O dihurjih > Alergije, kožne spremembe

Podkožne bulice

(1/1)

urša:
Maja, prosim za pomoč!
Pri Rudyu smo v zadnjem tednu zatipali več malih bulic (mogoče 8 do 10), rekla bi premera cca 3 mm. Ima jih na vratu, na hrbtu, na sklepu tačk... Tipajo se tako, kot tipaš čip v podkožju. Na sami površini kože ni nobene spremembe barve, kraste ali česa podobnega, je normalno odlakan, nima brezdlačnih mest. Ima še zimsko dlako in se potem malo težje prebijemo do kože Glede na to, da je zelo cartljiv, ga tudi čohanje, namenjeno otipavanju bulic, ne boli, ampak celo paše, ker zraven zadovoljno liže roko, ki ga boža. Bulice mi delujejo tako, kot da so v podkožju in niso priraščene npr. na rebra.
Res je, da glede na to, da je odspal zimsko spanje, spet aktivno hodi na sprehod in ga zaradi svinjarije po tleh (ostanki soli, prahu in podobno) vsak večer splaknemo z mlačno vodo - brez šampona.
Januarja je bil star 4 leta. Je normalno, normalno se iztreblja, je živahen, vsak dan naredi na sprehodu kakšne 3-4 km. Hranim ga z Orijen briketi, almo nature pašteto za mlade muce kot dodatkom, mačjim mlekom za posladek, 1 rumenjakom na teden, dobiva multivitaminsko in malt pasto, za priboljšek pa suhomesnate koščke Dr. Clauders. Mesa drugače ne je, ker ga je vztrajno zavračal, ne glede na obliko in način priprave.
Kaj bi to bilo oziroma kaj narediti, da ne bi bilo kaj narobe?
Hvala za odgovor!

maja01:
Definitivno bi bilo fajn kaksno od teh bulic malo natancneje pogledat. Glede na to, da sta s celjskega konca, zmeni se z Ano Kocevar (Vet. center Celje), da se pridete pokazat.
m.

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version