O dihurjih > Zdravje

(Pre)debel dihur

(1/1)

mashy:
Malo čudno vprašanje. Ampak zanima me, ali je lahko dihur predebel (tako kot mačke, psi)? Glede da imajo tako kratek prebavni trakt, in da morajo imeti non stop hrano? Jaz mislim, da ne morejo biti.... :think: Ali se morda motim?  :) Sprašujem pa se to, ker je čas, ko se dihurji "redijo", pri nas Bobek, Vili pa ne. In non stop nekaj melje, in počasi postaja pravi "debeluh" :cheese:

bibika20:
O tem smo že govorili.... Dihur, če je hranjen s kvalitetno hrano ne more postati predebel... Dihur poje le toliko kolikor fizično rabi določenih snovi (npr. proteinov itd.)... In če njegova hrana vsebuje malo dobrih snovi in veliko npr. ogljikovih hidratov in sladkorja bo dihur čutil potrebo po hrani, da zadosti potrebo po npr. proteinih, hkrati pa bo zaužil preveč slabih snovi in postal predebel! Drugače pa so debeli dihurji redkost (in posledica slabe prehrane)! Njihovo "redenje" pa je v večini posledica menjave letnega časa oz. prihod zime (dihur se lahko v tem času zredi tudi za 40%, ki jih spomladi zgubi, drugi fihur pa lahko imajo težo bolj konstantno)! ;) :)

O tem smo drugače že govorili v temi Teža odraslih dihrjev... Tu je link, do pogovora o debelosti oz. nedebelosti:
http://www.zverinice.com/forum/index.php/topic,102.15.html

mashy:
Joj, to temo sem pa res spregledala... Se opravičujem. Moja dva imata vedno enako hrano, ki je dovolj kvalitetna, tako da očitno res prihaja tisti zimski čas... Mi je pa smešno,ker se samo 1 redi, druga pa sploh ne. Hvala na informaciji...

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version