavo :hm: Itak sem letela po neko mokro cotko, da sem ji vsaj malo obrisala- ker niti ne pusti prijemat. Joda žal nimam, da bi ji razkužila :/
Zdaj pa ne vem ali jo naj dam v kletko in nekako zaprem vhod v višje nadstropje ali kaj naj naredim :/ Nimam avta in nobenega ni doma, grem pa popoldan do veterinarja že zaradi učke, ki ni nič boljše.
In ne vem kaj naj naredim :no: :_( :_( Strah me je, da veterinar ne bo vedel kaj je za narest :( :(

maja01:
Najprej ustavis krvavitev (ce je). Potem, ko boste pri vetu - naj pac pogledajo, ce je poskodovan samo krempelj ali tudi prst (naj pac presodijo, ce bi slikali, jaz ti samo po zapisu tezko recem, ce je treba). Ce je krempelj prav odtrgan/zatrgan, se odstrize tisti del, ki ni ziv, sicer naj probajo naravnat (ampak naj ji PREJ dajo analgetik). Naj ji dajo za nekaj dni analgetika, lahko zraven tudi ranital in ce je odprto, se eno kuro z antibiotikom (ker je pac krempelj s katerim taca po tleh in zelo verjetno si bo vsaj malo lizala).
Povijati se tace ne da, ce gre npr. za izpah, se poskusa naravnat (dokler poskodba ni stara), se da zival na analgeticno terapijo in po presoji na antibioticno. Ce se ne da naravnati, potem je prst pac kriv ...

ursika_ursi:
Koliko sem lahko videla, meni zgleda kot da je del krempeljčka v zraku. Težko to razložim. Kot da bi si ti noht gor utrgala in bi se ti še malo vseeno držal za kožo. Tako nekako meni zgleda to pri Bibi. S tem da ga ima še ''zasukanega'' za 90 stopinj v levo.
Kri ustavljena, vmes je že spala, zdaj kar veselo skače po kletki, čeprav se vidi, da jo boli, ker ima tačko privzdignjeno.
Bom navodila predala veterinarju- jaz bom itak vztrajala za slikanje, ker nikoli ne veš kaj je narobe. Jo pa tako boli, da ne morem prav od blizu pogledat ali potipat, če je še kaj drugega narobe.
Hvala Maja :thnx:

anjav:
Ojoj...držim pesti da bo vse vredu :roze:

ursika_ursi:
Nič ni zlomljeno na srečo. Dobila je 3 injekcije- nekaj proti bolečini, antibiotik in še nekaj, jutri pa greva nazaj na kontrolo pa da še krempeljček poravnajo oz. odstrižejo.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Sitemap 
Go to full version