O dihurjih > Reprodukcija

Sterilizacija

(1/2) > >>

Itomojca:
Pozdravljeni. Zanima me, če se 14 dni po sterilizaciji dihurke opazi brazgotina na trebuščku? Mi smo včeraj rešili 2 leti (+-)  staro dihurko,  brez papirjev,  katera je bila baje 14 dni nazaj sterilizirana. Sicer smo danes ob treh popoldne dogovorjeni z vet. Cvetko Margold,  ampak me vseeno zanima,  ker do sedaj na trebuhu razen manjše poraščenosti in cecekov nismo videli nobene brazgotine.  Ne vem ali je poseg pri dihurjih tako mali in se tako hitro celi da ni nič videti.  Do sedaj smo ugotovili, da ima vnete oči, da je sestradana,  začutili in videli smo vse vretenca na hrbtenici,  za nohte sploh nisem vedela da lahko zrastejo tako dolgo,  ušesa so rjava ali garjasta, vode ne zna piti iz napajalnika ali posodice,  od včeraj je pila samo svoj urin,  edino ko sem jo pretentala in ji dala sveža jetrca v posodico sem jih malo zalila z vodo je le-to malo polizala. čakamo na pregled in upamo da ne bo še kaj hujšega.
P.s. Se opravičujem ker odpiram novo temo,  malo se še lovim na forumu,  zato prosim moderatorja da spremeni ali popravi če je potrebno. Mojca

KatjaT:
Zdravo! Če se ne vidi brazgotine je to po moje zelo čudno. :think: Fifi je imela jasno črto čez cel trebušček in dokler je bil obrit, je bila brazgotina vidna. To je po moje dobro da se Cvetki omeni.

Kja se pa tiče stanja male revice in prejšnega lastnika bom pa kar raje tiho ker bom postala drugače zelo nevljudna.  :batine: :angry: :wall: :sick:

Upam da vse lepo uredite. :roze: Dajte nas obveščat o napredku! 

KatjaT:
Evo, sem poiskala sliko od Fifi, in to je več kot 1 mesec po kastraciji. Na trebuščku boš videla tanko črto čez trebušček - ta je od kastracije.Zato mi je kastrirana dihurka brez brazgotine zelo čudna zadeva. :think:

Sem pa opazila tudi da si uporabila besedo 'sterilizacija' - to ne bo OK, dihurko je potrebno KASTRIRATI - odstraniti vsa rodila, in če to niso naredili (kar bi mogoče razložilo malo brazgotino) bo morala ponovno na operacijo.

Andja:
 :goodpost:

Itomojca:
Včeraj smo našo Pupiko in Filipa peljali k ga. Cvetki Margold. Nad stanjem Pupike je bila sokirana,  Našli smo rez po kastraciji (ne sprašujte kako to da ga mi nismo videli),  dobila je zdravilo proti zajedalcev. Videla je da ni imela prave prehrane,  zato jo bomo mi sedaj še bolj razvajali. Čez en mesec jo peljemo na prvo cepljenje proti pasji kugi. Uspelo nam jo je tudi prepričati da je voda iz napajalnika boljša kot urin.  Sedaj ji moramo dati malo časa da se navadi vseh novosti okoli nje,  potem upajmo da bo vzporedno z tem tudi prenehala z grizenjem.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Sitemap 
Go to full version