Forum Zverinice

Prosimo, da se prijavite or registrirate .

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino prijave
Napredno iskanje  

Novice:

Vse nove uporabnike naprošamo, da se najprej predstavijo v forumu O članih in upoštevajo pravila foruma.
Hitri vodnik za nove in bodoče lastnike
Društveni telefon: +386 70 775 734
Vabimo vas, da se nam pridružite v Facebook skupini Zverinice

Strani: [1]   Dol

Avtor Tema: Obvestilo glede registracije uporabnika "VzrejaDihurjevzRodovnikom"  (Prebrano 4092 krat)

0 Uporabnikov in 1 gost spremljajo to temo.

maja01

 • Administrator
 • *****
 • Odjavljen Odjavljen
 • Komentarjev: 10.707
 • Beastmaster
  • zverinice
Obvestilo glede registracije uporabnika "VzrejaDihurjevzRodovnikom"
« : ponedeljek 24 junij, 2013, 21:05:26 21:05 »

Spoštovana gospa Lara,

ker na vaši FB strani kot neregistrirani uporabniki ne moremo odgovarjati, vam bomo javno odgovorili tule in morda vsem, ki sodelujejo v debati na vasi FB strani, osvetlili zadevo tudi z druge strani ...

Dne 17. 6. 2013 ob 17.03 smo z vaše strani na forumu (ne v društvu, ampak na forumu) prejeli registracijski zahtevek za registracijo uporabnika "VzrejaDihurjevzRodovnikom".

Istega dne (torej 17. 6. 2013) ob 18.06 vam je bil na navedeni e-mail naslov poslan sledeči odgovor:
Pozdravljeni,
z vasega e-mail naslova smo dobili registracijski zahtevek za uporabnik VzrejaDihurjevzRodovnikom. Ker ste na nasem forumu ze registrirani z uporabniskim imenom TomazP, registracija novega uporabnika ni mogoca. Lahko uporabljate svoj stari profil, na vaso zeljo vam lahko tudi spremenimo uporabnisko ime in posljemo novo geslo, ce ste starega izgubili.
Z lepimi pozdravi,
ekipa foruma Zverinice

(opomba: do omenjenega profila in objavljenih sporocil (najdete na klik) lahko dostopajo vsi registrirani uporabniki foruma. izjema sta s strani omenjenjega uporabnika objavljeni zadnji dve sporocili, ki sta zaradi krsenaj pravil foruma, premaknjeni v del, ki je dostopen le moderatorjem foruma)

Dne 24. 6. 2013 ob 15.49 smo z vaše strani prejeli:
sporocilo umaknjeno, na zeljo/zahtevo posiljateljice e-maila.

in vam istega dne, 24. 6. 2013 ob 16.03 odgovorili:
Pozdravljeni,
na registracijski zahtevek smo vam odgovorili dne 17. 6.
Kopiram odgovor: kopija odgovora na registracijski zahtevek

24. 6. 2013 ob 18.38 smo prejeli:
sporocilo umaknjeno, na zeljo/zahtevo posiljateljice e-maila.

Zatem je sledila objava na vašem FB zidu:
Imam žalostno novičko in sicer : Društvo Zverinice NE ŽELI SPREJETI medse EDINO URADNO VZREDITELJICO DIHURJEV v SLOVENIJI. Sama sem začudena nad njihovim odzivom, saj vem, da se predsednica društva, že dolga leta bori proti vzreji dihurjev, ki nimajo Pedigree-ja in pridno osvešča svoje uporabnike. V Sloveniji je premalo sodelovanja in skupinskega delovanja, ki pa bi ga lahko, še posebej na področju naših Dihurčkov, potrebovali.

Naš odgovor, dne 24. 6. 2013, ob 7.52:
Pozdravljeni.
Mail smo vam poslali, zakaj ga niste dobili, ne vem. Lahko vam ponovno preposljemo odgovor.
Cudi nas, da pravite, da z omenjenim uporabniskim racunom nimate nicesar, saj je uporabnik pod tem imenom pisal o dihurjih Janku in Metki, ki sta starsa vasih preteklih legel. Prav tako je v enem od svojih sporocil napisal, da vas lahko obiscemo na vasi FB strani: Vzreja dihurjev. V priponki (glej sliko v priponki) vam v dokaz posiljamo zaslonsko sliko zadnjih treh sporocil, ki so bila pod tem imenom objavljena na nasem forumu.
Bi vam pa, povsem dobro namerno svetovala, da v bodoce kakrsne koli konflikte ze (ne nujno povezane z dihurji), najprej resujete tam kjer mislite, da se pojavijo in ne v javnosti. Ker seveda bomo v drustvu na objavo na vasi FB strani odreagirali.
Z lepimi pozdravi,
Maja Čonč, predsednica društva Zverinice in administratorka foruma Zverinice

