O dihurjih > Reprodukcija

Samička se goni

(1/15) > >>

ninica:
Živijo.
Oproste, ker nisem toliko časa pisala in sem vem še dolžna slikice, na kar nisem pozabila.
Zdaj pa imam veliko težavo. Moja dihurčica je godna za paritev, vendar jaz nimam samčka na razpolago.
Ali bi mi upal kdo priskočiti na pomoč, ker ne želim, da bi bilo kaj narobe.
HVALA ZA RAZUMEVANJE IN ČIM HITREJŠI ODGOVOR.
LP Nina

maja01:
Moj nasvet je, da jo CIMPREJ peljete na kastracijo.

Bina:
Hm.... Sash bi lahko mel mladicke :embarassed: :cheese: Ce bi jih rada imela? Zaenkrat se caka na snip-snip, se je pa mislim da zacel gonit, ker zadnjih nekaj dni posteno SMRDI :sick: in to drugace :mez:

maja01:
Zakaj taka reakcija ...

Ker sem mnenja, da je vzreja zivali zelo odgovorna zadeva in da se mora zanjo odlociti clovek, ki ve kaj dela, zakaj se je zato odlocil in ve kako se vsega skupaj lotiti. Mislim, da je vse skupaj potrebno malo vec premisleka kot - zelimo imeti mladicke, ker so blazno lustni ...

Preden se odlocite za leglo (velja tako za lastnike samicke kot tudi samca!), prosim razmislite, ce veste v kaj se spuscate. Se zavedate, da boste odgovorni za zivljenje skotenih maldicev? Ne samo tista dva meseca, ko bodo v leglu, ampak na nek nacin za vedno? Se zavedate, da bodo samica in mladici potrebovali drugacno oskrbo? Se zavedate, da so legla dihurjev lahko zelo stevilcna (tudi do 15 mladicev, ceprav je res, da je taka stevilka redka)? Se zavedate, da boste kot odgovorni vzreditelji (menda boste pristopili na tak nacin, kajne) teh 5-10 malih vragcov (btw, si predstavljate kako izgleda, ko ti 5-10 mladih dihurjev "gomazi" pod nogami in ko vsi naenkrat zacno grizti) morali razglistiti, 1x cepiti proti kuznim boleznim, jih socializirati in jim, ne nazadnje, najti DOBRE in ODGOVORNE lastnike, ki bodo zanje skrbeli do konca njihovega zivljenja? In te lastnike, ki bodo vecinoma novinci, pouciti o pravilni oskrbi dihurjev? Imate v blizini dobrega veterinarja, ki bo znal ukrepati, ce se bodo zadeve med brejostjo, med kotitvijo ali po njej zakomplicirale? Veste, da se lahko, celo tako zelo, da izgubite leglo in celo samicko? Veste kaj boste storili, ce bo s katerim od mladicev kaj narobe - ga boste obdrzali, evtanazirali, podarili dobrim ljudem ... Jasno, upam in drzim pesti, da komplikacij, v kolikor se za ta korak odlocite, ne bo, da bo slo vse tako kot mora in da bodo vsi mladici dobili dobre domove.

Se enkrat, zelim le, da o tej odlocitvi temeljito razmislite in se zanjo odlocite z vso odgovornostjo, ki jo taka odlocitev zahteva in se temeljito pozanimate o oskrbi breje samice in mladicev po skotitvi.
m.

iguano_ben:
Z Majo se popolnoma strinjam. Jaz oz. moja samička je že 15 mladičev(3legla) spravila na svet, kar je v povprečju malo ampak sem srečen, ker se bili res lepi mladiči. Zelo velik strah je v času gonjenja in brejosti, da se ja nebi kaj zgodilo.
Šel sem malo preverit tvojo dihurko in videl, da je komaj 6 mesecev stara, kar je premlado za mladiče.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Sitemap 
Go to full version