O dihurjih > Vedenjske motnje / spremembe v obnašanju

Kihanje/kašlanje

(1/2) > >>

blyss:
Že nekajkrat sem opazila prav napad kihanja/kašlanja pri Rudiju. Ni prehlajen. Pri napadu ima jezik čisto ven iz ust. Pomaga mu to, da ga tapkaš po trebuhu, tako kot bi pri dojenčku,  ko mora "kupček podret". Jaz sumim, da zaradi dlake, ker se kar naprej umiva. Po vsaki jedi, velikokrat v naročju. Nima nikjer kakega področja, kjer bi mu dlaka manjkala. Nič ne sproži tega napada. Lahko je v naročju, se mu kar naenkrat začne prsni koš trest in potem začne zelo močno kašljati/kihati. Potem pa ko, ga začnem tapkati po trebuhu se pa umiri. Dam mu tudi Gimpet, pa vseeno prihaja do tega.  Sicer je zdrav, živahen, ko smo zunaj, celo zelo živahen, kakci so normalni, tako, da se zelo čudim, zakaj ima te napade in ne vem kako naj mu pomagam  :?:

sašy:
Jaz sem pa enega pred enim mesecem kupila v zooticu, pa že od začetka kiha tudi do 10 naenkrat. Drugih bolezenskih znakov nima. ALi kdo ve kaj bi lahko bilo, ali je to normalno. Meni so rekli da je možno zaradi žagovine, ki jo ima kot podlago, ali zaradi  prahu. Ampak pravi napad kihanja je dobil pod deko, mi lahko kdo svetuje, saj naj bi ga pred nakupom veterinarsko pregledali... Kaj naj naredim? Hvala :ferret:

sašy:
Pozdravljeni! Rada bi vam povedala celo zgodbo, da bi mi znali svetovati! Takole gre: 1o. Januarja sem dobila en teden prej naročenega dihurčka! Bil je star šele 3 mesece! Že od začetka veliko kiha, tudi do 10 naenkrat. Ostalih bolezenskih zanakov nima. Obrnila sem se že na veliko ljudi, pa so mi rekli, da mogoče zaradi mehčalca na majcah, v njegovi kletki ali pa zaradi premal vročine med pranjem (najmanj 40 stopinj), vendar smo prali pravilno! Potem so rekli, da je možno zaradi žagovine, vendar nem jo je svetovala prodajalke, zdaj jo bomo odstranili da vidimo kako se odnese.  Potem so mi rekli zaradi prehu. Enkrat pa je dobil napad kihanja pod deko, mogoče je res bila oprana z mehčalcem, vendar zakaj potem kiha tudi v kletki? Imamo namreč tudi mačka. Prosim naj mi kdo svetuje :thnx:

Jana:
Vsekakor najprej odstrani žagovino, ker nima kaj početi v dihurjevi kletki in je zelo možno, da kiha zaradi tega.

sašy:
Sem že na tem!Drugače pa me zanima ali je možno da zaradi tega (žagovine) občasno po enkrat  ali celo večkrat kihne tudi za sedežno, pod deko, na ploščicah? hvala

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Sitemap 
Go to full version