Ne razumemo v čem točno je težava. Obvestili smo vas le, da na forumu ne dovolimo dvojnih registracij uporabnikov (in enako bomo odreagirali pri vsakem uporabniku kjer bomo to ugotovili). Ponudili smo vam, spremembo uporabniškega imena in ponastavitev gesla, če morda prejšnjega ne poznate več.
Drugih zahtevkov ali prošenj z vaše strani v našem društvu nismo prejeli.

Kar se tiče ostalih komentarjev na FB strani "Vzreja dihurjev" - v našem društvu se z vzrejo dihurjev ne ukvarjamo. Kolikor nam je znano, se tudi nihče od trenutnih članov ne. Namen društva Zverinice je seznanjanje članov ter širše javnosti s pravilno oskrbo, nego in potrebami dihurjev, sodelovanje s strokovno (veterinarsko) javnostjo, pomoč pri nameščanju živali, posredovanje pri iskanju novih domov za brezdomne dihurje in pomoč pri njihovi oskrbi. In mislimo, da to tudi počnemo, kar ne nazadnje, izkazuje tudi status društva, ki deluje v javnem interesu, ki smo ga pridobili v začetku leta 2012.
Že če pogledamo samo na splet, bi težko rekli, da: da so Zverinice v prvi vrsti ljubitelji svojih lastnih živalic, nikakor pa nimajo želje bodisi pomagati ali svetovati, kaj šele sprejemati drugih ljubiteljev živali medse. Na spletni strani www.zverinice.com je objavljenih precej informacij o oskrbi, negi, zdravju in prehrani dihurjev, med objavami se najde tudi informativno zloženko (ki obstaja tudi v tiskani obliki) o belih dihurjih, lahko pa si ogledate tudi seznam dihurjev, ki smo jim v društvu pomagali (seznam na spletni strani verjetno ni popoln, bolj točni podatki so objavljeni na forumu). Na forumu (tukaj), ki je del spletne strani, je registriranih 429 uporabnikov, ki so v 2005 tem napisali 62712 sporočil. Verjemite, da niso vsi prispevki le pogovor med člani društva ... Nasi člani so redno pripravljajo informativne prispevke tudi za druge spletne strani in medije, odgovarjajo na vprašanja na drugih forumih (je pa res, da uporabnike, ki sprašujejo drugod, običajno preusmerimo sem, iz povsem enostavnega razloga, ker je tu že večina odgovorov na najpogostejša vprašanja, ki se pojavljajo), sodelujejo tudi v informativnih oddajah na televiziji, radiu ter pripravljajo strokovne vsebine s področja zdravstvenega varstva dihurjev (namenjene veterinarjem in študentom veterine).
Tudi o nepripravljenosti za nesodelovanje bi težko govorili, sodelujemo namreč z večino društev, ki v RS delujejo na področju zaščite živali, pa tudi z drugimi organizacijami in inštitucijami. Poleg tega tesno sodelujemo tudi s hrvaškim društvom Tvorum.
Članstvo v društvu je prostovoljno, nikogar ne silimo, da se v društvo včlani, če se z našim delovanjem in pogledom na oskrbo in vzrejo dihurjev ne strinja. Nikogar tudi ne silimo, da nas pri našem delovanju podpira, smo pa seveda, pomoči veseli. V društvo se lahko včlani vsakdo, ki se strinja z našim stautom in našim poslanstvom in smernicami delovanja.

Z lepimi pozdravi,
Maja Čonč, predsednica društva Zverinice
« Zadnja sprememba: sreda 13 avgust, 2014, 16:20:12 16:20 maja01 »
Evidentirano
You become responsible, forever, for what you have tamed.

maja01

 • Administrator
 • *****
 • Odjavljen Odjavljen
 • Komentarjev: 10.707
 • Beastmaster
  • zverinice
Odg: Obvestilo glede registracije uporabnika "VzrejaDihurjevzRodovnikom"
« Odgovor #1 : torek 25 junij, 2013, 11:47:50 11:47 »

