O dihurjih > Notranji organi

Utripanje srčka

(1/2) > >>

Bina:
Opazila sem tudi- ko je Sašo spal na meni, da mu je zelo neenakomerno bil srček.... :think: :huh: Zato me zanima kakšen je normalen utrip srca in ali je normalno, da hitrost utripa malo varira med spanjem- posledica sanjanja- ali bi moral biti enakomeren? :think: :blik:

maja01:
Normalen srcni utrip je precej hiter (neko pravilo je, manjsa kot je zival, hitrejsi je pulz) in sicer nekje med 120 in 300 udarci na minuto. Naceloma je konstanten, jasno pa lahko ob ekscitaciji (tudi v sanjah) hitro naraste. Sicer je v spanju praviloma nizji kot v budnem stanju.
m.

Bina:
Dobro- to da manjša ko je žival hitrejši je pulz je tudi nekako logično :yes: Ampak mene je bolj "zmotila" ta neenakomernst, ki se je sicer enakomerno ponavljala :huh: :think: če me razumeš.... Kot bi šlo nekako takole tdmtdmtdmtmtm tdmtdmtdmtmtm ....  :blik:

maja01:

--- Citat: Bina - nedelja 26 oktober, 2008, 21:56:04 21:56 ---neenakomernst, ki se je sicer enakomerno ponavljala :huh: :think: če me razumeš....
--- End quote ---

eeee ... niti ne.  :think:

Bina:
 ROTFL :drool: ja tako nekak tdmtdmtdm tmtm tdmtdmtdm tmtm.... :huh: Mah verjetno je itak vse OK, ker videt ni nič drugačen :yes: :cheese:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Sitemap 
Go to full version