O dihurjih > Notranji organi

Merjenje glukoze

(1/1)

maja01:
https://www.youtube.com/watch?v=gHRUIqisMvw&feature=youtu.be


Potrebuješ:
- umerjen merilnik glukoze (jaz uporabljam Accu-Check Nano, umerjen na verificiranem aparatu na Veterinarski fakulteti)
- ustrezne merilne trakce
- injekcijsko iglo (priloženo pero z lancetami na dihurski koži ne deluje najbolje)
- malt/vitaminsko pasto za fiksacijo dihurja (sicer pri dihurjih z inzulinomom to ni najbolj priporočljiv priboljšek, ker vsebuje tudi sladkor, ampak v ta namen in v majhnih količinah je ok, lahko pa uporabiš olivno/bučno olje ali vazelin)
- dihurja

Dihurja si položiš v naročje, mu na trebuh namažeš malo paste in med tem, ko jo liže, zmasiraš blazinico na zadnji taci, da pospešiš krvavitev. Če želiš, lahko tudi razkužiš, ni pa nujno.
Pripraviš si merilnik, vanj vtakneš trakec za merjenje (na zalogi imej še kakšnega - po cca. 1 minuti se merilnik izklopi in boš moral uporabiti nov trakec, če se "zaštrikaš").
Če je potrebno, dihurju namažeš še malo paste na trebušček.
Iglo zapičiš v blazinico - ne smeš biti prenežen, ker je koža na tem delu precej trda, ni pa treba, da prst ravno prebodeš ... Blazinico stisni, da priteče kapljica krvi, prisloni merilnik in počakaj na rezultat.
Vrednosti nad 3,8 mmol/l oz. 70 mg/dl so ok, če meriš dve uri od zadnjega obroka, ampak za vsak slučaj še parkrat preveri, ker nivo krvnega sladkorja čez dan niha, da se koncentracija slučajno ne spusti pod to vrednost (lahko je pa višja, tja do 6,7 mmol/l = 120 mg/dl).

Andja:
 :goodpost:

maja01:
Sva imela s Skratom danes "zur" in sem rekla, da eno od vseh teh merjenj pa lahko posnameva, ker je zmeraj tezko razlozit kako to gre. Ce pa vidis, je pa za nekoga, ki to dela prvic, mogoce (vsaj malo) lazje.

Đanđa:
Super prikaz. To bo marsikomu pomagalo :)

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version