25. 6. 2013, ob 12.28 smo prejeli:
sporocilo umaknjeno, na zeljo/zahtevo posiljateljice e-maila.
« Zadnja sprememba: sreda 13 avgust, 2014, 16:21:54 16:21 maja01 »
Evidentirano
You become responsible, forever, for what you have tamed.

maja01

 • Administrator
 • *****
 • Odjavljen Odjavljen
 • Komentarjev: 10.707
 • Beastmaster
  • zverinice
Odg: Obvestilo glede registracije uporabnika "VzrejaDihurjevzRodovnikom"
« Odgovor #2 : torek 25 junij, 2013, 11:49:07 11:49 »

25. 6. 2013, ob 11.46 smo odgovorili:

Pozdravljeni,

kot na ostalih forumih, tudi na forumu Zverinice podvojene registrcije niso dovoljene. Glede na to, da je Slovenija majhna, za večino ljudi, sploh tistih, ki vzrejajo, vemo kdo so (v smislu kdo sodi h kateremu dihurju in obratno). Še toliko bolj, če so v zapisih ene osebe povezave do spletne/FB strani, ki jo uporablja tudi druga. Z vašo osebno situacijo seveda nismo bili seznanjeni in torej nismo mogli vedeti, da z uporabnikom, ki je registriral up. ime TomazP ne živite več skupaj. Če bi včeraj to takoj pojasnili, bi bila zadeva urejena in odobren tudi registracijski zahtevek.

Podvojene registracije nimajo nikakršne veze z rejo in vzrejo dihurjev in s tem kdo je kdo. Na forumu Zverinice je registriranih 429 uporabnikov in do sedaj smo potrdili še vsak zahtevek za registracijo, ki ni bil "spam". Potrjevanje uporabnikov s strani administratorjev oz. glavnih moderatorjev je uvedeno zgolj zato, ker se na forum dnevno prijavi več t.i. "bot-ov" (spam robotov).

Glede na vašo včerjašnjo reakcijo in blatenje društva, ki je upravitelj spletne strani in lastnik foruma, pa smo se odločili, da vam registracijskega zahtevka ne bomo potrdili, saj z osebo, ki komunicira na tak način, ne na forumu, ne v društvu, ne želimo imeti ničesar.

Kar se tiče same vzreje dihurjev - še enkrat ponavljam, da se naše društvo kot tako z vzrejo ne ukvarja (in se tudi ne namerava), kolikor nam je znano, tudi nihče od trenutnih članov ne - pozdravljamo vašo odločitev, da za vzrejo uporabite dihurje s preverjenim poreklom (bi pa sami priporočili drugega vzreditelja).
Upamo tudi, da se zavedate, da gre v vzreji za mnogo več kot za znano poreklo in rodovnik, da imate vizijo kaj v vzreji želite doseči, da veste zakaj ste in boste izbirali določene paritvene kombinacije.
Kaksna točno so določila EUFeB glede vzreje dihurjev nam ni poznano, predvidevamo pa, da so pisana v dobrobit zivali in zajemajo najmanj to kar smatramo pod osnovno oskrbo mladičev (tretma proti parazitom, 1x cepljenje proti pasji kugi, čipiranje) in tudi preventivni pregled vzrejnih dihurjev, izločitev kombinacij oz. staršev, ki se izkažejo za nosilce neželenih lastnosti.

Na vaši vzrediteljski poti vam želimo veliko sreče in uspehov, predvsem pa premišljenih dejanj in delovanja v dobrobit dihurjev in njihovih novih skrbnikov.

Z lepimi pozdravi.
Maja Čonč
Evidentirano
You become responsible, forever, for what you have tamed.

maja01

 • Administrator
 • *****
 • Odjavljen Odjavljen
 • Komentarjev: 10.707
 • Beastmaster
  • zverinice
Odg: Obvestilo glede registracije uporabnika "VzrejaDihurjevzRodovnikom"
« Odgovor #3 : torek 25 junij, 2013, 11:49:31 11:49 »

In s tem z naše strani komunikacijo zaključujemo.
Evidentirano
You become responsible, forever, for what you have tamed.

maja01

 • Administrator
 • *****
 • Odjavljen Odjavljen
 • Komentarjev: 10.707
 • Beastmaster
  • zverinice
Odg: Obvestilo glede registracije uporabnika "VzrejaDihurjevzRodovnikom"
« Odgovor #4 : sreda 06 avgust, 2014, 14:47:52 14:47 »

Ponavljam, ker velja se vedno: In s tem z naše strani komunikacijo zaključujemo
Evidentirano
You become responsible, forever, for what you have tamed.

