O dihurjih > Vedenjske motnje / spremembe v obnašanju

Prekomerno spanje

(1/14) > >>

blyss:
živjo! Prosila bi za nasvet!
Torej - pred 2ma letoma smo kupili dihurčka starega 2,5 leti od nekoga , ki se ga je naveličal. poimenovali smo ga Rudi. Izkazal se je za res krasno živalco, čeprav prej ni imel veliko stikov z človekom. Vsak dan ga peljemo na sprehod in izredno rad se crklja - kar sam se pride vležt v naročje. zadnje čase pa sem opazila, da res res ogromno spi- tudi po 23 ur na dan. Čeprav je že (po mnenju drugih) v letih se mi to ne zdi normalno. Danes sem šla k veterinarju in je rekel, da ima res nekoliko "matast" pogled in je postavil diagnozo- pomanjkanje vitaminov in predpisal vitaminsko pasto. Ali ima kdo kakšne izkušnje, če je res samo to problem.
Jaz sem mislila, da mu je mogoče kljub vsej naši igri in družbi dolgčas po dihurski družbi in smo par dni nazaj kupili 1 leto staro dihurčico. Le ta je pa res zelo zelo živa. Ta je pa popolno nasprotje našemu Rudiju je pa do sedaj spala le par uric. Opazila sem, da ji konstantno srček bije zelo hitro, ji prav razbija. Pa je veterinar rekel, da je vse ok- brez kakršnih koli preiskav. Bi me vseeno moralo skrbeti.
Prav tako zgleda, da nista najboljša prijateja, se malo ovohata drugače pa hodita drug mimo drugega. Medtem, ko Rudi spi v svoji košarici, ona konstanto rine k njemu. in medtem, ko zgleda ,da je on raje v mojem naročju, bi se ona konstantno 24ur/dan igrala. Ali ima kdo kakšne izkušnje- je to le stvar časa , da se prilagodita drug drugemu ali je naš Rudi( ki je bil celo življenje brez dihurske družbe) enostavno najbolj  zadovoljen če je sam( kadar se mi neukvarjamo z njim)? Naj še povem , da je balkon celotno zadihtan z okni in da se lahko sprehajata po celotnem stanovanju. On je kastriran ona ne( bi naredilo kaj spremembe v njunem odnosu če njo steriliziramo) in ona je pri prejšnem lastniku(bila je celo življenje v eni majhni kletki, saj se jo je on bal)že imela 1x mladičke.
Res ne vem kaj naj storim zato res lepo prosim lastnike z izkušnjami , da mi prosim pomagate. Že vnaprej res hvala. lep ozdrav.

bibika20:
Glede zdravstvenih problemov ti jaz ne bom znala najbolje pomagati, saj še nisem imela izkušenj z starejšim dihurjem... Lahko pa ti povem, da moraš samičko nujno kastrirati (zakaj kastrirati in ne sterilizirati in kako in kaj glede tega si preberi v temi o kastraciji... Tu je link: http://www.zverinice.com/forum/index.php/topic,42.0.html ! In ti priporočam, da si o tem vse prebereš saj je to zelo pomembno! ;))
Pa daj objavi kake sličice tvojih zverinic v temi O naših zverinah! :drool:

aniya:
Hmm...kam ste ga/ju pa peljali k veterinarju? Po mojih izkušnjah trenutno zaupam svojo dihurko LE veterinarski fakulteti oz. vet.Račniku in pa seveda Maji. Če niste bili tukaj, toplo priporočam :yes: KAr se tiče spanja tudi sama ne vem kaj dosti. Moja je namreč prespala cele dni, ko je bila bolna(ECE)...bodite pozorni na blato oz iztrebke(kar verjamem da ste :) )

mashy:
Pozdravljena! Malo več o tej temi, kako se dihurji navajajo na novo družbo si lahko prebereš tu http://www.zverinice.com/forum/index.php/topic,105.0.html 
Za dihurja se sigurno boljše, če ima družbo. Naš Rudi je bil nekaj časa tudi depresiven, ko smo mu pripeljali Vilija, in mi je tudi cel čas silil v naročje, in se cartal (kot bi mi hotel povedati, da je prvi in da naj ga imamo radi). Čez nekaj časa pa sta z Vilijem postala najboljša prijatelja, kar se je videlo tudi v Rudijevem obnašanju (igra non stop in divjanje po stanovanju). Upam, da bo z Rudijem čim prej boljše!

maja01:
Meni postane kar slabo, ko berem take "diagnoze" nasih veterinarskih "genijev". :angry: :wall:
Zelo mozno je, da ni z dhurjem popolnoma nic narobe, da gre le za zimsko "sapnje", jasno pa je sprememba vedneja lahko znak za karkoli manj prijetnega. Takole prek neta je tezko/nemogoce ugibati in bi ga, ce je mogoce, zelela videti v zivo. ena moznost je, da se z dihurjem oglasis pri nas v ambulanti, moznost je tudi, da ga pridem en dan pogledat, predvsem, da vidim kako funkcionira v domacem okolju.
Da bi slo z apomanjkanje vitaminov je skrajno malo verjetno, razen, ce ga res hranis s popolnoma neprimerno hrano.
m.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Sitemap 
Go to full version