O dihurjih > Alergije, kožne spremembe

'lupljenje' smrčka

(1/1)

Ashaver:
Se mi zdi da nisem zasledila še nobene teme kjer bi bilo to omenjeno...namreč pri Nissi sem zdaj že drugič opazila, da ima na smrčku tako kot da bi imela krastico, vendar le ta štrli stran. Ne znam dobro razložiti, ampak prej je imela povsem temen smrček, zdaj pa se na njem pojavljajo svetle lise :?: Ne izgleda da jo boli, tudi ne izgleda kot da bi bilo poškodovano, samo manjši del izgleda kot neka luska in štrli stran, nato pa sam odpade. Če se jo dotaknem tam je tudi nič ne moti.
Ali bi lahko to pomenilo da je kaj narobe in se moramo oglasiti pri veterinarju, ali je to normalen pojav?

Masa:
Mislim da je cisto normalno :)
Z leti nekateri dihurji zacnejo izgubljati temno pigmentacijo. Dostikrat rata temen smrcek pri silverjih in temnejsih sable dihurjih iz 'fancy' linij tak roznato pikast.

Luskast je smrcek lahko zaradi bolj suhega zraka.

Ashaver:
O super, hvala za odgovor :) Sem raje pisala kot da bi nekaj ugotavljala ali je ali ni :)
Saj ni cel smrček luskast ampak samo tam, kjer potem izgubi barvo, izgleda kot da bi se tisti del smrčka olupil temne barve in nastane svetla lisa :)

maja01:
Tako kot je napisala Masa, je normalno (razen, ce bi bila koza spodaj vneta/krvava/kakorkoli drugace poskodovana ali ce bi bil cel smrcek v krstah). Tudi koza na smrcku je pac koza, ki se mora obnavljati in obnavlja se tako, da gre zgornja plast pac dol.
Mozno je, da se bolj lusci (oz. da je bolj opazno) zdaj v casu centralne kurjave, ker je pac zrak bolj suh. Lahko namazes z vazelinom (tistim brez dodanih vonjev in okusov), malo domace ognjiceve kreme - predvsem zaradi vlazenja, ne zaradi drugega (ni pa nujno).

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version