Dionniz

 • golič
 • *
 • Odjavljen Odjavljen
 • Komentarjev: 3
Odg: Obvestilo glede registracije uporabnika "VzrejaDihurjevzRodovnikom"
« Odgovor #5 : petek 08 avgust, 2014, 23:25:54 23:25 »

Ponavljam, ker velja se vedno: In s tem z naše strani komunikacijo zaključujemo

Kaj se to nanaša na moje vprasanje?

Citat
Pozdravljeni

vas razumem, ampak ne razumem pa, ker koliko vem si prizadevate za zdravje in korist dihurckov pol pa prezirate eno izmed edinih vzrediteljev dihurjev z rodovnikom v Sloveniji in z tem dovoljujete porast nerodovnišlkih oz dihurjev z možnostjo genskih napak. Pri tem se mi vaša vizija krega z zdravo pametjo ker na eni strani si prizadevate da bi bili dihurčki zdravi po drugi strani pa prezirate ravno ljudi v lastni drzavi ki vzrejajo "ciste dihurje", kaj je morda ego večji od prizadevanja društva?
Evidentirano

Andja

 • moderator - član
 • *****
 • Odjavljen Odjavljen
 • Komentarjev: 3.730
Odg: Obvestilo glede registracije uporabnika "VzrejaDihurjevzRodovnikom"
« Odgovor #6 : sobota 09 avgust, 2014, 00:40:12 00:40 »

Kar Maja ni povedala je, da imamo z njimi izredno slabe izkušnje. Od samega odnosa (grožnje po telefonu) do tega, da za mladiče iz svojega legla ne poskrbijo, kot bi morali.
Vem, ker imam eno njihovo "zavrženo" dihurko.

Za več informacij si lahko prebereš mojo temo Šišmiš Šiškebab in Lili Sraka.
Evidentirano
Kar je dano, je v pesku zakopano.... Sulplaaaajz!!!!

maja01

 • Administrator
 • *****
 • Odjavljen Odjavljen
 • Komentarjev: 10.707
 • Beastmaster
  • zverinice
Odg: Obvestilo glede registracije uporabnika "VzrejaDihurjevzRodovnikom"
« Odgovor #7 : sobota 09 avgust, 2014, 01:09:13 01:09 »

To se nanaša na moj odgovor (preko e-poste) zakaj je bil komeetar izbrisan, ki je bil tak:

Pozdravljeni,
ker zaradi lanskega blatenja nasega drustva s strani omenjene rejke ne zelimo imeti z njo nikakrsnega opravka.
S spostovanjem,
Maja


In na dejstvo, da je bilo v zadnjih dneh na drustveni FB objavljenih nekaj oglasov s strani omenjene rejke. Ker za to ni bilo privoljenja s strani drustva (in ga iz zgoraj omenjenih razlogov tudi ne bo), so oglasi izbrisani.

Mimogrede, na tem forumu veljajo dolocena pravila, eno od njih je tudi to, da se novi uporabniki predstavijo v temu namenjeni rubriki. (http://www.zverinice.com/forum/index.php/topic,4.0.html)

lp, m.
« Zadnja sprememba: sobota 09 avgust, 2014, 01:11:29 01:11 maja01 »
Evidentirano
You become responsible, forever, for what you have tamed.

Dionniz

 • golič
 • *
 • Odjavljen Odjavljen
 • Komentarjev: 3
Odg: Obvestilo glede registracije uporabnika "VzrejaDihurjevzRodovnikom"
« Odgovor #8 : ponedeljek 11 avgust, 2014, 17:30:35 17:30 »

Kar Maja ni povedala je, da imamo z njimi izredno slabe izkušnje. Od samega odnosa (grožnje po telefonu) do tega, da za mladiče iz svojega legla ne poskrbijo, kot bi morali.
Vem, ker imam eno njihovo "zavrženo" dihurko.

Za več informacij si lahko prebereš mojo temo Šišmiš Šiškebab in Lili Sraka.

Zdaj pa če ves razumem so vzreditelji krivi da so lastniki zavrgli dihurko al kako? in kako veste da za mladiče ne poskrbijo dovolj, ali ste sodelovali?

Citat
Mimogrede, na tem forumu veljajo dolocena pravila, eno od njih je tudi to, da se novi uporabniki predstavijo v temu namenjeni rubriki. (http://www.zverinice.com/forum/index.php/topic,4.0.html)

sem se predstavo
Evidentirano
Strani: [1]   Gor